ΧΡΗΣΤΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ

Ο λόγος για τον οποίο κανείς δεν «θα πάει στα δικαστήρια» τον Κ. Καραπαπά

Κώστας Καραπαπάς Καραπαπά

Το θέμα δεν είναι αν ο Κώστας Καραπαπάς είναι ή όχι καλό παιδί, καλός ή όχι άνθρωπος, καλός ή όχι αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού. Όλες αυτές οι «καλοσύνες» μπορεί να συνοδεύουν ή όχι την ποδοσφαιρική, επαγγελματική, κοινωνική δραστηριότητα του, αλλά ελάχιστη έως καθόλου σχέση έχουν με όσα ευθέως, χωρίς περιστροφές έθεσε στη δημοσία συζήτηση σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς δύο εταιρειών που μετέχουν του πρωταθλήματος της Super League1.

Κι επειδή τον Καραπαπά είτε τον αγαπάς, είτε αγαπάς να τον μισείς, ιδού πεδίο δόξης λαμπρό για την επαγγελματική Λίγκα, την ΕΠΟ, την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, την ηγεσία της δικαιοσύνης. Να αποφασίσουν ότι αγαπάνε να τον μισούν και να ανοίξει ο φάκελος της κανονικής (όχι σαν κάτι κουρελούδες κάποιας Ε.Ε.Α. με την οποία γελάνε και τα τσιμέντα) έρευνας των καταγγελιών, να ενσκύψουν στο πρόβλημα οι ειδικοί, δηλαδή η Οικονομική Αστυνομία και οι εισαγγελείς και να μάθει η ελληνική ποδοσφαιρική οικογένεια τι ακριβώς συμβαίνει, από πρώτο χέρι και να «ξεφτιλιστεί κι ο Καραπαπάς και μαζί του ο Μαρινάκης». Υπάρχει ωραιότερη εκδίκηση από το να ταράξεις στη νομιμότητα τον «υβριστή» αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού;

Ανάλογη αναγκαιότητα, άρα κι έναν καταγγέλλοντα Καραπαπά,  όσο και αν ψάξετε δεν θα βρείτε σε κανένα άλλο πρωτάθλημα.

Πουθενά αλλού δεν υπάρχει Πύδνα Κίτρους, που μετακόμισε, ερασιτεχνικό σωματείο γαρ, από την Πιερία στη Μαγνησία, με ειδική, Λασκαρακικού τύπου τροποποίηση του σχετικού κανονισμού, ο οποίος ρητώς απαγόρευε μετακινήσεις της έδρας σωματείων εκτός των ορίων της Ένωσης, και κατέληξε ΠΑΕ «ειδικού σκοπού» με έξι δανεικούς ποδοσφαιριστές(;) που την Πέμπτη, δυο μέρες πριν τον αγώνα με την δανείζουσα ΠΑΕ ΠΑΟΚ, θυμούνται ότι δεν γουστάρουν ή δεν τους επιτρέπεται να αγωνιστούν.

Πουθενά αλλού δεν προκύπτει Ξάνθη για την οποία βοά, πέραν της περιοχής της έδρας της, ολόκληρη η ποδοσφαιρική Ελλάδα για τις θρυλούμενες και μηδέποτε διαψευσθείσες, έστω και δι’ απλής ανακοινώσεως, σχέσεις ιδιοκτησίας που τη συνδέουν με την οικογένεια Σαββίδη, από την περίοδο της «αμαρτωλής ΣΕΚΑΠ» και για τις οποίες σχέσεις δεν έχει μιλήσει ποτέ για να τις διαψεύσει ούτε ο πολυπράγμων κ. Πανόπουλος.

Τι θα προκύψει από μια ανάλογη έρευνα; Κανείς δεν γνωρίζει. Μια εντολή χρειάζεται για να κινηθούν οι Αρχές και σύντομα, πολύ σύντομα να καταλήξουν σε ασφαλή, σύμφωνα με το νόμο, συμπεράσματα. Η διαδικασία κρίνεται απολύτως απαραίτητη, καθώς είναι ανήκουστο σε ευνομούμενη χώρα ο αντιπρόεδρος μιας ΠΑΕ να καταγγέλλει δημόσια την ιδιοκτησιακή σχέση δύο άλλων ΠΑΕ με μια τέταρτη ΠΑΕ και η δημόσια απάντηση των αρμοδίων της τέταρτης θιγόμενης (δηλαδή του ΠΑΟΚ) να είναι « θα τον πάμε στα δικαστήρια».

Ξέρουν πολύ καλά ότι «δεν θα τον πάνε στα δικαστήρια», επειδή μετά από μια ανάλογη, άφρονα κίνηση θ’ ανοίξει, όντως, φάκελος έρευνας και τότε τίποτε δεν μπορεί να προδικαστεί.

Γνωρίζουν άριστα πως αν δεν υπήρχε θέμα πρώτοι αυτοί θα ζητούσαν να κινηθούν οι προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες ελέγχου για να αποδειχθεί πόσο τους διαβάλλει και συκοφαντεί την έντιμη εταιρεία που διοικούν ο Καραπαπάς.

Για την επικοινωνιακή ισορροπία του πράγματος ανακοινώνουν την πρόθεση τους να κινήσουν νομικές διαδικασίες σε βάρος του. Για να μην λένε οι δικοί τους ότι «τα λέει ο Καραπαπάς κι εμείς κάνουμε το παγώνι»…

Μπορεί από μια ανάλογη έρευνα να προκύψει πως δεν υφίσταται κανένα θέμα και άδικα ένας Καραπαπάς κατηγορεί σύννομες, νόμιμες και με κανονική ιδιοκτησία ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες; Βεβαίως, αλλά… κομματάκι δύσκολο.

Αν έτσι είχαν τα πράγματα θα είχαν λυθεί έως χθες οι δημοσιοποιημένες απορίες και εκκρεμότητες και σύμπασα η Ελλάς θα γνώριζε ποιος κατέχει (άρα διαφεντεύει, διαχειρίζεται, διοικεί) ποιον.

Προκύπτει, λοιπόν, η αναγκαιότητα της κανονικής, «με το νόμο» που λένε, έρευνας. Κι ας πάρει και λίγο παραπάνω χρόνο. Δεν πειράζει. Εμείς περιμένουμε…

Υ.Γ. Έχω καταθέσει δημοσίως τις απόψεις μου για τον VAR περισσότερες από μια φορές. Το έκανα και χθες, Σάββατο. Δεν με εκπλήσσει τίποτε λοιπόν. Ούτε καν ότι ο Φωτιάς είδε χέρι Γκιλιέρμε, ο Ζαχαριάδης δεν είδε χέρι του Μουλέν στη γραμμή της εστίας και η παρεούλα Διαμαντόπουλου – Ζαχαριάδη δεν είδε «την έξοδο του Μεσολογγίου με απλωμένο το γιαταγάνι» του γκολκίπερ της Ξάνθης πάνω στον Ελ Αραμπί…

Όσοι ψήνεστε ακόμη με τον VAR και ειδικά με την ελληνική εκδοχή του, με τις υγείες σας!!!

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top