ΝΙΚΟΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Τι είχαν να κρύψουν από την ΕΕΑ και… χάθηκαν;

ιβάν σαββίδης ΠΑΟΚ ξάνθη Καρπαζίδης ΕΕΑ

Όπως ο διάολος το λιβάνι απέφυγαν να βρεθούν στην ΕΕΑ για να δεχθούν ερωτήσεις και να δώσουν εξηγήσεις όλα τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας ανάμεσα σε Ξάνθη και ΠΑΟΚ που έχει καταγγείλει ο Ολυμπιακός.

Άπαντες έστειλαν νομικούς εκπροσώπους και θα διατυπώσουν θέσεις και απόψεις και θα καταθέσουν υπομνήματα. Είναι εύλογο πως όταν δεν έχεις κάτι να κρύψεις, δεν φροντίζεις να εξαφανιστείς. Τα μέλη της ΕΕΑ θα πάρουν τις αποφάσεις τους με βάση τα στοιχεία, αλλά κυρίως τη διαδρομή του χρήματος.

Αν και είχαν κληθεί φυσικά πρόσωπα από τις εμπλεκόμενες ΠΑΕ δεν προσήλθαν, ενώ οι δύο εταιρίες Dimera και Beltera αποχώρησαν χωρίς να δώσουν εξηγήσεις, τονίζοντας ότι μόλις χθες ενημερώθηκαν σχετικά και δεν είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα να απαντήσουν στις ερωτήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το μέλος της ΕΕΑ, Ηλίας Αρκούδης, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης παρατήρησε:

«Θα θέλαμε κάποια πράγματα παραπάνω, δυστυχώς στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν μόνον δικηγόροι, δεν ήρθε κανένα φυσικό πρόσωπο, ούτε εκπρόσωπος εταιρίας, ούτε μέτοχος, ούτε όλα αυτά τα ονόματα που ακούγαμε κατά καιρούς και είχαμε κλητεύσει. Δυστυχώς δεν ήρθε κανένας να μπορέσουμε να πάρουμε πιο συγκεκριμένες απαντήσεις. Μπορούν να καταθέσουν υπομνήματα αλλά είναι αλλιώς, για παράδειγμα αν ήταν ο κύριος Καλπατζίδης εδώ θα τον ρωτάγαμε ένα κάρο θέματα, στο υπόμνημα του θα απαντήσει ό,τι θέλει για κάποια πράγματα. Αν ήταν πιστεύω ότι θα βοηθούσε την αλήθεια προς κάθε κατεύθυνση. Θα περιμέναμε να έχουν έρθει, τουλάχιστον οι εταιρίες οι κυπριακές και ο κ. Πιαλόγλου που ήταν στην Ξάνθη και του έτυχε οσφυαλγία. Θα βοηθούσε αν ήταν παρόντες, δυστυχώς δεν ήταν».

Για την Ξάνθη τα πράγματα είναι ούτως ή άλλως πολύ δύσκολα, καθώς αποκαλύφθηκε-άσχετα με το θέμα της πολυιδιοκτησίας-ότι άλλαξαν χέρια οι μετοχές της και δεν ενημέρωσε ως όφειλε τις αρμόδιες αρχές. Η προβλεπόμενη ποινή υποβιβασμός, κάτι που ενδιαφέρει τον Πανιώνιο, τον Παναιτωλικό και όχι μόνο που μπορεί να τη γλιτώσουν και να παραμείνουν στην κατηγορία δια της πλαγίας οδού.

Ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να θολώσει τα νερά με τον ισχυρισμό ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει στο όνομά του μετοχές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δεν είναι όμως… θεατής ή αφανής ήρωας του δικέφαλου του βορρά. Οι μετοχές ανήκουν στον γιο και τη γυναίκα του. Κοινώς τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια.

Οι διαδρομές των χρημάτων ανάμεσα στις εταιρείες που εμπλέκεται η οικογένεια Σαββίδη-παιδιά, ανίψια-και τον κοινό παρονομαστή που συνδέεται με την Ξάνθη, είναι αυτές που θα παίξουν τον καταλυτικό ρόλο στην ετυμηγορία της ΕΕΑ. Κι εκεί η κατάσταση δεν είναι όπως θα την ήθελαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Επειδή όμως βρισκόμαστε στην Ελλάδα, θα πρέπει ν’ αποκλειστεί το ενδεχόμενο υποβιβασμού του δικέφαλου του βορρά. Όλα δείχνουν αφαίρεση βαθμών. Το πόσοι θα είναι αυτοί θα περάσει καιρός να το μάθουμε, καθώς μετά την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, θ’ αναλάβει η αθλητική δικαιοσύνη να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Και είναι προφανές ότι θα τα βγάλει με πολλή προσοχή.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top