15.8 C
Athens

Πιερρακάκης, ο πραγματικός νικητής των ομοσπονδιακών εκλογών

Ο Χρήστος Υφαντής γράφει για την ανεπανάληπτη επιτυχία οργάνωσης και διεξαγωγής των «ψηφιακών» εκλογών στις Ομοσπονδίες που φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Πιερρακάκη

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Κι όμως υπάρχει νικητής σε όλη αυτή τη διαδικασία της εκλογής με την ψηφιακή κάλπη «ΖΕΥΣ» των νέων διοικήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών (απομένουν στην ουσία οι εκλογές στον ΣΕΓΑΣ και την ΕΟΚ για να ολοκληρωθεί η σειρά).

Είναι, εκτός κάθε συναγωνισμού, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, ο εμπνευστής αυτής της καταπληκτικής, μοναδικής για τα ελληνικά χρονικά «επανάστασης του αυτονόητου» στην τεχνολογία, ένας «υπουργός άνευ κλασσικού χαρτοφυλακίου».

Ο κ. Πιερρακάκης είναι δεν είναι 38 ετών και έχει ήδη καταγραφεί στην κοινή συνείδηση (για την κυβέρνηση δεν το συζητάμε είναι το επίσημο wonder kid του Μαξίμου), ως «ο πολιτικός υπεράνω πολιτικής», σε απλά ελληνικά ο τεχνοκράτης που έφερε την αγορά, τις επιχειρήσεις και την προσαρμογή του βαθέως ελληνικού κράτους στις προτεραιότητες του 2021 «χωρίς να ανοίξει μύτη», χωρίς να ξεκινήσουν όλα εκείνα τα γραφικά « εντάξει μωρέ, αλλά αυτά στην Ελλάδα δεν γίνονται». Ο Πιερρακάκης είπε « γίνονται» και όντως έγιναν!

Εγγυήθηκε προσωπικά (και μέσω του ΕΔΥΤΕ) ο κ. Πιερρακάκης την ταχύτητα, την ακρίβεια, την αξιοπιστία, την εγκυρότητα της διαδικασίας και το αδιάβλητο εκλογής των διοικήσεων των Ομοσπονδιών και όπως συμβαίνει πάντα αποδείχθηκε ότι ο λόγος του είναι συμβόλαιο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού εκλογικά σώματα, που καλόμαθαν στην αυτοπρόσωπη παρουσία σε αίθουσες Γενικών Συνελεύσεων, στη ζώσα διαδικασία κατάρτισης ψηφοδελτίων, απολογισμών και έγκρισης πεπραγμένων, στις διάφορες κολεγιές και σε κάτι περίεργες συναθροίσεις σε ξενοδοχεία  πριν τις εκλογές, μπήκαν στο ψηφιακό μαντρί και ανταποκρίθηκαν πλήρως σε μια πρωτόγνωρη να ψηφίζουν τα πρόσωπα της προτίμησης τους μέσα από ένα υπολογιστή, με κωδικούς και αριθμούς, με αποδείξεις χωρίς ονόματα.

Όποιος δεν έχει πάρει μέρος ή δεν έχει διαχειριστεί οργανωτικά εκλογές αθλητικών ομοσπονδιών, ειδικά των κορυφαίων, δεν μπορεί να προσεγγίσει καν την τεράστια επιτυχία του Κυριάκου Πιερρακάκη και του ΕΔΥΤΕ να «μαντρώσουν» σε μια ψηφιακή κάλπη και να εγγυηθούν το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας σε ανθρώπους που οι περισσότεροι «είναι μακριά νυχτωμένοι» από την τεχνολογία και όλοι, σχεδόν, παραμένουν εξαιρετικά καχύποπτοι απέναντι σε δίκτυα, κώδικες και κωδικούς, αριθμού και πληκτρολόγια.

Μην γελιέστε, υπήρξαν στην υπόθεση της ψηφιακής κάλπης νεοελληνικές γκρίνιες και κάτι γνωστοί εξυπνακισμοί του στυλ «θα χακάρουν το αποτέλεσμα, άλλα θα ψηφίζεις και άλλο θα μετράει η ψηφιακή κάλπη, θα βλέπουν οι διαχειριστές τι ψηφίζει ο κάθε εκπρόσωπος στη Γενική Συνέλευση» και άλλα ανάλογα και βαλκανικά κουτσαβάκικα από εκείνα που ο καθένας τα έχει τόσο πρόχειρα και τα αμολάει με τέτοια βεβαιότητα που λες « δεν μπορεί κάτι θα ξέρει ο τύπος».

Την τύφλα του ξέρει, ένας ακόμη εξυπνάκιας νομίζει ότι είναι, μυαλοπώλης επαγγέλλεται μέχρις ότου εμφανιστεί ένας Πιερρακάκης και του αποδείξει στην πράξη ότι όσα λέει και πράττει τα εννοεί. Εκεί καταρρέουν οι μύθοι όλοι μιας ζωής ολόκληρης και στέκεσαι με δέος απέναντι στο μηχάνημα που μπορεί να αποδείξει ανά πάσα στιγμή ότι αρκεί ένας κανονικός πολιτικός να αλλάξει τη ζωή σου, να σε φέρει κοντά στην επόμενη μέρα, να αξιοποιήσεις καλύτερα το χρόνο σου, να γλιτώσεις χρόνο και χρήμα και, ταυτόχρονα να είσαι απολύτως βέβαιος πως αυτό που επιθυμείς να ψηφίσεις, αυτό καταγράφεται ό,τι και αν λένε οι διάφοροι λεβεντοτέτοιοι…

Επιτρέψτε μου να θεωρώ την εξέλιξη που σημειώνεται με την είσοδο της τεχνολογία αιχμής στις εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών και την ψηφιακή ανάδειξη των νέων διοικήσεων ως εξαιρετικά σημαντική υπόθεση για το σύνολο του αθλητισμού, ως μια καταπληκτική ευκαιρία να προχωρήσει μια συνολικότερη ψηφιοποίηση αυτού του μοναδικού σε αξία χώρου και όσων με διάφορες ιδιότητες εμπλέκονται σε αυτόν.

