9.9 C
Athens

Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα: Ξεκινούν οι αγώνες της εθνικής!

Ο Κωνσταντίνος Δαυλός σας λύνει όλες τις απορίες για την εθνική ομάδα Baseball: Το πρόγραμμα των αγώνων, οι παίκτες που ξεχωρίζουν και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά τους

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Πρόκειται να σας λύσω μία πολύ μεγάλη απορία που έχετε χρόνια, αλλά δεν τολμούσατε να ρωτήσετε. Η απάντηση είναι «Ναι» και η ερώτηση είναι αν «η Ελλάδα έχει Εθνική Ομάδα Baseball;»

Τώρα λοιπόν ξέρετε. Και όπως θα μάθετε διαβάζοντας πάρα κάτω, όχι μόνο έχει, αλλά από τις 30 Ιουνίου μέχρι και τις 3 Ιουλίου θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Baseball για την κατηγορία Β στην οποία έχει βρεθεί τα προηγούμενα χρόνια. Το προκριματικό Τουρνουά θα γίνει στην Λιθουανία και συγκεκριμένα στην πόλη Ουτενά, την δέκατη σε μέγεθος πόλη της χώρας με μόλις 33.000 κατοίκους η οποία όμως ΝΑΙ ΕΧΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ BASEBALL. Το γήπεδο βρίσκεται στο ιπποδρόμιο της χώρας και είναι η έδρα της τοπικής ομάδας. Των Titans.

Ο όμιλος της Ελλάδας απαρτίζεται από τέσσερις ομάδες, μαζί με τις Λιθουανία, Ρουμανία και Πολωνία. Αρχικά θα συμμετείχε και η ομάδα της Γεωργίας, που όμως τελικά δήλωσε ότι δεν θα κατέβει.

Έτσι αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα της Εθνικής μας είναι ως εξής:

30 Ιουνίου: Ελλάδα- Πολωνία
1η Ιουλίου: Ελλάδα – Ρουμανία
2 Ιουλίου: Ελλάδα – Λιθουανία
3 Ιουλίου: Τελικός

Ο νικητής του τελικού θα κατακτήσει την άνοδό του στην Α κατηγορία και ήδη οι επικεφαλής της ελληνικής αποστολής είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι η Ελλάδα θα είναι εκείνη που θα κερδίσει και πάλι την επιστροφή της στην μεγάλη κατηγορία της Ευρώπης.

Άλλες απορίες

Και επειδή εδώ γράφουμε μόνο αλήθειες, θα σας λύσουμε και κάποιες άλλες απορίες που σίγουρα έχετε, είτε αυτές προϋπήρχαν, είτε δημιουργηθήκανε επειδή διαβάσατε μέχρι εδώ.

• Ναι η Εθνική μας ομάδα απαρτίζεται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από ομογενείς της Αμερικής, οι οποίοι έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν με τα ελληνικά χρώματα βάση των διεθνών κανόνων όπως ορίζονται για τις ολυμπιακές συμμετοχές. Στην ουσία όποιος έχει Έλληνα παππού έχει και το δικαίωμα να αγωνιστεί εκδίδοντας ελληνικό διαβατήριο.

Έτσι, αυτή τη στιγμή ο προπονητής της ομάδας είναι ο Ρέι Ποθάκος και βοηθός του ο Κίμων Καραμπάτσος. Και οι δύο είναι επαγγελματίες προπονητές Πανεπιστημιακών ομάδων που θα πάνε στην Λιθουανία με δικά τους έξοδα, όπως και όλοι οι παίκτες άλλωστε.

Επίσης στην Λιθουανία θα πάει και ο Τομ Μαζαράκης, ο οποίος ζει εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα, δεν θα είναι όμως δηλωμένος στην Ελληνική αποστολή, καθώς θα προσφέρει της υπηρεσίες του ως διαιτητής.

• Πάμε τώρα να δούμε ποιοι παίκτες της Εθνικής μας ξεχωρίζουν

Νίκος Χαλαμανδάρης: Πρόκειται για έναν δίμετρο γίγαντα που παίζει στην πρώτη βάση αλλά επίσης είναι Pitcher. Είναι επαγγελματίας που παίζει στη Minor League. Αρχικά τον είχαν κάνει draft οι Seattle Mariners.

Νίκος Πάντος: Είναι Pitcher με πολύ δυνατό χέρι που πετάει περί τα 95 μίλια. Δηλαδή όσο και οι επαγγελματίες της Major League.

Γιάννης Ορφανίδης: Είναι Pitcher που πετάει τη μπάλα με 85 μίλια και αυτή τη στιγμή παίζει σε πανεπιστημιακή ομάδα της Ν. Υόρκης.

Δανιήλ Gosselin: Είναι επίσης Pitcher και πετάει περίπου στα 88 μίλια.

