ΝΙΚΟΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Ο Ολυμπιακός έχει το κίνητρο και μπορεί να στείλει ευρωπαϊκό μήνυμα

Η Μπάγερν δεν είναι ούτε Μάντσεστερ Σίτι, ούτε Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά έχει αδυναμίες που μπορεί να εκμεταλλευτούν οι Πειραιώτες

Το μεγαθήριο της Μπάγερν Μονάχου δεν είναι άτρωτο. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη έδειξε ότι μπορούσε να πάρει όχι μόνο βαθμό, αλλά και τη νίκη απέναντι στους Γερμανούς. Η ήττα 2-3 στο Φάληρο δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα που εμφάνισαν οι Πειραιώτες.

Μπροστά της η ταξιαρχία του Μαρτίνς έχει μια μεγάλη πρόκληση. Να κοιτάξει στα μάτια την Μπάγερν Μονάχου και να σταθεί όρθια στην Allianz Arena. Οι Βαυαροί έχουν πανίσχυρη ομάδα, αλλά ότι άτρωτη. Δεν είναι ούτε Μάνστεστερ Σίτι, ούτε Παρί Σεν Ζερμέν για να θεωρήσει κανείς ότι… δεν παίζονται.

Ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία. Και αυτό το πιστεύουν τόσο οι παίκτες, όσο και ο Πορτογάλος προπονητής. Γιατί «μέτρησαν» την Μπάγερν στο πρώτο ματς και είδαν ότι μπορούν. Αν εκμηδενίσει τα λάθη του ο εκπρόσωπος της χώρας μας στην Ευρώπη, τότε οι πιθανότητες είναι με το μέρος του. Αρκεί να λειτουργήσει ως ομάδα, φτάνει να έχει ορθή αμυντική λειτουργία και να μην αποδιοργανωθεί όπως έγινε στο Βελιγράδι.

Σε τέτοια ματς χρειάζεται υπομονή και κλείσιμο χώρων, ώστε η γηπεδούχος να μην βρει διαδρόμους προς την περιοχή του Σα. Απαιτείται να περιοριστούν οι στημένες φάσεις όπου η Μπάγερν έχει τρόπο να φθάνει στο γκολ χρησιμοποιώντας τα ισχυρά ατού της. Οι Γερμανοί δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και η απομάκρυνση του προπονητή τους, ίσως δεν λειτουργήσει ως απαρχή νέου ξεκινήματος όπως θεωρούν κάποιοι πως θα γίνει. Ο Κόβατς εξάλλου δεν ήταν κάποιος τυχαίος και στην θέση του δεν ήλθε αυτός που θα αλλάξει την εικόνα της ομάδας. Η Μπάγερν έχει στο τσεπάκι της την πρώτη θέση στον όμιλο. Εκεί που υποφέρει είναι το πρωτάθλημα. Αυτό είναι το βάσανό της.

Ο Ολυμπιακός έχει τους παίκτες που μπορούν να κάνουν ζημιά στους Γερμανούς. Να δώσουν λύσεις στο γκολ. Και όχι έναν, αλλά πλειάδα ικανών διεμβολιστών κι εκτελεστών. Δεν κυνηγάει το θαύμα, ούτε καν την σούπερ έκπληξη. Χτυπά έναν αντίπαλο, ανώτερο μεν, στα μέτρα του δε. Κι έχει ισχυρότερο κίνητρο να δημιουργήσει μια μαγική βραδιά από τους γηπεδούχους. Να στείλει ένα νέο Ευρωπαϊκό μήνυμα.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top