Μαραντόνα: Άρχισαν οι ανακρίσεις για τον θάνατό του

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Επτά νοσηλευτικοί υπάλληλοι κατηγορούνται για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, με το γραφείο της εισαγγελίας της Αργεντινής, που ερευνά τον θάνατο του παγκόσμιου θρύλου, να ξεκινά τη Δευτέρα (14/6) την πρώτη σειρά ανακρίσεων.

Η εισαγγελία του Σαν Ιζίντρο μετά το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων μετέτρεψε τον θάνατο του σπουδαίου Αργεντινού σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και επτά άνθρωποι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες.

Πρόκειται για τον νευροχειρουργό Λεοπόλδο Λούκε, τη ψυχίατρο Αγκουστίνα Κοσάτσοφ, έναν ψυχολόγος και δύο νοσοκόμοι που βρίσκονταν στο πλευρό του Μαραντόνα λίγες ώρες πριν αυτός αφήσει την τελευταία του πνοή, ο επόπτης αυτών των νοσοκόμων και ο συντονιστής ιατρός για νοσηλεία στο σπίτι.

Σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελίας, ο θάνατος του Μαραντόνα στις 25 Νοεμβρίου 2020, ήταν αποτέλεσμα «κακής επαγγελματικής συμπεριφοράς και αμέλειας εκ μέρους της ιατρικής ομάδας, η οποία προκάλεσε την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του».

Ο πρώτος που θα βρεθεί ενώπιον των αστυνομικών Αρχών για να καταθέσει είναι ο νοσοκόμος Ρικάρντο Αλμιρόν. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν η νοσοκόμα, ο συντονιστής των νοσοκόμων, ο ιατρικός συντονιστής της νοσηλείας στο σπίτι του εκλιπόντος, ο ψυχολόγος και η ψυχίατρος που κατηγορείται ότι δεν διασφάλισε τη «σωστή χορήγηση των φαρμάκων και των ψυχοτρόπων φαρμάκων» που είχαν συνταγογραφηθεί για τον Μαραντόνα.

Ο τελευταίος που θα περάσει την ανακριτική διαδικασία, είναι προσωπικός γιατρός και νευροχειρούργος του Μαραντόνα, Λεοπόλδο Λούκε, στις 28 Ιουνίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η τελευταία Σοβιετία του πλανήτη και ο Ιακωβίδης

Ο Χρήστος Υφαντής με αφορμή το ειλικρινές κλάμα του Θοδωρή Ιακωβίδη γράφει για τον ελληνικό ερασιτεχνικό πρωταθλητισμό και στέκεται στη μοναδική αποδεκτή λύση που αναδείχθηκε μέσα από τα λόγια του Έλληνα πρωταθλητή
- Advertisement -