More

  Ο Λιόλιος συμφωνεί με τη θέση του Φασούλα για την επαναλειτουργία των ακαδημιών

  ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

  Σε ανακοίνωση του ο αντίπαλος του Παναγιώτη Φασούλα για την προεδρία στην ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, δηλώνει ότι συμφωνεί με τη θέση του πρώην μπασκετμπολίστα αναφορικά με την επαναλειτουργία των ακαδημιών.

  Μάλιστα, η παράταξη του «Δώσε Πάσα» υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να είναι βασικό μέλημα της προσωρινής διοίκησης, που θα προκύψει την ερχόμενη Δευτέρα (5/04).

  Αναλυτικά η ανακοίνωση του Βαγγέλη Λιόλιου:

  «Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, το μπάσκετ χρειάζεται συναίνεση και συνεργασία για να μπορέσουμε να αλλάξουμε σελίδα.

  Σε αυτή την κατεύθυνση, δηλώνουμε πως συμφωνούμε κι εμείς στη θέση της παράταξης του κυρίου Φασούλα “Πρώτα το μπάσκετ” για συζήτηση στο επόμενο ΔΣ του ζητήματος επαναλειτουργίας των ακαδημιών, αίτημα που έχουμε εκφράσει και εμείς στο παρελθόν.

  Επίσης, τα μέλη του “Δώσε Πάσα” που διορίστηκαν στην προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ επιθυμούν να συμμετάσχουν και σε θεσμική συζήτηση με τα αρμόδια όργανα (λοιμωξιολόγοι, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού) για την εξειδίκευση των όρων επαναλειτουργίας των ακαδημιών.

  Από την πλευρά μας προτείνουμε να ακολουθήσουμε παρόμοιο οδικό χάρτη με το περσινό επιτυχημένο μοντέλο του υγειονομικού πρωτοκόλλου, το οποίο διανθισμένο και επικαιροποιημένο με βάση τις γνώσεις που έχουμε αποκτήσει απο την αντιμετώπιση της πανδημίας όλο αυτό το διάστημα, μπορεί να εφαρμοστεί με την ίδια επιτυχία από τα αθλητικά σωματεία.

  Πιο συγκεκριμένα:

  1. Σε πρώτο στάδιο, με την επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων, να επιτραπεί η επαναλειτουργία των ακαδημιών σε ανοικτούς χώρους για παιδιά αντίστοιχης ηλικίας, που είναι πιο συνεργάσιμα στην τήρηση των κανόνων.

  2. Έπειτα από ασφαλές χρονικό διάστημα (λίγων εβδομάδων), με την αυστηρή εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου, να επιτραπεί η προπόνηση των νεαρών αθλητών και σε κλειστούς χώρους, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν.

  3. Τέλος, κι αφού πρώτα δούμε πως τα δύο παραπάνω βήματα εφαρμόζονται με ασφάλεια, να προχωρήσουμε σε καθολική ,ανεξαρτήτως ηλικίας, επιστροφή όλων των κλιμακίων στις προπονήσεις και επανέναρξη των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, έτσι ώστε να μην καταγραφεί η χρονιά ως χαμένη στη μνήμη και την ψυχή των ανήλικων αθλητών.

  Όλοι συμφωνούμε πως η λειτουργία των ακαδημιών επιτελεί έργο αντίστοιχο των σχολείων, καθώς εκπαίδευση και αθλητισμός είναι έννοιες αλληλένδετες και αλληλοσυμπληρούμενες για την ανάπτυξη ενός ανθρώπου.

  Σε τόσο σημαντικά ζητήματα, δεν χωρούν διαχωρισμοί.

  Όλοι μαζί, για το καλό του μπάσκετ.

  Βήμα-βήμα, με προσοχή και επαγρύπνηση, να ακούσουμε πάλι παιδικές φωνές στα γήπεδα του μπάσκετ».

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  ΑΠΟΨΗ

  Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: ΟΚ της ΕΛ.ΑΣ. για Τετάρτη, αλλά η ΕΟΚ περιμένει… «οδηγίες»!

  Ο Insider γράφει για την αγωνία ΕΟΚ και Παναθηναϊκού να μη διεξαχθεί αύριο ο πρώτος τελικός της Α1 Γυναικών, παρότι οι αρμόδιοι φορείς έδωσαν έγκριση για τζάμπολ στις 13:30
  - Advertisement -