ΕΥΘΕΩΣ

Πλατανιάς, ΠΑΣ, Ξάνθη και τώρα ο Ατρόμητος: Οι στυμμένες λεμονόκουπες του Ιβάν Σαββίδη

Ιβάν Σαββίδης Ιβάν Σαββίδη ΠΑΟΚ

Το να πουλάς τους συνεργάτες/συμμάχους σου δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Στα χρόνια της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης δεν ήταν λίγοι εκείνοι που από ευνοούμενοι του εκάστοτε Γενικού Γραμματέα κατέληγαν διωγμένοι, ατιμασμένοι ή ακόμη και δολοφονημένοι. Αν μάλιστα έχεις γεννηθεί και ανατραφεί σε σοβιετικό έδαφος όπως ο Ιβάν Σαββίδης, σίγουρα θα γνωρίζεις τις πρακτικές που ακολούθησαν οι άλλοτε ηγέτες της πατρίδας σου. Της πατρίδας που σε εξέλεξε πολιτικό εκπρόσωπό της πριν από αρκετά χρόνια και που για χάρη της απαρνήθηκες τότε την ελληνική σου ιθαγένεια.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, υπήρχαν μονάχα ενδείξεις για το πώς είναι να χάνεις την «εύνοια» ή την εμπιστοσύνη του Ιβάν Σαββίδη. Για παράδειγμα, ο Γιώργος Δώνης είχε καταθέσει στο δικαστήριο sms που του έστελνε ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Ιβάν, Γκέρμαν Τσιστιακόφ και που του έδινε ένα… κίνητρο να παραιτηθεί από τον ΠΑΟΚ (και να αφήσει τα περί αποζημίωσης) ενημερώνοντάς τον πως θα τον σκοτώσουν.

Κάποιοι εμπρησμοί αυτοκινήτων που είχαν σχέση με συγγενικό πρόσωπο του Λουτσέσκου (τότε προπονητή της Ξάνθης) ή με μάνατζερ που είχε πάρε – δώσε με τον ΠΑΟΚ (και που του «χρεώθηκε» η απόκτηση του Τζανδάρη από τον Ολυμπιακό) θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι συμπτωματικοί. Το ότι βρέθηκαν τιμολόγια της εταιρίας Dimera (ιδιοκτήτριας του ΠΑΟΚ) στα χέρια των εμπρηστών, μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί ως σατανική σύμπτωση.

Οι συμπτώσεις παύουν όταν η κουβέντα έρχεται στο ποδόσφαιρο. Μια από τις ομάδες που υπήρξαν αποδεδειγμένα υποχείρια του ΠΑΟΚ ήταν ο Πλατανιάς. Η περιβόητη υπόθεση του… άγριου ξυλοδαρμού μελών της αποστολής του Πλατανιά στο Καραϊσκάκη, μπορεί να διαψεύστηκε από αρκετούς παίκτες των Χανιωτών που ήταν παρόντες, ωστόσο κατάφερε να δημιουργήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα εντυπώσεις και να εξυπηρετήσει τις προσπάθειες για πλήρη αποδόμηση του Ολυμπιακού.

Δυστυχώς για τον Πλατανιά, οι υπηρεσίες που πρόσφερε στον ΠΑΟΚ δεν έτυχαν αναγνώρισης. Ίσως γιατί η δουλειά έμεινε στη μέση. Ο Πλατανιάς υποβιβάστηκε την επόμενη σεζόν και κανείς δεν ξέρει πότε και αν θα επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία. Κι όταν συμβεί κάτι τέτοιο, η ρετσινιά των «ψευδομαρτύρων» που τους κόλλησαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού δύσκολα θα φύγει από τον σύλλογο.

