Πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ για να μπαίνει σε όλα τα υπουργεία χρησιμοποιούσε ο Φουρθιώτης

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Παρότι είχε βουίξει ο τόπος ότι ο Μένιος Φουρθιώτης δεν είναι δημοσιογράφος και δεν είναι μέλος σε καμία αναγνωρισμένη ένωση, ο «άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα» είχε σχέδιο να αποκτήσει δημοσιογραφική υπόσταση και ιδιότητα μέσω διαπιστεύσεων που ζητούσε από τα υπουργεία.

Η «Espresso» φέρνει στο φως σήμερα το πλαστό δελτίο ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ που χρησιμοποιούσε ο πρώην μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου, σαν το κλειδί που θα του ξεκλείδωνε τις πόρτες των υπουργείων προκειμένου να παριστάνει και με τη βούλα τον… λειτουργό της ενημέρωσης!

Η ταυτότητα κάνει… μπαμ ότι είναι «μαϊμού», καθώς η φωτογραφία του Φουρθιώτη είναι από τις… ποζαριστές που χρησιμοποιεί στις διαφημίσεις του, ενώ στις ταυτότητες της ΕΣΗΕΑ οι φωτογραφίες λαμβάνονταν εντός των γραφείων και είναι πολύ κοντινές στο πρόσωπο. Επίσης στο πεδίο όπου κανονικά αναγράφεται ο αριθμός μητρώου κάθε μέλους στη δική του ταυτότητα υπάρχει ο αριθμός της αστυνομικής του ταυτότητας.

Ωστόσο, αυτή την ταυτότητα είχε αποστείλει ο Φουρθιώτης στο γραφείο Τύπου του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στην ενημέρωση ως διαπιστευμένος συντάκτης.

Παριστάνοντας με την πλαστή ταυτότητα το τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ, ζητούσε καθημερινή ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του υπουργείου και να προσκαλείται στις συνεντεύξεις υπουργού και υφυπουργού για να έχει τη δυνατότητα να θέτει ερωτήματα.

Μέχρι… Μαξίμου

Ο ίδιος, μάλιστα, διατυμπάνιζε ότι είναι διαπιστευμένος ως πολιτικός συντάκτης στο Μέγαρο Μαξίμου, στη Γενική Γραμματεία Τύπου, στην Προεδρία και στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, Ναυτιλίας, Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Ανάπτυξης, καθώς και στην ΕΛ.ΑΣ. ως αστυνομικός συντάκτης!

Βέβαια, αν ισχύουν οι ισχυρισμοί του ότι ήταν διαπιστευμένος σχεδόν στο σύνολο των υπουργείων, γεννώνται πολλά ερωτήματα πώς έγινε αυτό…

Ακόμη ένα μεγάλο ερώτημα είναι πώς είχε αποκτήσει «πάσο» που δίδεται από την ΕΛ.ΑΣ. σε διαπιστευμένους αστυνομικούς συντάκτες, το οποίο φέρει την υπογραφή του εκάστοτε αρχηγού.

Και με ασφάλιση

Εκτός από την πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ, ο παρουσιαστής χρησιμοποιούσε και ακόμη μία, του ΕΔΟΕΑΠ, του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, στον οποίο εντάσσονται οι δημοσιογράφοι όταν είναι ήδη μέλη της ένωσης.

Οπως είχε ήδη αναφέρει η «Espresso», για την πλαστή ταυτότητα είχε λάβει γνώση η ΕΣΗΕΑ εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες, χωρίς ωστόσο να προβεί σε καταγγελία για την πλαστογραφία! Και ο ίδιος, άλλωστε, είχε στείλει επιστολή στην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ ομολογώντας ότι η ταυτότητα που χρησιμοποιεί είναι πλαστή και αποδίδοντας την πλαστογραφία σε… λάθος της γραμματέως του!

SourceEspresso

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καθρέφτης του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟ, όχι ο Ολυμπιακός

Ο Γιώργος Χαλάς επιχειρεί μέσω μιας... φυσιοκοινωνιολογικής προσέγγισης να εξηγήσει για ποιον λόγο ο Ολυμπιακός δεν συγκαταλέγεται στους πραγματικούς «αντιπροσώπους» του ελληνικού ποδοσφαίρου στις μέρες μας
- Advertisement -