Ολυμπιακός: Οι «εγγυήσεις» στον Μπαρτζώκα είναι η εξής μια…

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Καλημέρα από το φθινοπωρινό Μπέρμιγχαμ (9 βαθμοί με βροχούλα για μας εδώ είναι πρόγευση καλοκαιριού). Καλή χρονιά, μια και έχουμε καιρό να τα πούμε. Και θα αργούσαμε κι άλλο, αν δεν είχα το βίτσιο να διαβάζω τον ελληνικό Τύπο. Τον ηλεκτρονικό, αφού ο έντυπος έχει χαιρετήσει εδώ και χρόνια.

Έγραψε κάποιος πως ο Μπαρτζώκας «πήρε τις εγγυήσεις που ήθελε» για να αναλάβει τον Ολυμπιακό και έκτοτε όλοι επαναλαμβάνουν στερεότυπα την ίδια π@π@ρι@. Θα τον αφήσουν λέει, να δουλέψει απερίσπαστος, δεν θα παρεμβαίνουν στο έργο του, θα έχει ανταγωνιστικό ρόστερ και άλλες τέτοιες ηλιθιότητες που γράφονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Μαζευτείτε, σας έχω νέα. Ο Μπαρτζώκας δεν πήρε καμία από τις εγγυήσεις που γράφετε. Αυτοί που είστε σχετικά νέοι στην πιάτσα, δικαιολογείστε ως έναν βαθμό. Αν όμως έχετε μια σχετική εμπειρία, τότε είστε ή άσχετοι ή προβοκάτορες. Όχι το ένα αποκλείει το άλλο κιόλας.

Μια και μοναδική εγγύηση πήρε ο Μπαρτζώκας. Αυτή που παίρνουν όλοι οι προπονητές που έχουν προσληφθεί στον Ολυμπιακό τα τελευταία 15 χρόνια: την παρουσία των αδερφών Αγγελόπουλων.

Δε γίνεται να έχεις έστω και επιδερμική σχέση με τον μπασκετικό Ολυμπιακό και να μην ξέρεις πως το μεγαλύτερο… κουσούρι των Αγγελόπουλων είναι ότι δείχνουν στους προπονητές τεράστια εμπιστοσύνη, τους δίνουν εν λευκώ την ομάδα και δείχνουν γαϊδουρινή υπομονή. Ακόμα και όταν κάποιες επιλογές δε φαίνεται να βγάζουν νόημα, ακόμα κι όταν δε συμφωνούν με αυτές ούτε οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες. Υπάρχουν πολύ πρόσφατα παραδείγματα, δε χρειάζεται να ξύνουμε πάλι καλοκαιρινές πληγές.

Ο ίδιος ο Μπαρτζώκας γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τι σημαίνει να συνεργάζεσαι με τους Αγγελόπουλους. Και ακριβώς επειδή ξέρει, αποδέχτηκε με τεράστια χαρά την πρότασή τους. Γι’ αυτό και δεν είχε την παραμικρή αναστολή να αναλάβει από τώρα, παρόλο που η ομάδα δεν πατάει στα θέλω του και στις δικές του επιλογές. Αν δεν ήταν οι Αγγελόπουλοι και αν ο ίδιος δεν ήξερε από πρώτο χέρι πως σκέφτονται και πράττουν τα αδέρφια, θα έκανε τον ψόφιο κοριό. Όπως τον έκανε και κάπου αλλού…

Αφήστε λοιπόν, κατά μέρους την ανιστόρητη γραφικότητα με τις «εγγυήσεις» και απολαύστε αυτά που έρχονται. Ή έστω, προσπαθήστε να τα υπομείνετε…

ΥΓ. Μέσα στις επόμενες ώρες θα ανακοινωθεί και επίσημα η επιστροφή Μπαρτζώκα, ο οποίος φοράει ήδη τη φόρμα του και ετοιμάζεται να προπονήσει σε λίγο την ομάδα της καρδιάς του.

ΥΓ2. Ετοιμάζονται μεγάλα γλέντια στην ΕΟΚ. Το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί στην απερχόμενη διοίκηση είναι να φύγει μέρα, από την μπροστινή πόρτα και κυρίως, ασυνόδευτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καθρέφτης του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟ, όχι ο Ολυμπιακός

Ο Γιώργος Χαλάς επιχειρεί μέσω μιας... φυσιοκοινωνιολογικής προσέγγισης να εξηγήσει για ποιον λόγο ο Ολυμπιακός δεν συγκαταλέγεται στους πραγματικούς «αντιπροσώπους» του ελληνικού ποδοσφαίρου στις μέρες μας
- Advertisement -