ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

«Ο ΠΑΟ δεν πληρώνει τον Τζόρτζεβιτς, υποχρεωμένη να αναλάβει δράση η FIBA»

Τζόρτζεβιτς Μάνος Παπαδόπουλος Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Σε αποκαλυπτικές δηλώσεις στον αέρα του Sport24Radio προχώρησε ο δικηγόρος του Σάσα Τζόρτζεβιτς, Γιάννης Μαρακάκης, ο οποίος υπογράμμισε πως στον Σέρβο τεχνικό οφείλονται χρήματα από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Όπως τόνισε, η πράσινη ΚΑΕ σταμάτησε ξαφνικά να πληρώνει τις δόσεις και η FIBA έβαλε τελεσίγραφο μέχρι 11/12 προκειμένου να μην προχωρήσει σε κυρώσεις όπως προβλέπεται.


Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πώς έχει η υπόθεση με τον Παναθηναϊκό και στον Σάσα Τζόρτζεβιτς: “Μετά τη γνωστή αντιδικία που αφορούσε τα δεδουλευμένα τότε που διεκόπη το συμβόλαιο του κυρίου Τζόρτζεβιτς και των συνεργατών του ο κύριος Τζόρτζεβιτς είχε προσφύγει στη FIBA. Εξετάστηκε η υπόθεση από ανώτατο όργανο το ΒΑΤ με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση εξέδωσε μία απόφαση πριν από δύο περίπου χρόνια.

Παρά τις αντίθετες οδηγίες του Μπάουμαν προς την ΚΑΕ, υπήρξαν κάποιες προφάσεις ότι θα έπρεπε να περιμένουν την εκδίκαση κάποιας αντίστοιχης εργατικής διαφοράς με εναγόμενο πλέον τον κύριο Τζόρτζεβιτς στα ελληνικά δικαστήρια. Πρόλαβε τότε και έκανε κάποια αγωγή ο Παναθηναϊκός. Μετά την δική μας παρέμβαση παραιτήθηκαν του δικογράφου και η αγωγή δεν εκδικάστηκε ποτέ. Το δικόγραφο ήταν εντελώς έωλο. Ήταν κάποιοι ισχυρισμοί που δεν μπορούσαν να ληφθούν σοβαρά υπόψη ούτε από ένα πολιτικό δικαστήριο που ήταν και αναρμόδιο. Πριν από ενάμιση χρόνο περίπου ξεκίνησαν πιέσεις για να εκτελεστεί η απόφαση.

Η FIBA διατηρώντας κάποιες ισορροπίες και έχοντας και λίγο πιο διακριτικό ρόλο, έδωσε οδηγίες προς την ΚΑΕ και μετά από κόπους και βάσανα έβγαλε ένα πρωτοφανές για τα παγκόσμια δεδομένα πλάνο πληρωμής του ποσού (350.000 ευρώ) σε 17 δόσεις κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Τα αιτούμενα βέβαια ποσά αρχικά ήταν πολύ μεγαλύτερα”.

Για το ποσό που έχει εισπράξει ο Τζόρτζεβιτς μέχρι στιγμής: “Ο κύριος Τζόρτζεβιτς έχει εισπράξει περίπου τις πρώτες έξι με επτά δόσεις. Η απόφαση ξεκίνησε να εκτελείται τον περασμένο Απρίλιο και ξαφνικά τον Αύγουστο η ΚΑΕ Παναθηναϊκός σταμάτησε τα πληρώνει. Ενημερώθηκε φυσικά η FIBA. Δεν το κάναμε απευθείας. Περιμέναμε ένα διάστημα. Υπήρχαν κάποιες ισχυρισμοί και δικαιολογίες που για ένα ιστορικό σωματείο για μένα δεν είναι σοβαρές, όπως για παράδειγμα ότι ήταν άρρωστος ο υπεύθυνος της οικονομικής υπηρεσίας. Από τη δική μου την πλευρά δόθηκε επαρκής χρόνος, αλλά πλέον έχουν συμπληρωθεί τρεις μήνες χωρίς να πληρωθεί η πλευρά του κυρίου Τζόρτζεβιτς. Ενημερώθηκε η FIBA που έδωσε ένα τελεσίγραφο μέχρι τις 11 του μήνα για να τοποθετηθεί επισήμως η ΚΑΕ ώστε να ξέρει και η FIBA αν θα προχωρήσει σε επιβολή κυρώσεων.

