16.4 C
Athens

Λεμονής για Εθνική: «Πώς είναι δυνατόν να αφήνουμε εκτός τους Μανωλά, Σιόβα και Σωκράτη;» (vid)

Τη δική του οπτική για την Εθνική Ελλάδας του Τζον Φαν’τ Σιπ εξέφρασε ο Τάκης Λεμονής σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, μία μέρα μετά την ήττα της «γαλανόλευκης» στη Στοκχόλμη και τον ουσιαστικό αποκλεισμό της από μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση.

Ο άλλος τεχνικός του Ολυμπιακού, υπογράμμισε πως παρά την αγωνιστική βελτίωση των τελευταίων δύο ετών με τον Ολλανδό προπονητή στον πάγκο, δεν μπορεί να καταλάβει τους λόγους για τους οποίους πρωτοκλασάτα ονόματα, όπως αυτά των Σιόβα, Μανωλά και Παπασταθόπουλου, μένουν εκτός των πλάνων της ομάδας, ειδικότερα από τη στιγμή που δεν υπάρχουν και οι πολλές επιλογές στη θέση των κεντρικών αμυντικών.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση ο Τάκης Λεμονής:

Αναφορικά με την αποπομπή των Μανωλά, Παπασταθόπουλου και Σιόβα, είπε:

«Εγώ θα αντιστρέψω τα πράγματα. Πόσες εθνικές ομάδες, ή πόσες ομάδες, έχουν για παράδειγμα την πολυτέλεια, γιατί αναφέρατε τρία συγκεκριμένα ονόματα, τα οποία έχουν διακριθεί, είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές σε κορυφαία πρωταθλήματα. Δεν συζητάμε για το ελληνικό πρωτάθλημα. Πόσες ομάδες έχουν αυτού του είδους την πολυτέλεια να έχουν έξω τέτοιου είδους ποδοσφαιριστές.

Δεν ξέρω τί έχει συμβεί ή τί είχε συμβεί, αλλά για εμένα το να έχεις κάποια πολύ δυνατά όπλα και να μην τα εκμεταλλεύεσαι νομίζω ότι είναι ένα θέμα προς συζήτηση. Ο Μανωλάς παίζει στο Καμπιονάτο, ο Παπασταθόπουλος παίζει στο κορυφαίο επίπεδο τόσα χρόνια, στο ευρωπαϊκό και τώρα στο ελληνικό. Ο Σιόβας στο ισπανικό πρωτάθλημα. Για όνομα του Θεού έτσι; Εγώ μιλάω καθαρά αγωνιστικά. Δεν μπορώ να ξέρω τί έχει συμβεί μέσα στην Εθνική ομάδα. Από την άλλη είναι ένα θέμα προς συζήτηση πιστεύω».

Για τον Φαν’τ Σιπ δήλωσε:

«Δεν μπορώ να πω ότι αυτή η Εθνική με έχει απογοητεύσει, παρόλο που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πάμε στο Κατάρ. Από την άλλη βλέπουμε κάποια πράγματα που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Έχουμε δει βέβαια σκαμπανευάσματα τα τελευταία δύο χρόνια. Τα περισσότερα που έχουμε δει είναι θετικά. Από την άλλη πρέπει σαν ελληνικό ποδόσφαιρο να οριοθετήσουμε τί δυνατότητες έχουμε αυτή τη στιγμή.

Να κοιτάξουμε πώς κατρακυλήσαμε στο ranking. Αυτά να δούμε και μετά να πάμε σε επιλογές προπονητών, σχεδιασμούς και ό,τι αφορά το μέλλον. Δεν έχω καταλάβει ποια είναι τα κριτήρια επιλογής, ποια είναι τα κριτήρια για τους στόχους που βάζουμε. Πριν από δύο χρόνια είχαμε βάλει στόχο το Κατάρ. Βλέπουμε τα παιχνίδια, είπαμε ότι τον πρώτο χρόνο δεν μας ένοιαζε τόσο πολύ το τί θα γίνει γιατί χτίζουμε. Τελικά ήταν εφικτός αυτός ο στόχος; Είχαμε απέναντί μας μια ομάδα που ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί, η Ισπανία, και από εκεί και πέρα η Σουηδία που όπως αποδείχθηκε και στα δύο παιχνίδια μπορούσαμε να τα καταφέρουμε καλύτερα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς