Κορωνοϊός: Έκκληση του προέδρου της ΚΟΕ να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Με τις πολλές ιδιότητες που διαθέτει, ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος απηύθυνε δημόσια έκκληση για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω της κατάστασης που επικρατεί παγκοσμίως με τον κορωνοϊό.

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Με προσωπική μου ευθύνη, ως Πρόεδρος της ΚΟΕ επί 10ετίες, ως Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (Fina), ως Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (Len), ως Πρόεδρος της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας (Comen), ως Μέλος και μάλιστα το αρχαιότερο, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), κάνω έκκληση προς την πολιτική και αθλητική ηγεσία της χώρας, καθώς επίσης και την αθλητική κοινότητα της, η Ελλάδα ως “μάνα” του Ολυμπισμού και των Ολυμπιακών Αγώνων, να πρωτοπορήσει με το αίτημα της για ΑΝΑΒΟΛΗ των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, το ερχόμενο καλοκαίρι.

Αποδεικνύοντας έτσι, την ευαισθησία και υπευθυνότητα που απαιτείται αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει όλος ο πλανήτης, με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού COVID – 19 και τις τραγικές συνέπειες που επιφέρει στη ζωή και την υγεία της ανθρωπότητας.

Ευελπιστώ ότι η έκκληση μου αυτή θα βρει αποδέκτες και “ευήκοα ώτα”

Δημήτρης Διαθεσόπουλος

Πρόεδρος Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ)

Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κολύμβησης (LEN)

Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κολύμβησης (FINA)

Πρόεδρος της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Κολύμβησης (COMEN)

Σημείωση: Οι πιο πάνω ιδιότητες μου αναφέρονται αποκλειστική και μόνο για να τονίσω την ευθύνη που προκύπτει από τους θεσμικούς μου ρόλους στον ελληνικό και διεθνή Αθλητισμό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η τελευταία Σοβιετία του πλανήτη και ο Ιακωβίδης

Ο Χρήστος Υφαντής με αφορμή το ειλικρινές κλάμα του Θοδωρή Ιακωβίδη γράφει για τον ελληνικό ερασιτεχνικό πρωταθλητισμό και στέκεται στη μοναδική αποδεκτή λύση που αναδείχθηκε μέσα από τα λόγια του Έλληνα πρωταθλητή
- Advertisement -