25.4 C
Athens

MLB: 30 ομάδες, 30 διαφορετικοί στόχοι

Ο Κωνσταντίνος Δαυλός βάζει τις 30 ομάδες του φετινού MLB στο μικροσκόπιο και περιγράφει εν συντομία τους στόχους της χρονιάς για καθεμία. Το τι θα κάνουν στο τέλος, είναι μια άλλη ιστορία...

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Σε γενικές γραμμές είναι καλό να τίθενται στόχοι. Όμως πρέπει να είναι προσεκτικός κανείς, διότι αν οι στόχοι είναι πολύ υψηλοί κινδυνεύει να απογοητευθεί, ενώ αν είναι πολύ χαμηλοί κινδυνεύει τελικά να μην προσπαθήσει αρκετά. Μιας και είμαστε μερικές ημέρες μακριά από την έναρξη της νέας περιόδου (Πρωταπριλιά), ας δούμε ποιοι είναι οι στόχοι και των 30 ομάδων της MLB ώστε να ξέρουμε όλοι μέσα σε ποιο πλαίσιο γίνεται η προσπάθεια των παικτών.

American League

East Division

Yankees: Να κερδίσουν το World Series

Έτσι απλά. Αυτό ήταν πάντα, αυτό είναι και φέτος.

Red Sox: Να φύγει το κακό το μάτι

Φαίνεται να είναι πολύ γερό το μάτι στη Βοστώνη. Έδωσαν τον Mookie Betts στους Dodgers (και τους έφερε το Πρωτάθλημα) και βγήκαν πέρυσι τελευταίοι στο Division τους. Έχουν το 7ο υψηλότερο budget στην MLB και στο Division τους ξεπερνούν μόνο οι Yankees.

Blue Jays: Να περάσουν στο Post Season

Παρόλο που έκαναν καλές μεταγραφές μέσα στον χειμώνα, φαίνεται ότι παραμένουν ακόμη μακριά από την δυνατότητα να πάρουν το πρωτάθλημα. Το να κερδίσουν το Division τους ή το Wild Card είναι ένας απόλυτα θεμιτός στόχος.

Rays: Να κατακτήσουν το Wild Card

Η πιθανότητα να επιστρέψουν στον τελικό του World Series δείχνει πολύ μικρή. Έχουν όμως εξαιρετικά ταλέντα που μάλιστα πληρώνονται πάρα πολύ λίγα. Αυτό είναι το εντυπωσιακό με αυτή την ομάδα. Υπεραποδίδει.

Orioles: Να βρουν τους σωστούς παίκτες

Οι Orioles βρίσκονται στην διαδικασία της αναγνώρισης των παικτών που θα τους πάνε στα τελικά του πρωταθλήματος και της πώλησης των υπολοίπων που δεν χρειάζονται. Μόνο που αυτό γίνεται εδώ και δύο χρόνια τώρα. Είναι καιρός να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Central Division

Indians: Να δικαιολογήσουν τις αποφάσεις τους

Είναι αλήθεια ότι έχουν πολλά ταλέντα και δεν ξέρουν τί να τα κάνουν, όμως αν η αποχώρηση του Lindor και του Carrasco που πήγαν στους Mets, φέρει αρνητικό ισοζύγιο σε νίκες/ήττες (κάτι που έχει να συμβεί από το 2021) θα υπάρξει πολύ γκρίνια και αλλαγές στη στρατηγική.

Royals: Διατήρηση επαφής με το Post Season

Είναι πέντε χρόνια τώρα που δεν βλέπουν αγώνες Post Season στον Kansas. Φέτος όμως έγιναν κάποιες επενδύσεις σε έμψυχο δυναμικό που δείχνει ότι η ομάδα έχει κουραστεί πια να χάνει.

Tigers: Να ξεκινήσουν το χτίσιμο

Η ομάδα έχει ποντάρει στους νέους pitchers και ίσως τους συμπεριλάβουν στο φετινό roster με στόχο τα Playoffs. Ίσως πάλι όχι. Η θεμελίωση του μελλοντικού τους roster ίσως είναι η βραχυπρόθεσμή ή και μακροπρόθεσμη προτεραιότητά τους.

Twins: Να κερδίσουν αγώνες του Postseason

Η κατάσταση εδώ είναι σοβαρή. Έχουν να περάσουν σε επόμενη φάση αγώνων Playoffs από το 2002. Ειδικά από το 2004 και μετά έχουν 0 νίκες και 15 ήττες στις 6 εμφανίσεις τους στα παιχνίδια του Οκτωβρίου.

White Sox: Να κερδίσουν το Division

Η ομάδα πήρε τον Tony La Russa. Δεν προσλαμβάνεις τον Tony La Russa για να σου χτίσει το μέλλον. Τον παίρνεις διότι θέλεις αποτελέσματα εδώ και τώρα.

