ΕΛΛΑΔΑ

Ποιο Πάσχα; Σχολεία από 1η Ιουνίου λέει το αισιόδοξο σενάριο του Υπ. Παιδείας!

σχολεία κορωνοϊός απολύμανση

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη εμφανίστηκε σήμερα στο OPEN TV, δηλώνοντας ότι «τα σχολεία θα ανοίξουν αμέσως μετά Πάσχα, εκτός αν οι ειδικοί διαπιστώσουν ότι πρέπει να παραμείνουν κλειστά λόγω του κορωνοϊού». Ότι δηλαδή, σε ακριβώς τέσσερις εβδομάδες από σήμερα τα πάντα θα είναι έτοιμα για να επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις τους. Στην καθομιλουμένη, το «εκτός αν» έχει τη σημασία της εξαίρεσης, μιας εξέλιξης που συγκεντρώνει σαφώς λιγότερες πιθανότητες από κάποια άλλη, σαφώς πιθανότερη.

Επειδή δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η κυρία Ζαχαράκη αγνοεί την πραγματικότητα, αποδίδουμε το ολίσθημά της σε μια προσπάθεια «καθησυχασμού» των πολιτών. Η οποία όμως είναι παντελώς άστοχη και προετοιμάζει τους Έλληνες για μια «πιθανή εξέλιξη» που είναι μαθηματικά αδύνατον να προκύψει. Αν δε, θεωρεί ότι το «εκτός αν» την καλύπτει, πάμε πάσο…

Είναι άγνωστος ο λόγος που μια υφυπουργός εμφανίζεται με τόσο επιπόλαιο δημόσιο λόγο, εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημικής κρίσης. Διότι μονάχα περί επιπολαιότητας μπορεί να μιλά κάποιος, όταν στέλεχος της κυβέρνησης μιλά για άνοιγμα σχολείων, την ώρα που «ισχυρότεροι» συνάδελφοί της δε βλέπουν «επιστροφή στην κανονικότητα» πριν από τα μέσα Μαΐου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είπε το πρωί της Κυριακής αυτό που εν πολλοίς θεωρούταν αυτονόητο: δεν θα υπάρξει πασχαλινή έξοδος. Θα ήταν εξωφρενικό και εντελώς εκτός πραγματικότητας το αντίθετο, αφού όλοι οι κόποι ως τότε θα πήγαιναν στράφι μέσα σε ελάχιστα 24ωρα. Η διασπορά του κορωνοϊού θα ήταν άνευ προηγουμένου, από πολίτες που θα έβρισκαν την ευκαιρία να ξεδώσουν και να αναπληρώσουν τον «χαμένο χρόνο» του περιορισμού στο σπίτι.

Διαβάστε τη συνέχεια του αποκαλυπτικού άρθρου στο POPULUS.GR

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top