Επόμενη στάση, Γιάννενα. Ο ΠΑΣ, μέσω του ιδιοκτήτη του, αποτέλεσε έναν ακόμη «σύμμαχο» του Ιβάν Σαββίδη και του ΠΑΟΚ. Οι αντιδράσεις των οργανωμένων οπαδών των Γιαννιωτών ήταν πολλές: μέχρι και φέιγ βολάν με Σουρωτές και ΠΑΟΚ πετάχτηκαν στους Ζωσιμάδες, καρφώνοντας τη σχέση του κυρίου Χριστοβασίλη με τον Ιβάν. Κάποιες κακές γλώσσες μάλιστα έλεγαν τότε πως υπήρχε ανάλογη ιστορία με αυτή που αποδείχθηκε στην Ξάνθη. Κανείς σοβαρός όμως δεν μπορεί να μένει σε φήμες…

Η ομάδα των Ιωαννίνων επίσης υποβιβάστηκε. Παρ’ όλα αυτά φαίνεται πως θα επιστρέψει άμεσα στη Super League και δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι ισχυροί δεσμοί με τον ΠΑΟΚ παραμένουν. Κανείς δεν ξέρει όμως τι θα γίνει του χρόνου και πολύ περισσότερο, αν γίνει καμία στραβή και βρεθούν αποδείξεις πάνω σε αυτά που οι ίδιοι οι οπαδοί του ΠΑΣ έχουν καταγγείλει από τότε.

Για την ιστορία της Ξάνθης δε χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Ο Ιβάν Σαββίδης, μέσω του σερβιτόρου/επενδυτή ανιψιού του την πήρε στον λαιμό του και παρότι αρχικά φαίνεται να γλιτώνει τον υποβιβασμό, η ρετσινιά θα είναι αιώνια. Όπως και για τον ΠΑΟΚ που καταδικάστηκε τελεσίδικα από τρία διαφορετικά όργανα.

Το νέο όνομα στη λίστα των «θυμάτων» είναι ο Ατρόμητος. Μέχρι πρότινος, δεμένος σφιχτά στο άρμα του ΠΑΟΚ και με στρατιές δανεικών να παρελαύνουν από το Περιστέρι. Ξαφνικά, με μεθοδεύσεις που προφανώς ανάγονται στον ΠΑΟΚ και τον ίδιο τον Ιβάν Σαββίδη, εμφανίζεται μια ερευνητική ομάδα (που αποτελείται από ένα άτομο) που στην προσπάθεια να αλλάξει την ατζέντα της επικαιρότητας, θυμάται μια επί της ουσίας καμένη υπόθεση.

Το χειρότερο στην ιστορία αυτή είναι πως ο Ατρόμητος και ο Γιώργος Σπανός δε φαίνεται να έχουν κάνει κάτι που να ενόχλησε τον Ιβάν Σαββίδη. Βρίσκονται απλώς στο μάτι του κυκλώνα εξαιτίας του μένους του για τον Ολυμπιακό και επειδή χωρίς Ατρόμητο δεν θα ευσταθούσε καν η όποια «υπόθεση» με την περιβόητη κατάθεση – ανέκδοτο του Τάκη Φύσσα. Το παρήγορο στην περίπτωση του Ατρομήτου είναι πως δεν θα πάθει το παραμικρό, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στους προηγούμενους «συμμάχους» του Ιβάν. Εντούτοις πήρε κι αυτός το μήνυμα πως ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να πετάξει έναν «σύμμαχό» του σα στυμμένη λεμονόκουπα, όταν θεωρεί ότι δεν έχει να του προσφέρει κάτι άλλο ή όταν απλώς μπορεί να του χρησιμεύσει περισσότερο ως «κατηγορούμενος». Όπως ο Ατρόμητος και ο Γιώργος Σπανός εν προκειμένω…

1 Comment

1 Comment

  1. Τρελό Κουνέλι

    04/05/2020 12:47 at 12:47

    Εγώ φοβάμαι για την υγεία ορισμένων υποτακτικών του Γεωργιανού γιατί ποτέ δε ξέρει πως αντιδρά κανείς όταν του έχουν φάει τόσα λεφτά και τον έχουν καταστρέψει. Οι Γεωργιανοί δεν είναι γνωστοί για τα ειρηνικά ξεκαθαρίσματα λογαριασμών.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top