West Division

Angels: Να δώσουν στον Mike Trout μία νίκη playoff

Έχουν τον καλύτερο παίκτη της MLB και τον έχουν στη δίψα. Και όλοι τον ρωτάνε πότε θα δει μία νίκη σε αγώνες του Post Season και ο άνθρωπος δεν ξέρει τί να απαντήσει.

Athletics: Επανακατάκτηση του Division

Αυτό είναι ένα από τα ευκολότερα Division. Άρα, παρά τις απώλειες κάποιων καλών παικτών, οι A’s θα πρέπει λογικά να μπορούν να επαναλάβουν την περυσινή τους επιτυχία.

Astros: Κατάκτηση του Division

Οι Astros ήταν πολύ τυχεροί πέρυσι. Έπαιξαν σε άδειες κερκίδες και γλύτωσαν τα γιούχα που θα άκουγαν σε κάθε τους εμφάνιση. Θα τα ακούσουν και φέτος, αλλά σίγουρα με λιγότερη ζέση. Σε κάθε περίπτωση έχασαν τον Springer αλλά τέσπα λογικά μπορούν να πάρουν το Division.

Mariners: Να δείξουν ότι είναι το μέλλον του Division

Πολλοί θεωρούν ότι οι Mariners είναι η επόμενη μεγάλη ομάδα της American League. Βέβαια η παραίτηση του Προέδρου τους επειδή σε μία τηλεδιάσκεψη μιλούσε αρνητικά για τους παίκτες, έβαλε μία σκιά στην ομάδα. Πρέπει να δείξουν στο γήπεδο ότι ξεκινούν και πάλι.

Rangers: Να βρουν μία κατεύθυνση

Η ομάδα έχει κάνει κάποιες καλές περιφερειακές κινήσεις στην προσπάθεια βελτίωσης τους, αλλά κάπως δεν καταφέρνουν να ενισχύσουν τον πυρήνα τους. Κάποια στιγμή πρέπει να βρουν τις λύσεις που τους χρειάζονται.

National League

East Division

Braves: Να φτάσουν στο World Series

Δεν έχουν φτάσει στον τελικό εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Πέρυσι δεν τα κατάφεραν για ένα παιχνίδι. Φέτος είναι η ώρα.

Mets: Να κερδίσουν το Division

Έχουν έρθει πολύ γερά ονόματα στην ομάδα και οι προσδοκίες των οπαδών είναι μεγάλες. Βέβαια για να τα καταφέρουν θα πρέπει να προσπεράσουν τους Braves. Θα είναι ένα γερό κονταροχτύπημα.

Phillies: Να βγουν στα playoffs

Αυτή τη στιγμή έχουν την δεύτερη μεγαλύτερη «ξηρασία» εξόδου στο Post Season σε όλο το πρωτάθλημα. Και αυτό είναι αρκετά απογοητευτικό αν σκεφτεί κανείς πόσοι πόροι έχουν επενδυθεί στην ομάδα.

Nationals: Να βγουν στα playoffs

Αυτός ο στόχος μοιάζει με τους προηγούμενους, αλλά εδώ είναι μάλλον μεγάλος στόχος. Η ομάδα δεν έχει τόσο μεγάλες δυνατότητες, αλλά εξακολουθεί να έχει μεγάλο ονόματα που δικαιολογούν την υψηλή στόχευση.

Marlins: Να μην είναι τελευταίοι

Μάλλον αυτός είναι ένας χαμηλός στόχος, και δείχνει παράξενο για μία ομάδα που πέρυσι πέρασε στο Post Season. Όμως, πέρυσι ήταν η κουτσουρή χρονιά. Πρόπερσι και το 2018 πού βρίσκονταν; Ακριβώς εκεί που δεν πρέπει να βρεθούν και φέτος, καθώς οι άλλες τέσσερις ομάδες δείχνουν πολύ δυνατότερες.

Central Division

Cardinals: Να διεκδικήσουν τη Λίγκα

Οι «Καρδερίνες» έφτασαν στον τελικό της National League σερί το 2011-2014. Έκτοτε επανήλθαν μία ακόμη φορά και πάλι δεν τα κατάφεραν. Φέτος στηρίζονται στον Nolan Arenado για να τα καταφέρουν.

Brewers: Να κερδίσουν το Division

Τους «Ζυθοποιούς» δεν τους πιάνει το μάτι σου, αλλά καταφέρνουν πάντα να είναι επικίνδυνοι. Αν μάλιστα ο Yelich είναι φέτος ο καλός Yelich τότε ο στόχος μπορεί και να επιτευχθεί.

Reds: Να επιστρέψουν στα playoffs

Πέρυσι υποτίθεται ότι ήταν η χρονιά τους, αλλά η μοίρα τους ήταν διαφορετικά γραμμένη καθώς έπεσαν πολύ νωρίς πάνω στους Braves. Φέτος ελπίζουν ότι οι αδυναμίες των υπόλοιπων ομάδων του Division θα λειτουργήσουν υπέρ τους.

