ΛΑΜΙΑ

Παπαϊωάννου: Αν βρεθεί κρούσμα, πάμε για στοπ

Παπαϊωάννου

Ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας, Πανουργιάς Παπαϊωάννου μίλησε στον Real Fm για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στα τηλεοπτικά, ενώ εξήγησε πως αν υπάρξει κρούσμα θα υπάρχει διακοπή.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την επανεκκίνηση: «Αν υπάρξει κρούσμα, θα δυσκολέψουν τα πράγματα. Αν προκύψει πρόβλημα θα είναι δύσκολα με την καραντίνα. Μπερδεύονται πολύ τα πράγμα και θα πάμε για στοπ. Κάποιες ομάδες θα παίζουν και κάποιες δεν θα παίζουν; Ελπίζουμε να μη συμβεί».

Για τα οικονομικά ζητήματα: «Οι επαρχιακές ομάδες έχουν μικροχορηγούς, έχουμε πρόβλημα με τα εισιτήρια, είναι πολλά τα οικονομικά προβλήματα. Από ένα πρόχειρο υπολογισμό προβλέπω χασούρα 30%. Τουλάχιστον για τις μικρές ΠΑΕ».

Για τη σημασία του τηλεοπτικού συμβολαίου για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Μακάρι ν’ αυξηθούν οι ομάδες, αλλά δεν βρίσκουμε τηλεοπτικό. Πέρυσι ήμασταν η καλύτερη επαρχιακή ομάδα και μας έκαναν μείωση στο συμβόλαιο. Είτε θα βάλεις χρήματα από την τσέπη σου ή θα έχεις τηλεοπτικό ή θα παίζεις στοίχημα. Αν οι ομάδες δεν έχουν τηλεοπτικό τι ουσία έχει να έχουμε ποδόσφαιρο; Είναι το κύριο έσοδο των ομάδων. Η Πολιτεία θα μπορούσε να βγάζει χρήματα π.χ. από το στοίχημα».

Για τις προσπάθειες να υπάρξει τελικά κεντρική διαχείριση: «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι. Προσπαθούμε με κινήσεις για κεντρική διαχείριση. Εάν δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση θα απαξιωθεί το άθλημα. Οι τέσσερις μεγάλοι θα παίξουν μεγάλο ρόλο, γιατί μπορούν να πιέσουν. Υπάρχει μια κινηση που γίνεται, μια σοβαρή προσπάθεια από μια ομάδα για κεντρική διαχείριση, μακάρι ν’ αποδώσει. Πρέπει να είμαστε μία γροθιά. Την κεντρική διαχείριση δεν πρέπει να την ακουμπάει κανείς, θα έπρεπε να νομοθετήσει η κυβέρνηση εδώ. Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι υπό την εποπτεία της Πολιτείας, μιλάμε για αθλητισμό, όχι για μία επιχείρηση».

Για τις εξελίξεις πάνω στο τηλεοπτικό ζήτημα αναμένονται μέχρι τον Ιούλιο: «Δεν είπαμε να πάρει η ΕΡΤ όλο το πρωτάθλημα, αλλά μπορεί να πάρει κάποιο μέρος όπως φέτος. Δεν είναι κακό να βλέπουμε λίγο δωρεάν ποδόσφαιρο. Το άθλημα πρέπει να μπει σε όλα τα σπίτια. Πιστεύω ότι μέχρι τον Ιούλιο θα έχει βρεθεί μια λύση, δεν το βλέπω άμεσα. Ή τουλάχιστον να ξέρουμε τι θα γίνεται».

Για τον ρόλο του VAR: «Το VAR κάνει πιο κρύο το ποδόσφαιρο, αλλά μπορεί να λύσει προβλήματα. Ακόμη θέλει δουλειά στην Ελλάδα. Δεν είναι ακόμη αυτό που περιμέναμε».

Για τις εκλογές της ΕΠΟ: «To ποδόσφαιρο έχει ένα αυτοδιοίκητο. Δεν προλαβαίνει ν’ αλλάξει κάτι στις εκλογές της ΕΠΟ, πιστεύω, αλλιώς θα έχουμε θέματα με FIFA και UEFA. Η ΕΠΟ διαχρονικά έχει πρόβλημα, αλλά ό,τι γίνει θα γίνει με τη FIFA και την UEFA. Πιστεύω ότι έχει αλλάξει στην ΕΠΟ. Έχει δρόμο ακόμη».

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top