Ποιος Γουαμανγκιτούκα; Το όνομά του είναι Κατομπά Εμβουμπά (και είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος…)

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Ο Σίλας Γουαμανγκιτούκα αποκάλυψε στη Στουτγκάρδη ότι το όνομα και η ημερομηνία γέννησής του που είχε δηλώσει εξ αρχής δεν είναι τα αληθινά του στοιχεία, λόγω απειλών που δεχόταν για τη ζωή τη δική του, αλλά και της οικογένειάς του.

Σε μία τρομερή αποκάλυψη προχώρησε ο 23χρονος επιθετικός από τον Κονγκό, που αγωνίζεται την τελευταία διετία στη Στουτγκάρδη. Ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου έκανε γνωστό στους ιθύνοντες του γερμανικού συλλόγου, ότι τους έλεγε ψέματα για το πραγματικό του όνομα και την ηλικία του.

Μάλιστα, ο γερμανικός σύλλογος προχώρησε σε ανακοίνωση, μέσω της οποίας γνωστοποίησε το πραγματικό όνομα του παίκτη, που είναι Σίλας Κατομπά Εμβουμπά και είναι γεννημένος το 1998 και όχι το 1999.

Ο λόγος που υπήρξε διαφοροποίηση στα στοιχεία είχε να κάνει με τον Βέλγο μάνατζερ του 23χρονου άσου, ο οποίος είχε τον πλήρη έλεγχο στον τραπεζικό του λογαριασμό, ενώ κρατούσε και το διαβατήριο του παίκτη, απειλώντας τη ζωή τη δική του και της οικογένειάς του.

Ο αθλητικός διευθυντής της Στουτγάρδης, Τόμας Χιτσλσπέργκερ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Λάβαμε αμέσως όλα τα μέτρα και ειδοποιήσαμε όλες τις απαραίτητες αρχές όταν μας ενημέρωσε ο παίκτης μας. Δημοσιεύουμε αυτήν την υπόθεση για να υπογραμμίσουμε ότι προχωρούμε με διαφανή τρόπο».

Από τη μεριά του ο νεαρός ποδοσφαιριστής τόνισε: «Όλα αυτά τα χρόνια ζούσα φοβισμένος και ανησυχούσα επίσης πολύ για την οικογένειά μου στο Κονγκό. Ήταν ένα δύσκολο βήμα για να αποκαλύψω την ιστορία μου. Τολμούσα να το κάνω μόνο με την υποστήριξη των νέων συμβούλων μου. Μου έγινε σαφές ότι δεν χρειάζεται πλέον να φοβάμαι και ότι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα μαζί. Δεν θα τολμούσα να κάνω αυτό το βήμα εάν η Στουτγκάρδη, δεν γινόταν το δεύτερο σπίτι για μένα όπου νιώθω ασφαλής. Σήμερα είμαι πολύ ανακουφισμένος και ελπίζω ότι μπορώ επίσης να ενθαρρύνω άλλους παίκτες που είχαν παρόμοιες εμπειρίες με μάνατζερ. Είμαι βαθιά ευγνώμων στην Στουτγκάρδη για όλη την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη που έχουν δείξει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καθρέφτης του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟ, όχι ο Ολυμπιακός

Ο Γιώργος Χαλάς επιχειρεί μέσω μιας... φυσιοκοινωνιολογικής προσέγγισης να εξηγήσει για ποιον λόγο ο Ολυμπιακός δεν συγκαταλέγεται στους πραγματικούς «αντιπροσώπους» του ελληνικού ποδοσφαίρου στις μέρες μας
- Advertisement -