11.7 C
Athens

Ματαιώθηκε ο Διεθνής Αγώνας Ταχύτητας Νοτιοανατολικής Ευρώπης λόγω… «Μακεδονίας»

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Το φαινόμενο των προκλήσεων από την πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας συνεχίζεται. Μετά το EURO και την «Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Μακεδονίας», αλλά και την ανάρτηση του Ζόραν Ζάεφ που «ξέχασε» να γράψει για «Βόρεια», σήμερα ήρθε μια ακόμη, αυτή τη φορά στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας ανακοίνωσε τη ματαίωση, κατόπιν συνεννόησης με το υφυπουργείο Αθλητισμού, του προγραμματισμένου Διεθνούς Αγώνα Ταχύτητας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

Αιτία, οι αρνήσεις της Ομοσπονδίας Βόρειας Μακεδονίας, η οποία θα ήταν διοργανώτρια, να συμμορφωθεί ως προς την ονομασία της με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και να τηρήσει διεθνείς κανονισμούς ασφάλειας.
Αναλυτικά:

«Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ), σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ανακοινώνουν ότι ο Διεθνής Αγώνας Ταχύτητας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Σάββατο 26 Ιουνίου 2021, στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, ματαιώνεται.

Αιτία της ματαίωσης του αγώνα η μη συμμόρφωση της διοργανώτριάς του, Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία αρνείτο να προβεί στην αλλαγή της ονομασίας της, παρά την σχετική ενημέρωση της ΟΜΑΕ και επέμενε να αυτοαποκαλείται και να αναγράφεται στα επίσημα έγγραφα, ως “Ομοσπονδία Αυτοκινήτου Μακεδονίας”.

Επιπλέον, ο αγώνας αντιμετώπιζε και ζητήματα ασφαλιστικών καλύψεων, τα οποία για την Ελληνική Πολιτεία και την Ομοσπονδία είναι κορυφαίας σημασίας και προσδιορίζονται τόσο από τη νομοθεσία όσο και από τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIA).

Ο αγώνας, που ζητούσε να τελέσει η Ομοσπονδία της Βόρειας Μακεδονίας στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, δεν είχε την απολύτως απαραίτητη για τη διεξαγωγή του ασφάλιση προς τρίτους και την ασφάλιση για το προσωπικό ατύχημα των αγωνιζόμενων.

Να σημειωθεί ότι η ΟΜΑΕ διαθέτει και τα δύο απαραίτητα συμβόλαια, τα οποία θα μπορούσαν να καλύψουν και αλλοδαπούς αγωνιζόμενους μετά από σχετικό επίσημο αίτημα. Αυτές οι διαδικασίες είναι γνωστές στις ομοσπονδίες, μέλη της FIA, όπως η ΟΜΑΕ και η Ομοσπονδία Αυτοκινήτου της Βόρειας Μακεδονίας. Τέτοιο αίτημα, ωστόσο, δεν υπεβλήθη ποτέ από την Ομοσπονδία της Βόρειας Μακεδονίας.

Η ματαίωση αγώνων είναι πάντα δυσάρεστη. Παρότι οι ευθύνες των διοργανωτών είναι ξεκάθαρες, από την πλευρά μας αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τη λύπη μας για την αναστάτωση σε όλους όσοι προγραμμάτισαν να συμμετάσχουν στον αγώνα».

ΓΓΑ: Ανακοίνωσε την κατανομή των 31 εκατ. ευρώ από το στοίχημα, στον πρωταθλητή Ολυμπιακό το μεγαλύτερο μερίδιο

Η ΓΓΑ ανακοίνωσε τα ποσά που θα δοθούν από το Στοίχημα σε 4.808 Σωματεία - Ξεκίνησε η καταβολή των χρημάτων με τον πρωταθλητή σε όλα τα ερασιτεχνικά αθλήματα Ολυμπιακό να παίρνει το μεγαλύτερο μερίδιο με προκαταβολή ύψους 842.967,96 ευρώ

Καταβλήθηκαν 1.173.300 ευρώ σε 42 πρωταθλήτριες και πρωταθλητές, τρεις συνοδούς και 30 προπονητές τους

Το ποσό του 1.173.300 ευρώ μοιράστηκε σε πρωταθλήτριες και πρωταθλητές αθλημάτων, τρεις συνοδούς και 30 προπονητές τους για το έτος 2018 και για τις...

Βόρεια Μακεδονία – Ισλανδία: Ο Αλιόσκι με υπέροχο τέρμα βάζει τα θεμέλια για τα μπαράζ (vid)

Σκοράροντας από πολύ δύσκολη γωνία, ο Αλιόσκι πέτυχε ένα από τα ωραιότερα και πιο σημαντικά γκολ της καριέρας του, βάζοντας τη Βόρεια Μακεδονία σε...

Ανάλυση φάσεων τέλος: Ο Φωτιάς, η Τούμπα και η διόλου τυχαία συγκυρία της αναδίπλωσης Κλάτενμπεργκ

Ο Χρήστος Υφαντής αποκαλύπτει το παρασκήνιο πίσω από την «οργανωμένη αναδίπλωση» Κλάτενμπεργκ για και αναλύει τα δεδομένα που έπαιξαν ρόλο στην απόφαση ακύρωσης της καθιερωμένης ανάλυσης και κριτικής διαιτητικών αποφάσεων

Κορωνοϊός: Το μυστήριο με τις ρωσικές ομάδες, η υπεράνω… κρουσμάτων ΤΣΣΚΑ και η περίπτωση του Γιόβιτς

Ο Insider γράφει για την καθυστερημένη εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού σε Ούνικς και Ζενίτ, την παραδόξως «απρόσβλητη» μέχρι στιγμής ΤΣΣΚΑ, αλλά και μια ιστορία με τον Γιόβιτς κατά την παρουσία του στη Χίμκι

Ολυμπιακός: Η υπερβολική αυστηρότητα σε μία σεζόν ειδικών συνθηκών

Η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν κακή σε ένα ντέρμπι που έχει ήδη ξεχαστεί, αλλά ο μηδενισμός που παρατηρείται δεν βοηθάει την ομάδα. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης
FWS.GR

FREE
VIEW