Πρόεδρος ΚΟΕ: Με τον Τεό Λοράντο για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Η Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία, προχώρησε χθες στην πρόσληψη του Τεό Λοράντο ως τεχνικού της Εθνικής ομάδας πόλο Γυναικών, με στόχο την εξασφάλιση του εισιτηρίου που οδηγεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Βοηθός του θα είναι η άλλοτε αρχηγός του Ολυμπιακού και διεθνής με την Εθνική ομάδα, Φιλιώ Μανωλιουδάκη.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έκανε δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ:

«Θεωρώ, κατ’ αρχάς, τιμητική την πρόταση που μου έγινε από τον Πρόεδρο Δημήτρη Διαθεσόπουλο και το ΔΣ της Ομοσπονδίας. Οι σκέψεις μου είναι καθαρά αγωνιστικές. Είναι λίγο το διάστημα (χωρίς αυτό να αποτελέσει δικαιολογία) και θα πατήσω πάνω στη δουλειά που έχουν κάνει οι προηγούμενοι προπονητές (δηλαδή ο Γιώργος Μορφέσης και το επιτελείο του). Περισσότερα θα μπορέσω να πω, αφού έχω την πρώτη συνάντηση με τις παίκτριες. Πάντα με γνώμονα το συμφέρον των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων και ειδικότερα την επίτευξη της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο».

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, είπε: «Ο μόνος και αποκλειστικός λόγος της συγκεκριμένης απόφασης ήταν να μην απεμποληθεί και η τελευταία ελπίδα για πρόκριση της Εθνικής ομάδας Γυναικών στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Μετά από πολλή σκέψη και μετά από μια συνολική εκτίμηση της κατάστασης, καταλήξαμε στην απόφαση ο νυν ομοσπονδιακός Νέων Ανδρών Τεό Λοράντος, που στις τελευταίες τρεις διοργανώσεις κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις (δύο Παγκόσμια και ένα Ευρωπαϊκό) να αναλάβει αυτόν τον δύσκολο ρόλο.

Ευχαριστώ τον Γιώργο Μορφέση για τη μέχρι τώρα προσφορά του. Είναι ο προπονητής με τα 15 μετάλλια στα εθνικά συγκροτήματα όλα αυτά τα χρόνια. Του διαβεβαίωσα ότι θα παραμείνει στις τάξεις της ΚΟΕ σε ρόλο που θα καθοριστεί σε συνεννόηση μεταξύ μας. Θέλω, φυσικά, να ευχαριστήσω και τον Τεό Λοράντο γιατί απεδέχθη μια δύσκολη πρόταση, λόγω του μικρού διαστήματος που μεσολαβεί μέχρι το Προολυμπιακό και της σπουδαιότητας της αποστολής που είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς. Και να του ζητήσω να κάνει ό,τι είναι δυνατόν -με την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθειά μας- για την επίτευξη του στόχου».

Ο αποχωρήσας ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης, δήλωσε: «Μετά από περίπου δέκα χρόνια ως πρώτος προπονητής της Εθνικής Γυναικών και έχοντας γευτεί πολλές διακρίσεις με τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα, αποφάσισα να αποχωρήσω σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι, θέλοντας για άλλη μια φορά να βοηθήσω την Εθνική μας ομάδα. Την ψυχολογική κόπωση που παρουσιάστηκε στις τελευταίες διοργανώσεις, παρότι εγώ και οι συνεργάτες μου προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να την αναστρέψουμε, δυστυχώς -εκ του αποτελέσματος- φάνηκε ότι δεν τα καταφέραμε. Παραιτούμαι, λοιπόν, με την ελπίδα και την ευχή η Εθνική μας ομάδα να προκριθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες και να μας ξανακάνει περήφανους, όπως μας έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Αυτός, άλλωστε, είναι ο στόχος όλων μας. Προπονητών, αθλητών και Ομοσπονδίας»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

FIFA και UEFA τα ξέρουν όλα, το θέμα είναι να ενεργήσουν πριν την κυβέρνηση…

Ο Χρήστος Υφαντής γράφει για τις διεθνείς ομοσπονδίες «που τα ξέρουν όλα» αλλά προς το παρόν προσπαθούν να γιατροπορέψουν τον καρκίνο του ελληνικού ποδοσφαίρου με ασπιρίνες
- Advertisement -