Αντώνης Torres – Skerrett: Είναι Cather.

Αλέξανδρος Torres – Skerrett: Είναι ο μικρός αδελφός του Αντώνη. Και οι δύο είναι στο 1,90. Παίζει Outfield.

• Τελικά Έλληνες από την Ελλάδα θα παίξουν στο Πρωτάθλημα αυτό;

Η απάντηση είναι Ναι. Πρόκειται για τον Άγγελο Αργυρόπουλο, έναν ταγμένο παίκτη στο άθλημα, ο οποίος σχεδόν πάντα ακολουθεί την ελληνική ομάδα και πάντα ξεχωρίζει. Μαζί του θα ανέβει στη Λιθουανία και ο Λουκάς Σούκερας ένα 20χρονο αγόρι που έμαθε να παίζει Baseball στην εφηβική ομάδα Γίγαντες την οποία είχα φτιάξει από το 2013 έως το 2018. Ναι λοιπόν είναι ένα παιχτάκι που έχω φτιάξει εγώ. Έχει πολύ δυνατό χέρι, όμως του λείπει η εμπειρία.

• Άρα, ναι, η Εθνική Ελλάδος που πάει στη Λιθουανία δεν αντικατοπτρίζει το επίπεδο του Baseball στην Ελλάδα. Άλλωστε αυτή τη στιγμή η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Μπέιζμπολ δεν λειτουργεί καθώς έχει απωλέσει την αναγνώριση του ελληνικού κράτους. Όμως η Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία και η Παγκόσμια Ομοσπονδία εξακολουθούν να αναγνωρίζουν την ΕΦΟΜ ως τον μόνο εκπρόσωπο του αθλήματος στη χώρα και άρα δέχονται και την εθνική ομάδα που αυτή καταρτίζει.

• Μας ενδιαφέρει να ανέβει η Ελλάδα κατηγορία και να αγωνιστεί πάλι στο A Pool της Ευρώπης; Η απάντηση είναι ναι, διότι αυτή τη στιγμή έχουν ξεκινήσει κάποιες δειλές προσπάθειες να αναγεννηθεί η Ελληνική Ομοσπονδία και να αρχίσει και πάλι την καλλιέργεια του Αθλήματος, άρα όταν αυτό επιτευχθεί θα είναι καλό η Ελλάδα να παραμένει στα «ψηλά» επίπεδα της Ευρώπης και όχι στον πάτο.

Πόλο: Πρώτο καμπ προετοιμασίας στις 27/12 για την εθνική Ανδρών

Είκοσι δύο (22) πολίστες κάλεσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μας Ομάδας υδατοσφαίρισης των Ανδρών Θοδωρής Βλάχος, για το πρώτο καμπ προετοιμασίας της εν...

Δώνης: Ο Ολυμπιακός έχει την πιο ποιοτική ομάδα, δεν θα πάω στην εθνική λόγω… οπαδικών χρωμάτων

Την επικαιρότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό και την σύνδεσή του με την εθνική κλήθηκε να σχολιάσει ο... ξεχασμένος...

Baseball: Η εθνική έπιασε τον μίνιμουμ στόχο, ραντεβού στο Ευρωπαϊκό του 2023

Ο Κωνσταντίνος Δαυλός κάνει τον απολογισμό της εθνικής από το Τορίνο, η οποία παρέμεινε στη μεγάλη κατηγορία του ευρωπαϊκού baseball, ενώ θα μπορούσε να έχει προκριθεί στα νοκ άουτ παιχνίδια

Ολυμπιακός: Η υπερβολική αυστηρότητα σε μία σεζόν ειδικών συνθηκών

Η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν κακή σε ένα ντέρμπι που έχει ήδη ξεχαστεί, αλλά ο μηδενισμός που παρατηρείται δεν βοηθάει την ομάδα. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Το πισώπλατο χτύπημα του ευεργετημένου Φωτιά στον ευεργέτη του, Κλάτενμπεργκ

Ο Χρήστος Υφαντής γράφει για το εκ προμελέτης διαιτητικό έγκλημα του Φωτιά στην Τούμπα, ο οποίος αποφάσισε με πλήρη συνείδηση να ντυθεί Βρούτος για να μαχαιρώσει πισώπλατα τον «Ιούλιο Καίσαρα» της ΚΕΔ

Ρούμπεν Σεμέδο, η πιο τοξική περίπτωση αθλητή στην ιστορία του Ολυμπιακού

Ο Γιώργος Χαλάς γράφει ΕΥΘΕΩΣ για τον πιο τοξικό παίκτη στην ιστορία του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου, μετά και τις δηλώσεις του Πορτογάλου στόπερ σε ραδιοφωνικό σταθμό με τις οποίες αφήνει υπονοούμενα για εμπλοκή ανθρώπων του Ολυμπιακού στον ξυλοδαρμό του