16.5 C
Athens

Ορφανός: Με χρήματα του Ολυμπιακού το «Καραϊσκάκη», ο ΠΑΟΚ να μιμηθεί ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Σε δηλώσεις του στο Metropolis 95.5 για το γήπεδο της Τούμπας, ο Γιώργος Ορφανός αναφέρθηκε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, επισημαίνοντας ότι έχει γίνει με χρήματα του Ολυμπιακού.

Ο ίδιος αρχικά αναφέρθηκε στα γήπεδα των ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή τα οποία θα αναμορφώσουν στο μέλλον τη Θεσσαλονίκη, ενώ για τα γήπεδα της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού είπε ότι έχουν δοθεί χρήματα για την περιφέρεια, σε αντίθεση με του Ολυμπιακού και της Λάρισας, που έγιναν με χρήματα των συλλόγων και των επενδυτών τους:

«Αυτή η ιστορία είναι ένα πολύ θετικό δείγμα για την λειτουργία του ΠΑΟΚ, στην προσπάθεια να γίνει ένα μεγάλο σωματείο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και γιατί απαιτεί αναμόρφωση του χώρου που θα γίνει το γήπεδο. Η Θεσσαλονίκη μπορεί, μαζί με του Άρη, να αποκτήσει στο μέλλον άλλα δύο γήπεδα. Όσον αφορά τον Ηρακλή έχει τον χώρο, αλλά τώρα είναι σε φάση ανασύνταξης», είπε αρχικά.

» Το Καυταντζόγλειο το 2004 ξαναφτιάχτηκε σχεδόν από την αρχή, αλλά η εικόνα του είναι ενός γηπέδου του 1960. Οτιδήποτε καινούργιο είναι θετικό. Η Κυβέρνηση πρέπει να ανοίξει τα αυτιά και τα μάτια της και να δει τα θετικά από την μετεγκατάσταση του ΠΑΟΚ στο Καυταντζόγλειο. Αυτή η εξέλιξη πάει πίσω και συνολικά το έργο της Νέας Τούμπας. Γιατί το έργο κατά τα άλλα τρέχει. Το οικονομικό είναι ένα άλλο θέμα».

Για τις προδιαγραφές της UEFA που δεν πληροί το Καυταντζόγλειο:

«Είναι διατάξεις που της έχει η UEFA και τις προσθέτεις. Το 2007 όταν διοργανώσαμε τον τελικό Λίβερπουλ – Μίλαν ζήτησαν κάποια πρόσθετα πράγματα και τα κάναμε. Το θέμα είναι θέλουν; Αν θέλουν όλα μπορούν να γίνουν. Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, θέλω να πω, ότι όσες φορές ήρθαν ζητήματα του γηπέδου στο Δημοτικό Συμβούλιο τα περάσαμε στην πρώτη συνεδρίαση, αλλά διαπίστωσα ότι πολλά δεν έχουν ξεκαθαρίσει.

Λέει ο κ. Περιφερειάρχης θα αναλάβω εγώ αυτό. Αυτό είναι κάτι καινούργιο και τους είχα ζητήσει να συζητήσουν με τον ΠΑΟΚ τι ακριβώς θα αναλάβουν για να ξεκαθαρίσει. Στην εποχή μου δεν αναλάμβαναν οικονομικές δράσεις το Υπουργείο και η Περιφέρεια. Το Καραϊσκάκη είχε γίνει κατασκευαστικά με χρήματα του Ολυμπιακού. Όπως και της Λάρισας με χρήματα του επενδυτή τους.

Στη συνέχεια για το γήπεδο της ΑΕΚ δόθηκαν χρήματα από την Περιφέρεια, το ίδιο σχεδιάζουν και για το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Άρα δεν είναι περίεργο που ζητάει τώρα ο ΠΑΟΚ και αργότερα το ζητήσει ο Άρης. Εγώ έκανα μία συζήτηση με την διοίκηση του Καυταντζογλείου για να ξέρω τι γίνεται στην πόλη μας.

Η παρουσία του Ηρακλή ήταν ένα κίνητρο για να γίνεται συντήρηση στο Καυταντζόγλειο. Το θέμα είναι η διάθεση. Η άποψή μου είναι ότι μπορούν στο γήπεδο να συνυπάρξουν ο ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή και τον ΣΕΓΑΣ».

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Μηδενική ανοχή σε όποιον επιδεικνύει προσβλητική συμπεριφορά προς τον σύλλογο»

Ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη ενημέρωσε πως δόθηκε οδηγία στους συνεργάτες του για «μηδενική ανοχή και να διακόπτουν άμεσα κάθε συνεργασία με όποιον επιδεικνύει προσβλητική συμπεριφορά απέναντι στον Σύλλογο», αναφορικά με το πρότζεκτ της Νέας Τούμπας

Περιφέρεια Αττικής: Συνεχίζονται κανονικά τα έργα υπογειοποίησης στο γήπεδο της ΑΕΚ

Με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής διαψεύδει ότι σταμάτησαν τα έργα υπογειοποίησης στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι η ΙΝΤΡΑΚΑΤ κατέθεσε αίτημα διακοπής των εργασιών λόγω έλλειψης κονδυλίων

Διακοπή υπογειοποίησης από την ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Χωρίς λεφτά του κράτους, δεν κουνιέται φύλλο στην Αγιά Σοφιά!

Η Περιφέρεια δεν έχει καταβάλει μια από τις κεφαλαιακές δόσεις που προβλέπει η συμφωνία με την ΙΝΤΡΑΚΑΤ και τα έργα υπογειοποίησης στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ παγώνουν

Ολυμπιακός: Επέστρεψε στο παρελθόν!

Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Ζαλγκίρις είχε πολλαπλά οφέλη για τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ολυμπιακός: Ο μεγαλύτερος λόγος αισιοδοξίας είναι αυτός…

Όσοι δεν είχαν πειστεί για τις δυνατότητες του φετινού Ολυμπιακού μετά τις δυο πρώτες νίκες στη Euroleague, πείθονται πλέον από τον τρόπο με τον οποίο οι Ερυθρόλευκοι έφεραν στα μέτρα τους το μεγαλύτερο «μπόι» της διοργάνωσης τη δεδομένη στιγμή

Κομάντα και Δράκοι…

Ο Ολυμπιακός με εμφανίσεις σαν αυτή της Βαρκελώνης σφυρηλατεί τον χαρακτήρα του, αποδεικνύει ότι φέτος θέλει να πρωταγωνιστήσει αλλά παίρνει και το μήνυμα ότι ενάντια στις ομάδες με τα μεγάλα μπάτζετ θα έχει παραπάνω δυσκολίες...