More

  Μαρινάκης – Σαββίδης: Η σημειολογία μιας συνάντησης

  Ο Χρήστος Υφαντής αποκρυπτογραφεί τη συνάντηση Μαρινάκη - Σαββίδη για την οποία σας έγραψε την Πέμπτη το FWS.GR

  ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

  Συνέβη (ημέρα Πέμπτη και ώρα μεταμεσημβρινή), δημοσιοποιήθηκε (σε περιορισμένο κύκλο) και έκτοτε ξεκίνησε να παράγει, όπως συμβαίνει πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις, τα αποτελέσματα της.

  Για τη συνάντηση Μαρινάκη – Σαββίδη ο λόγος που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του πρώτου (Αθήνα) και η σημειολογία της ήδη επεκτείνεται κυριαρχικά στην Ε.Π.Ο. και στο ελληνικό ποδόσφαιρο την ίδια ώρα που προκαλεί τεράστιο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και ψιλο-πανικό σε «φίλιες» ποδοσφαιρικές εταιρείες.

  Η ερμηνεία της συνάντησης απλή και καθαρή: Συναντήθηκαν και συνομίλησαν δύο βασικοί οικονομικοί, πολιτικοί, επιχειρηματικοί και ποδοσφαιρικοί παράγοντες για όλα (το πιθανότερο) τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων «η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο» θεωρείται (και λογικά είναι) από τα μείζονα.

  Την συγκεκριμένη ερμηνεία ενισχύουν δυο βασικές παράμετροι που αφορούν στην οργάνωση της συνάντησης:

  Η συνάντηση, αποφασίστηκε (όπως όλα δείχνουν) αποκλειστικά μεταξύ των δύο ανδρών, χωρίς τη συμμετοχή κανενός διαμεσολαβούντος, έξω και πέρα από τους κύκλους συμβούλων και ειδικών των δύο παραγόντων και χωρίς κανείς τρίτος να γνωρίζει το παραμικρό για την πραγματοποίηση της. Προφανώς οι δυο επιχειρηματίες δεν επιθυμούσαν η απόφαση τους να περάσει από την κρισάρα κάθε συμβούλου και είτε να διαμεσολαβηθεί πολιτικά, είτε να στρεβλωθεί.

  Ο χώρος που επιλέχθηκε να συμβεί ήταν ο ιδανικός «για να συμβεί» η αποκάλυψη της συνάντησης. Αεροδρόμιο, ξενοδοχείο, εκατοντάδες άνθρωποι στον ίδιο χώρο, απορημένα βλέμματα, διαρροές. Ένα πλήρες πακέτο, δηλαδή, βασικών αρχών της επικοινωνιακής επιστήμης για ένα γεγονός που δεν καταβάλλεται καμία προσπάθεια να δημοσιοποιηθεί καθώς όλοι το βλέπουν να εξελίσσεται εμπρός τους. Κάτι σαν οργανωμένη δημοσιοποίηση.

  Μαρινάκης και Σαββίδης, δηλαδή, πήραν, μόνοι οι δυο τους, μια σημαντικότατη πρωτοβουλία να συναντηθούν και να μιλήσουν με όρους επιχειρηματικούς και για το ποδόσφαιρο και, σαν έξυπνοι άνθρωποι που είναι, μετέτρεψαν τη συνάντηση αυτή σε δημόσια αναφορά αναλαμβάνοντας, πάντα, το σχετικό «κόστος». Όπερ σημαίνει πως συνέβη ό,τι, ακριβώς, ήθελαν να συμβεί και πλέον έχουν θέσει το σύνολο των ασχολουμένων με τον χώρο σε μια δραματική κινητικότητα.

  Πως θα αποτυπωθεί το αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής είναι δύσκολο σε αυτή τη φάση να το εκτιμήσει κάποιος βάσιμα. Θα μπορούσε, ίσως, να περιγράψει ένα γενικό πλαίσιο ενεργειών και αποτελεσμάτων αλλά δεν έχει πρακτική αξία αν δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει χρονικά τις εξελίξεις.

  Το καλύτερο που έχουν να κάνουν όλοι είναι να αναμένουν (και κάποιοι αρχίσουν να υπομένουν). Όπως φαίνεται από κάποιες αδιόρατες διαρροές «οι καιροί ου μενετοί» για όλα τα σημαντικά θέματα, μεταξύ των οποίων η Ε.Π.Ο. δείχνει να κατέχει κορυφαία θέση.

  Νεότερα προσεχώς, όταν θα αποκρυπτογραφηθούν οι απόψεις που κατατέθηκαν και οι σχεδιασμοί που συμφωνήθηκαν.

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  ΑΠΟΨΗ

  Αποκάλυψη: Ο καβγάς που τελείωσε τον Παπαθεοδώρου!

  Ο Μέγας Διδάσκαλος αποκαλύπτει το σοβαρό επεισόδιο που ξεχείλισε το ποτήρι στην ΑΕΚ και ανάγκασε τον Μάκη Αγγελόπουλο να διώξει κακήν κακώς τον Ηλία Παπαθεοδώρου
  - Advertisement -