19.4 C
Athens

Λαζαρίδης: Δεν μπορώ να δεχθώ τον όρο «Μακεδονία»

Τι αναφέρει στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής του ο βουλευτής • ΑΝ.ΕΛ.: Αποστάτης αν δεν παραδώσει την έδρα του

Την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, γνωστοποίησε με επιστολή του στο προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων ο Γιώργος Λαζαρίδης, βουλευτής στη Β’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησής του έχουν να κάνουν με το Σκοπιανό. Στην επιστολή του ο βουλευτής δικαιολογεί την αιφνιδιαστική ανεξαρτητοποίησή του, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος στη συνείδησή του».

Η επιστολή του Γιώργου Λαζαρίδη

Στην δισέλιδη επιστολή του ο κ. Λαζαρίδης αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Εγώ αλλά και οι υπόλοιποι συνάδελφοι από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα (σ.σ. των ΑΝΕΛ) τονίσαμε από το βήμα της Βουλής, αλλά και σε όλα τα ΜΜΕ την θέση μας να καταψηφίσουμε την συμφωνία, σε αντίθεση με άλλα κόμματα που στήριξαν την πρόταση μομφής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά θα ψηφίσουν τη συμφωνία.

Επίσης, αποφασίσαμε να ζητήσουμε διευρυμένη πλειοψηφία, ψήφιση από τα 3/5 του συνόλου των Βουλευτών, δηλαδή 180 ψήφους, όπου θα τεθούμε όλοι μας ενώπιον των ευθυνών μας, βουλευτές αλλά και κόμματα».

Στη συνέχεια, της επιστολής του, ο ανεξάρτητος πλέον, βουλευτής υπερασπίζεται την ανάγκη για διευρυμένη πλειοψηφία στη συμφωνία με την πΓΔΜ και αναφέρει επί της ουσίας: «Οταν κατετέθη η πρόταση μομφής, σε λάθος χρόνο κατά την άποψή μου, είχα να επιλέξω ανάμεσα σε δύο πράγματα:

Α) Να ενδώσω στις πιέσεις που δεχόμουν με διάφορες μορφές (απειλές-ύβρεις κ.λπ.) να στηρίξω την πρόταση δυσπιστίας

Β) Να στηρίξω την κυβερνητική συνοχή για την ολοκλήρωση της Δ’ αξιολόγησης και την έξοδο από τα μνημόνια και στη συνέχεια να ασχοληθώ με το θέμα της συμφωνίας».

Στην αρχή της επιστολής του, ο Γ. Λαζαρίδης σημειώνει εξάλλου, ότι «στις 21 Ιουνίου 2018 ανοίξαμε την πόρτα της εξόδου από τα μνημόνια. Ο στόχος τον οποίο βάλαμε, με τη βοήθεια του Θεού επετεύχθη».

ΑΝΕΛ: Αποστάτης, να παραδώσει την έδρα του

Η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή της Β’ Θεσσαλονίκης ήταν μια απόφαση που αιφνιδίασε το ίδιο του το κόμμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν μπήκε στο γραφείο των ΑN.ΕΛ., στη Βουλή, για να ενημερώσει για την ανεξαρτητοποίησή του, οι αντιδράσεις και οι φωνές ακούστηκαν στους διαδρόμους και ήταν ιδιαίτερα έντονες.

Λίγο αργότερα οι ΑΝ.ΕΛ. εξέδωσαν ανακοίνωση, όπου προαναγγέλλουν πως θα δώσουν στη δημοσιότητα «τις δεσμεύσεις του και τους όρκους πίστης στο Πάνο Καμμένο και στον Πρωθυπουργό, ενώπιον δύο υπουργών» και τον καλούν να παραδώσει την έδρα του ως «ελάχιστη εξιλέωση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ΑΝ.ΕΛ.:

«Το δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των Εθνικών Συμφερόντων δεν τον αντέχουν όλοι.

Ο κ. Λαζαρίδης δεν άντεξε.

Αφού λοιπόν δηλώνει αδυναμία να εκτελέσει τα καθήκοντά του πρέπει και να παραδώσει την έδρα του, η οποία ανήκει στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ που συνεχίζουν με πατριωτική ευθύνη. Κάθε άλλη απόφασή του θα τον κατατάξει στην κατηγορία των αποστατών.

Ο Ελληνικός λαός πρέπει να διαβάσει την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του, όπου ο μόνος ισχυρισμός του έχει καταρρεύσει από τη δήλωση του ιδίου του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Σύντομα θα ενημερώσουμε τους ψηφοφόρους του για τις δεσμεύσεις του και τους όρκους πίστης στον Πάνο Καμμένο και στον Πρωθυπουργό ενώπιον δυο Υπουργών.

Ελάχιστη εξιλέωση για τον κ. Λαζαρίδη είναι να παραδώσει την έδρα, η οποία δεν του ανήκει και δεν την αντέχει».

Δεύτερη απώλεια για τους ΑΝΕΛ – στους 152 βουλευτές η συγκυβέρνηση

Πρόκειται για τη δεύτερη «απώλεια» για τους ΑΝΕΛ, μετά τη διαγραφή του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος ψήφισε υπέρ της πρότασης μομφής της ΝΔ για το Σκοπιανό.

Πλέον, η κυβερνητική πλειοψηφία αριθμεί 152 έδρες, μετά και την διαγραφή του Δημήτρη Καμμένου κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής που κατέθεσε πριν από 2 εβδομάδες η Νέα Δημοκρατία. Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 έδρες και οι ΑΝ.ΕΛ. πλέον 7.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς