More

  Οι Σεφερλήδες της ΕΠΟ ξαναχτύπησαν: Σωστό το οφσάιντ του Σουντανί στον Βόλο!

  ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

  Για το ακυρωμένο γκολ του Σουντανί στον Βόλο, με το οποίο κόντεψε να αλλοιωθεί ένα ολόκληρο πρωτάθλημα, έγινε πολύ μεγάλος ντόρος. Αρκετούς μήνες μετά και μάλιστα την ώρα που τα υπαλληλάκια της ΕΠΟ βρίσκονται σε θέση άμυνας λόγω του ντροπιαστικού χειρισμού τους στο θέμα του τελικού κυπέλλου, ήρθε μια προκλητική «μελέτη» της ΚΕΔ για να αποδείξει ότι η έδρα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα έπρεπε να βρίσκεται στο Δελφινάριο.

  Πριν από λίγη ώρα, η ΚΕΔ της ΕΠΟ παρουσίασε μια «ανάλυση» έξι φάσεων οφσάιντ «που συζητήθηκαν» κατά τη διάρκεια της σεζόν. Μέσα σε αυτές, το καθαρό γκολ του Σουντανί στον Βόλο και το οφσάιντ γκολ του ΠΑΟΚ στη Λαμία με το… χαμένο ριπλέι στο VAR. Αποφασισμένο να βιάσει και την τελευταία ικμάδα λογικής, το όργανο (κυριολεκτικά και μεταφορικά) της ΕΠΟ βάφτισε οφσάιντ το γκολ του Σουντανί και κανονικό εκείνο του ΠΑΟΚ στη Λαμία. Για το οποίο μάλιστα, ενώ υπάρχει αδιαμφισβήτητη μαρτυρία πως το VAR δε λειτούργησε στην επίμαχη φάση, η ΚΕΔ αναφέρει πως η απόφαση μέσω VAR ήταν σωστή!

  Ποιο είναι το πιο αστείο στην περιβόητη «ανάλυση» της φάσης του Σουντανί; Ότι ενώ τα πόδια του Αλγερινού απέχουν σχεδόν ενάμισι μέτρο από τη γραμμή του τελευταίου αμυντικού, ο ώμος του υποτίθεται ότι είναι ακάλυπτος! Τώρα, πώς γίνεται ένας παίκτης με ύψος 1,77 να είναι όρθιος – έστω και γέρνοντας προς τα εμπρός – και ο ώμος του να βρεθεί σχεδόν ενάμισι μέτρο μπροστά από τα πόδια του, αυτό ούτε οι… αστροφυσικοί της ΚΕΔ δεν μπορούν να το εξηγήσουν!

  Στη δε φάση του ΠΑΟΚ στη Λαμία, το πάγωμα της εικόνας που έχουν επιλέξει να αναλύσουν, έχει γίνει αφού η μπάλα έχει φύγει από τα πόδια του παίκτη που εκτελεί το φάουλ και όχι την ώρα της επαφής…

  Διαβάστε την ανακοίνωση και κρατήστε την κοιλιά σας από τα γέλια:

  «Κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε , σε ορισμένα παιχνίδια της SL1, υπήρξαν κάποιες διαιτητικές αποφάσεις των οποίων η ορθότητα όσον αφορά τον κανόνα 11 (offside), αμφισβητήθηκε έντονα και οι οποίες σήκωσαν μεγάλο θόρυβο, προκαλώντας καυστικές επιθέσεις ενάντια στους αξιωματούχους αγώνα, υπερθεματίζοντας κυρίως την έλλειψη χρήσης της γραμμής offside του συστήματος VAR και το κενό στην ακρίβεια στη λήψη της απόφασης που αυτή δημιουργούσε.

