Μπαρτομέου: Πλήρωσε 600.000 ευρώ για έλεγχο του «Barca Gate»

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου, ξόδεψε σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα «La Vanguardia» 600.000 ευρώ σε εταιρεία που διενήργησε τον έλεγχο του «Barca Gate».

Σε εξέλιξη βρίσκεται η υπόθεση που απασχόλησε την Μπαρτσελόνα τον περασμένο Μάρτιο, με τις αστυνομικές Αρχές να προχωρούν στη σύλληψη του Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου για το «Barca Gate», που σχετίζεται με υπόθεση διαφθοράς.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρώην πρόεδρος των Καταλανών κατηγορείται ότι μέσω της εταιρείας «I3 Ventures», που διαχειριζόταν δεκάδες λογαριασμούς σε Facebook και Twitter, γινόταν προσπάθεια να πληγεί το κύρος και η εικόνα των σταρ της ομάδας, όπως είναι ο Λιονέλ Μέσι και ο Ζεράρ Πικέ, αλλά και πρώην θρύλων του συλλόγου, όπως είναι οι Πεπ Γκουαρδιόλα, Τσάβι και Κάρλες Πουγιόλ. Στο στόχαστρο μάλιστα, έμπαιναν και όσοι ήταν «αντίπαλοι» του Μπαρτομέου για τον τότε προεδρικό θώκο, όπως οι Βίκτορ Φοντ, Ζοάν Λαπόρτα και Αγκουστί Μπενεντίκο.

Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος, Όσκαρ Γκράου και ο πρώην νομικός εκπρόσωπος, Ρομάν Γκόμεθ Ποντί, οι οποίοι επίσης, είχαν συλληφθεί μαζί με τον Μπαρτομέου, απέφυγαν τις ευθύνες στις καταθέσεις τους, σύμφωνα με τη «La Vanguardia», υποδεικνύοντας τον πρώην πρόεδρο.

Όπως αναφέρει μάλιστα, το ίδιο δημοσίευμα ο Μπαρτομέου ξόδεψε 600.000 ευρώ για τον έλεγχο του «Barca Gate» κάτι εντελώς παράδοξο γεγονός, δεδομένου ότι ο έλεγχος δεν τον βοήθησε, αλλά αντίθετα αποκάλυψε τα αδικαιολόγητα ποσά που κατέβαλε η Μπαρτελόνα στην εταιρεία «I3 Ventures» για την παρακολούθηση των κοινωνικών δικτύων.

Συνολικά μάλιστα, για τρεις σεζόν η Μπαρτσελόνα πλήρωνε 2,3 εκατ. ευρώ στον όμιλο εταιρειών «Nicestream», μεταξύ των οποίων ήταν η «I3Ventures», ενώ υπήρχαν και εταιρείες χωρίς εργαζόμενους, με έδρα στο εξωτερικό, όπως η Ουρουγουάη και η Χιλή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

FIFA και UEFA τα ξέρουν όλα, το θέμα είναι να ενεργήσουν πριν την κυβέρνηση…

Ο Χρήστος Υφαντής γράφει για τις διεθνείς ομοσπονδίες «που τα ξέρουν όλα» αλλά προς το παρόν προσπαθούν να γιατροπορέψουν τον καρκίνο του ελληνικού ποδοσφαίρου με ασπιρίνες
- Advertisement -