Cubs: Να δώσουν χαμόγελα στους οπαδούς καθώς τους… χαιρετάνε

Οι Cubs είναι γνωστοί ως lovable loosers. Αυτό άλλαξε το 2016 οπότε και πήραν το πρωτάθλημα μετά από 108 χρόνια. Συνέχεια δεν υπήρξε. Φέτος έδωσαν τον Yu Darvish και φαίνεται να ξεκινούν μία διαδικασία «ανακαίνισης». Μάλλον πολλοί από τους παίκτες του 2016 θα κάνουν… υπόκλιση στο τέλος της χρονιάς.

Pirates: Να βρουν παίκτες εκτός τον KeBryan Hayes

Η θέση της τρίτης βάσης στο Pittsburgh είναι ΟΚ. Πάμε τώρα να βρούμε και τους υπόλοιπους…

West Division

Dodgers: Να πάρουν το World Series

Απλά αυτό. Ξανά. Αυτή τη φορά όμως με πλήρη σεζόν, επιτυγχάνοντας και ρεκόρ σε νίκες. Πρέπει να τα πάρουν όλα.

 

Padres: Να ξεπεράσουν τους Dodgers

Οπουδήποτε και να περάσεις τους Dodgers θα έχεις κάνει κάτι πολύ καλό. Είτε πάρεις το Division, είτε τους κερδίσεις στο Postseason, είτε και στο World Series θα είναι τεράστιο.

Giants: Να κατακτήσουν ένα Wild Card

Η κορυφή σε αυτό το Division απλά είναι άπιαστη. Και μάλλον θα παραμείνει για πολύ καιρό. Και οι Γίγαντές (μου) δεν έχουν κάνει και πολλά για ανατρέψουν την κατάσταση. Το να είσαι η αμέσως επόμενη ομάδα από την κορυφή φαίνεται ένας καλός στόχος.

Dbacks: Να έχουν περισσότερες νίκης από ήττες

Οι «Κροταλίες» πέρυσι βρέθηκαν τελευταίοι και δεν φαίνεται να έχουν κάνει κάτι για να αλλάξουν τη μοίρα τους φέτος. Το θετικό ισοζύγιο σε μία πλήρη χρονιά δείχνει ένας αρκετά καλός στόχος γι’ αυτούς.

Rockies: Να πείσουν τους οπαδούς τους

Έδωσαν τον Arenado και του χρόνου μάλλον θα χάσουν και τον Trevor Story. Και αυτό δεν αρέσει σε κανέναν στο Colorado. Πρέπει κάπως να τους πείσουν για να ξαναγεμίσει το γήπεδο.

Baseball: Η εθνική έπιασε τον μίνιμουμ στόχο, ραντεβού στο Ευρωπαϊκό του 2023

Ο Κωνσταντίνος Δαυλός κάνει τον απολογισμό της εθνικής από το Τορίνο, η οποία παρέμεινε στη μεγάλη κατηγορία του ευρωπαϊκού baseball, ενώ θα μπορούσε να έχει προκριθεί στα νοκ άουτ παιχνίδια

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα baseball: Αυτοκτόνησε η εθνική, έσβησε το όνειρο της πρόκρισης

Ένας καταστροφικός γύρος, ο τελευταίος, αλλά και ο σημαντικότερος, έβαλε ταφόπλακα στις ελπίδες της Εθνικής Ελλάδος Baseball, για ένα πλασάρισμα στην φάση των μεταλλίων...

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: Νίκη-θρίλερ με Αυστρία, σήμερα παίζει την πρόκριση η εθνική

Ο Κωνσταντίνος Δαυλός γράφει από το Τορίνο για την τρομερή νίκη της εθνικής Ελλάδας επί της Αυστρίας, αλλά και για το σημερινό ματς κόντρα στο Βέλγιο που θα κρίνει την πρόκριση

Baseball: Η εθνική έπιασε τον μίνιμουμ στόχο, ραντεβού στο Ευρωπαϊκό του 2023

Ο Κωνσταντίνος Δαυλός κάνει τον απολογισμό της εθνικής από το Τορίνο, η οποία παρέμεινε στη μεγάλη κατηγορία του ευρωπαϊκού baseball, ενώ θα μπορούσε να έχει προκριθεί στα νοκ άουτ παιχνίδια

Ολυμπιακός: Τα κέρδη της νίκης με την Αντβέρπ και ο ρόλος των φιλάθλων του

Σε μια βραδιά που μπορούσε εύκολα να στραβώσει, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς και το χειροκρότημα του κόσμου του

Ντούσαν Ίβκοβιτς: Ο θρύλος του Θρύλου

Τους αρχηγούς και τους μεγάλους δεν τους κλαίμε ποτέ: Ο Νίκος Καλαμπάκας λέει «αντίο» στον μεγάλο Ντούσαν Ίβκοβιτς που σήμερα πέρασε στην μπασκετική αθανασία