ΧΡΗΣΤΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ

Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες: Μια επίσημη κυβερνητική απάτη

Μεσογειακοί Παράκτιοι αγώνες Πάτρα 2019

 

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες από την (νέο) διορισμένη, με αναγκαία πρωτοβουλία του κ. Αυγενάκη, Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων είναι, με διαφορά από τη δεύτερη, η κορυφαία παραδοχή της επίσημης κυβερνητικής απάτης που συντελέστηκε στον ελληνικό αθλητισμό με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και θύτη τον τέως Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

Μια απάτη που έλαβε επίσημο κυβερνητικό χρίσμα, επιχορηγήθηκε με το ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, αποτέλεσε την κότα με τα χρυσά αυγά για όλο τον Συριζαίικο συρφετό και στην αγκάλη της κούρνιασαν αριστερά λαμόγια, κομματικοί κομισάριοι, κυβερνητικοί ευνοούμενοι του Βασιλειάδη και κορυφαίοι γυμνοσάλιαγκες της πρώτης φοράς αριστερά.

Αυτός ο απίθανος τύπος φόρτωσε στην ελληνική οικονομία και στην τοπική κοινωνία μια αστεία, ανύπαρκτη αθλητικά διοργάνωση, την προικοδότησε με εκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό, την άφησε να βολοδέρνει και να σιτίζει κομματικά λαμόγια όλο αυτό το διάστημα και την εγκατέλειψε στην τύχη της όταν κατάλαβε ότι δεν έχει καμία τύχη μια υποψηφιότητα του στην περιοχή.

Αυτή τη διοργάνωση, που δέκα μέρες πριν την έναρξη της η προετοιμασία της βρισκόταν στο 20%, την κληρονόμησε η κυβέρνηση της ΝΔ και ως κλασική φοβική πολιτική παράταξη αποφάσισε να την διεξάγει, έστω και με την ψυχή στο στόμα, διαθέτοντας – έτσι προκύπτει – κι άλλα εκατομμύρια ευρώ για εφτά μέρες αγώνων (;) που θα γραφτούν στην άμμο.

Το σύνδρομο της καταδιωκόμενης από την κυρίαρχη ιδεολογικά αριστερά καθόρισε για μια ακόμη φορά τις αντιδράσεις των φιλελεύθερων, που και τη φάκα την είδαν και το τυρί αντίκρισαν, αλλά δεν έχουν ακόμη τη δύναμη να απαντήσουν «στο δια ταύτα» με όρους πραγματικούς.

Ποια είναι μια ανάλογη, σεβαστική της οικονομικής κατάστασης της χώρας, απάντηση; Η πλήρης αποκάλυψη, με ονόματα και διευθύνσεις, ενώπιον του ελληνικού λαού της συριζαίικης απάτης, η επισήμανση πως η χώρα δεν μπορεί να διαθέσει ούτε ένα ευρώ για μια διοργάνωση της πλάκας και η ακύρωση των αγώνων χωρίς καμία καθυστέρηση.

Μια κυβέρνηση που διατυμπανίζει παντού την επιστροφή στην κανονικότητα και υπερασπίζεται τον εξορθολογισμό του δημόσιου βίου δεν γίνεται να συναινεί στην ολοκλήρωση μιας αυταπόδεικτης και παραδεδεγμένης απάτης επικαλούμενη τη διεθνή εικόνα της χώρας και … τρία αυγά Τουρκίας.

Σιγά το πρόβλημα για τη διεθνή εικόνα της χώρας από μια διοργάνωση – χαβαλέ, που οι μισοί Πατρινοί αγνοούν ότι διεξάγεται στην πόλη τους κι οι υπόλοιποι, πλην των κονομισάριων, θα ασχοληθούν μαζί της μόνο εάν διασφαλίσουν δωρεάν είσοδο στα γήπεδα. Υπάρχει κανείς που να αναρωτιέται τι γνώμη έχουν στην υπόλοιπη Ελλάδα για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες;

Μια κυβέρνηση, που σύρεται στην ολοκλήρωση «τσάτρα-πάτρα» μιας αθλητικής αστειότητας, καταναλώνει για την διεξαγωγή της οικονομικό και πολιτικό κεφάλαιο και αναλαμβάνει την ευθύνη να διασκεδάσει ενώπιον του ελληνικού λαού την δεδομένη και αυταπόδεικτη απατεωνιά που συντελέστηκε θα είναι μια τραυματισμένη κυβέρνηση στο τέλος των Αγώνων.

Είτε το θέλει, είτε όχι η υπόθεση θα έχει πολιτικά απόνερα και θα κληθεί η ίδια να τα μαζέψει. Για τα οικονομικά δεν μιλάμε. Η διεξαγωγή των αγώνων νομιμοποιεί απόλυτα τις απατεωνιές και τις κομπίνες και αποδίδει λευκούς στην κοινωνία όλα τα αριστερά τρωκτικά της περιοχής.

Η ευκαιρία να επανατοποθετηθεί το νόημα των αθλητικών διοργανώσεων και να αναδειχθεί η φιλελεύθερη διαφορετικότητα και στον τομέα αυτό χάθηκε, ελπίζουμε όχι οριστικά.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top