  Η ΚΕΔ στη διαρκή της προσπάθεια επίτευξης διαφάνειας, έγκυρης ενημέρωσης, πάντα σύμφωνα με τους κανόνες Παιχνιδιού, και προς αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων, προχώρησε με τη συνδρομή της τεχνολογίας σε λεπτομερή ανάλυση έξι τέτοιων περιπτώσεων (με χρήση της τεχνολογίας Virtual Offside Line που είναι πλέον διαθέσιμη) στοχεύοντας στην πλήρη διαλεύκανσή τους, για όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

  Αναλυτικότερα:
  1. 4″ Αγωνιστική ΠΑΟΚ ΑΡΗΣ Λεπ. 45+2
  Το τέρμα που πέτυχε η ομάδα του ΠΑΟΚ ακυρώθηκε ως offside Ο VAR επιβεβαίωσε την αρχική απόφαση του διαιτητή,
  Τελική Απόφαση OFFSIDE (ΣΩΣΤΗ).

  ΙΙ. 6η Αγωνιστική ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ Λεπ. 31
  Το τέρμα που πέτυχε η ομάδα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ακυρώθηκε ως offside. Ο VAR επιβεβαίωσε την αρχική απόφαση του διαιτητή.
  Τελική Απόφαση: ΟΧΙ OFFSIDE (ΛΑΘΟΣ)

  ΙΙΙ. 6η Αγωνιστική ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ Λεπ. 90+3
  Το τέρμα που πέτυχε η ομάδα ΞΑΝΘΗΣ ακυρώθηκε αρχικά ως offside. Ο VAR μετά από έλεγχο συνέστησε αλλαγή της αρχικής απόφασης και κατοχύρωση του τέρματος.
  Τελική Απόφαση: ΟΧΙ OFFSIDE (ΣΩΣΤΗ)

  ΙV. 16η Αγωνιστική ΒΟΛΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λεπ. 17
  Το τέρμα που πέτυχε η ομάδα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ακυρώθηκε ως offside. Ο VAR επιβεβαίωσε την αρχική απόφαση του διαιτητή.
  Τελική Απόφαση: OFFSIDE (ΣΩΣΤΗ)

  Σουντανί οφσάιντV. 20η Αγωνιστική ΛΑΜΙΑ-ΠΑΟΚ Λεπ. 37
  Το τέρμα που πέτυχε η ομάδα του ΠΑΟΚ κατακυρώθηκε ως κανονικό. O VAR επιβεβαίωσε
  την αρχική απόφαση του διαιτητή.
  Τελική Απόφαση: ΟΧΙ OFFSIDE (ΣΩΣΤΗ)

  VI. 26η Αγωνιστική ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ Λεπ. 45+1
  Το τέρμα που πέτυχε η ομάδα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ κατακυρώθηκε ως κανονικό. O VAR μετά από έλεγχο συνέστησε αλλαγή της αρχικής απόφασης και ακύρωση του τέρματος.
  Τελική Απόφαση: ΟΧΙ OFFSIDE (ΣΩΣΤΗ)

  Συνοψίζοντας, από τις 6 παραπάνω περιπτώσεις που αναλύθηκαν, παρά το γεγονός ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ληφθεί ακριβής απόφαση με γυμνό μάτι και με δεδομένη εκείνη τη στιγμή την έλλειψη της Virtual offside Line, πάρθηκαν τελικά πέντε σωστές αποφάσεις και μονάχα μία λανθασμένη.

  Με βάση τα παραπάνω, η ΚΕΔ θα ήθελε να δώσει έμφαση στον υψηλό βαθμό συγκέντρωσης που επέδειξαν οι αξιωματούχοι των αγώνων, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στο να ληφθούν τελικά οι σωστές αποφάσεις στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων που παρατέθηκαν, και με την ευκαιρία αυτή επιθυμεί να ευχαριστήσει τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές και τους αξιωματούχους των ομάδων, που στο πνεύμα του Fair-Play σεβάστηκαν tς όποιες αποφάσεις ελήφθησαν.

  Εκ της ΚΕΔ/ΕΠΟ,

  Αθήνα, 22072020»

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  ΑΠΟΨΗ

  Ολυμπιακός: Η χειρότερη δυνατή κλήρωση, αλλά το έχει ξανακάνει…

  Ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης εξηγεί γιατί ήθελε ο Ολυμπιακός να αποφύγει την Άρσεναλ και τη σημασία της πρώτης αναμέτρησης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»