Προσωπικά για μένα είναι θλιβερό να ασχολούμαστε με τα αυτονόητα,  ειδικά όταν ο κύριος Τζόρτζεβιτς και ο κύριος Γιαννακόπουλος τον οποίο δεν γνωρίζω προσωπικά ήταν πολύ κοντά ως προσωπικότητες. Είναι θλιβερό μια αντιδικία να μεταφέρεται με αυτόν τον τρόπο στις δικαστικές αίθουσες.

Όταν έχουμε πλέον τετελεσμένα και μια απρόσβλητη απόφαση κάτι που το γνωρίζουν όλοι και όταν μάλιστα τους δόθηκε ένας ευέλικτος τρόπος για την πληρωμή. Γιατί δεν μιλάμε για ένα σωματείο της Β’ ή της Γ’ Εθνικής, μιλάμε για μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης της οποίας είμαι υποστηρικτής. Για μένα, λοιπόν, είναι πολύ θλιβερό να βρισκόμαστε πάλι προ τέτοιων δεδομένων και να έρχεται ο ξένος παράγοντας, η Παγκόσμια Ομοσπονδία να τραβήξει το αυτί και να κάνει τον αστυνόμο στα αυτονόητα. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχουμε κάποια έκπληξη και ότι θα διορθωθεί στην προθεσμία που έδωσε η FIBA”.

Για τον λόγο που δεν πληρώνονται οι δόσεις: “Δεν είμαι μέσα στον προϋπολογισμό της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Κανονικά έπρεπε το ποσό να καταβληθεί σε έξι δόσεις. Η επίκληση της ΚΑΕ προς τη FIBA ήταν ότι επρόκειτο για μια δυσμενής οικονομική συγκυρία για την ΚΑΕ και ζητούσε κάποιο flexibility. Τελικά αυτό του δόθηκε του Παναθηναϊκού. Δεν μπορώ να φανταστώ για μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης ότι έχει αδυναμία αποπληρωμής. Επειδή θεωρώ τους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού από τους εξυπνότερους επιχειρηματίες στην Ελλάδα ξαναλέω εγώ θα ήθελα σαν φίλαθλος του Παναθηναϊκού και φυσικά σαν δικηγόρος του Τζόρτεβιτς και των λοιπών να λυθεί πολύ γρήγορα το όλο θέμα και χωρίς να δοθεί συνέχεια και αυτό πιστεύω ότι θα συμβεί. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ένα τετελεσμένο που πρέπει όλες οι πλευρές να το σεβαστούμε”.

Για το τι θα κάνει η πλευρά του Τζόρτζεβιτς αν δεν βρεθεί λύση: “Η πλευρά του Τζόρτζεβιτς ως φυσικό πρόσωπο θα είναι η τελευταία που θα επέμβει, γιατί υποχρέωση έχει η FIBA και γι’ αυτό λέω ότι πιστεύω ότι τα πράγματα θα μπούνε στη θέση τους. Όταν υπάρχει καθυστέρηση ενός μήνα, δύο μηνών, τριών μηνών η FIBA είναι υποχρεωμένη να λάβει δράσεις. Αυτή τη στιγμή έχει θέσει ένα τελεσίγραφο που λήγει στις 11 του μηνός για να εξετάσει τι έχει να πει ο Παναθηναϊκός τις θέσεις του. Θα πρέπει να προβάλει αυτές τις θέσεις στη FIBA και η FIBA θα εξετάσει το ενδεχόμενος επιβολής κυρώσεων. Δεν πιστεύω ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το μπάσκετ είναι πολύ σοβαρότερο στην Ελλάδα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να ασχολούμαστε με τέτοια θέματα”.

Θυμίζουμε πως πριν από περίπου 1,5 χρόνο, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού είχε καταφερθεί εναντίον του Σάσα Τζόρτζεβιτς: «Είναι ο χειρότερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει ποτέ στη ζωή μου, ένας σπουδαίος παίκτης, αλλά ένας πολύ, πάρα πολύ κακός άνθρωπος. Είναι κρίμα για το σερβικό έθνος, είναι υποκριτής, ψεύτης και κλέφτης».

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top