Πεδία εφαρμογής μπορούν να προκύψουν εκατοντάδες, η καθημερινότητα ωθεί στην πρόοδο όπως το αγώι τον αγωγιάτη κι ο Πιερρακάκης αποδεικνύει έμπρακτα ότι και σε αυτό το βαλκανικής προέλευσης ελληνικό κράτος έρχεται μια στιγμή που όλα αλλάζουν, αρκεί να βρεθεί ένας κανονικός πολιτικός να πατήσει το κουμπί χωρίς να σκέφτεται αυτό το απίστευτο παραμύθι του «πολιτικού κόστους».

Η χώρα έχει ανάγκη από ένα ενιαίο, πλήρες και δυναμικό «αθλητικό μητρώο», που θα καταγράψει τα πάντα γύρω από την αθλητική οικογένεια(από τη νομοθεσία μέχρι τις επιδόσεις στο τελευταίο μίτινγκ και τα αποτελέσματα στο τελευταίο τουρνουά), θα είναι προσωποκεντρικό, δυναμικό, εύκολα διαχειρίσιμο και προσαρμόσιμο στις εξελίξεις

Στις εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών αποδείχθηκε αυτό ακριβώς. Ο κ. Πιερρακάκης εγγυήθηκε την ταχύτητα, την ακρίβεια, την εγκυρότητα και το αδιάβλητο του αποτελέσματος και  πήρε άριστα σε όλα, άρα μπορεί να εγγυηθεί και το απαραίτητο ψηφιακό μέλλον του χώρου.

Λένε διάφοροι «αυτά τα κάνει επειδή δεν είναι εκλεγμένος, συνεπώς μόνο στον έτερο Κυριάκο απολογείται», θωρώ την εκτίμηση αυτή εξαιρετικά προσβλητική για ένα άνθρωπο που καθημερινά αυξάνει την προστιθέμενη αξία της κυβέρνησης, την οποία υπηρετεί και με  επιμονή και πειθώ και  ρίχνει τείχη δεκαετιών αναχρονισμού, χωρίς να κουνιέται φύλλο. Είμαι βέβαιος πως και εκλεγμένος να ήταν τα ίδια θα έκανε, ίσως και με μεγαλύτερη ταχύτητα, επειδή οι πολίτες που θα προτιμήσουν να τον ψηφίσουν θα έχουν από αυτόν ακόμη μεγαλύτερες απαιτήσεις, επειδή έχουν ήδη από τον εαυτό τους.

Ο άνθρωπος μιλάει στην κοινωνία του 2030, εκείνη τον ακούει προσεκτικά και τον ενθαρρύνει καθημερινά να τρέξει ακόμη περισσότερο και κάποιοι ψάχνουν να τον βρουν στα απόνερα του 2015.

ΠΑΟΚ και Καυτατζόγλειο: Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα

Ο Χρήστος Υφαντής περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΟΚ και Επιτροπής Διοίκησης Καυτατζογλείου, καταλήγοντας αβίαστα στο συμπέρασμα πως ο καβγάς γίνεται για την καρέκλα και το «μαρούλι»...

Ολυμπιακός και 47ο: Τίποτε δεν τελείωσε, τώρα αρχίζουν όλα

Ο Χρήστος Υφαντής συμμερίζεται την άποψη γνωστού αρθρογράφου του ΠΑΟΚ πως «δεν τελείωσε τίποτε» ακόμη και εξηγεί πότε πραγματικά θα τελειώσει η κουβέντα για το ποιος θα πανηγυρίσει τη φετινή Super League...

Μιλώντας για «συμμαχίες», «αποκαλύψεις» και «μαχητική δημοσιογραφία»…

Ο Χρήστος Υφαντής αναλύει τα περί «συμμαχίας» Μαρινάκη - Αλαφούζου και γράφει για την προσπάθεια των παραδοσιακά «τριτοτέταρτων» να αναρριχηθούν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο στην κορυφή

Από την αμφισβήτηση στην αποθέωση

Ο Ολυμπιακός πήρε χρυσή νίκη κόντρα στη Φενέρ και η ομάδα έβγαλε εις πέρας την πιο δύσκολη - μέχρι τώρα - αποστολή της, σε μια χρονιά που οι πάντες αμφισβητούνται

7 πόντοι δώρο και μπόνους η πρώτη τεχνική στην καριέρα του Βεζένκοβ: Γι’ αυτή τη διαιτησία διαμαρτυρήθηκε ο ΠΑΟ; (vid)

Όταν για χρόνια νιώθεις πασχαλινό αρνί, 3-4 ανάποδα σφυρίγματα στην τελευταία περίοδο σου φαίνονται έως και «νορμάλ». Από εκεί όμως μέχρι να διαμαρτύρεται κιόλας για τη διαιτησία ο... Παναθηναϊκός, πάει πολύ!

Πού κρύβεσαι στα δύσκολα, Στίβεν Τσούμπερ;

Μπορεί οι «αναλυτές» που αποθέωναν τον Ελβετό της ΑΕΚ να μην έχουν παρατηρήσει ότι είναι άφαντος στα ζόρικα ματς, αυτό όμως δεν ισχύει για τους οπαδούς αλλά και τους ανθρώπους της Ένωσης που σιγομουρμουράνε...