23.3 C
Athens

Πρόταση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου να φιλοξενήσουν την εθνική ομάδα μπάσκετ

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Τους αγώνες της εθνικής ομάδας μπάσκετ για τον πρώτο προκριματικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ζήτησαν να φιλοξενήσουν η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου.

Η Ελλάδα που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί ξανά στα «Δύο Αοράκια», δεν αποκλείεται να βρεθεί και πάλι μπροστά στο κοινό της Κρήτης, προκειμένου να δώσει εκεί τους αγώνες της κόντρα στην Μεγάλη Βρετανία, τη Λευκορωσία και την Τουρκία.

Oι επιστολές της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου:

«Ως Περιφέρεια Κρήτης, σας ενημερώνουμε ότι με μεγάλη χαρά και σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, επιθυμούμε να φιλοξενήσουμε στο Ηράκλειο, αγώνες της Εθνικής Ελλάδος, στο πλαίσιο του δευτέρου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Τα τελευταία χρόνια, στο νησί μας έχουν διοργανωθεί μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις εθνικής και διεθνούς εμβέλειας. Οι αγώνες αυτοί φιλοξενήθηκαν με απόλυτη επιτυχία και βεβαίως με την ενεργό συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών.

Με αυτό το δεδομένο η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου και την Ε.ΚΑ.Σ.Κ., είναι έτοιμη για τη συμμετοχή της σε μια ακόμα μεγάλη αθλητική διοργάνωση.

Για τον περαιτέρω προγραμματισμό, τις τεχνικές λεπτομέρειες των προετοιμασιών, καθώς επίσης και για τον ορισμό των συγκεκριμένων αγώνων που θα διεξαχθούν, είμαστε στη διάθεση σας για κάθε δυνατή συνεργασία.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο σας και στην Εθνική μας Ομάδα».

 

Η επιστολή του Δήμου Ηρακλείου:

«Η συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδος Ανδρών στο δεύτερο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023, περιλαμβάνει σημαντικά και ενδιαφέροντα παιχνίδια.

Θεωρούμε ότι όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν, το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις, τόσο σε επίπεδο εγκαταστάσεων όσο και σε επίπεδο στήριξης από τον κόσμο, για να αποτελέσει την έδρα της Εθνικής και σε αυτό το «παράθυρο». Πρόκειται άλλωστε και για κάτι που και πολλοί αθλητές έχουν εκφράσει σε δηλώσεις τους- πόσο άνετα νιώθουν δηλαδή όταν αγωνίζονται στο Ηράκλειο.

Η παρούσα επιστολή λοιπόν έχει τον Χαρακτήρα ανοιχτής πρόσκλησης για την φιλοξενία των αγώνων της Εθνικής Ελλάδος και συγκεκριμένα για την διεξαγωγή στην πόλη μας των εξής αναμετρήσεων:

-με Λευκορωσία (στις 28 Νοεμβρίου 2021)

-με Τουρκία (στις 25 Φεβρουάριου 2022)

– με Μεγάλη Βρετανία (στις 30 Ιουνίου 2022)

Στο πλαίσιο αυτής της πρόσκλησης, ο Δήμος Ηρακλείου προτίθεται να αναλάβει από κοινού με την Περιφέρεια Κρήτης τη φιλοξενία της Εθνικής στην πόλη. Για το λόγο αυτό θα ακολουθήσει γραπτή πρόσκληση και εν μέρους της Περιφέρειας. Πάντα με την συνεργασία της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. και των στελεχών τους, Δήμος Ηρακλείου και Περιφέρεια Κρήτης από κοινού μπορούν να διασφαλίσουν την επιτυχία των αγώνων.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η Ομοσπονδία βρίσκεται σε διαδικασία αρχαιρεσιών για την εκλογή νέας διοίκησης, ωστόσο ανεξάρτητα από αυτό, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η επιλογή του Ηρακλείου ως έδρα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είναι η καλύτερη δυνατή, από όλες τις απόψεις και ως εκ τούτου δεν θα προκαλέσει διαφωνίες».

FIBA: Η κλήρωση των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ευρωπαϊκή ζώνη

Διαβάστε αναλυτικά τους όμιλους της ευρωπαϊκής ζώνης για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023

Με παρουσία μαθητών ο τελικός Κυπέλλου!

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος αναμένεται να διεξαχθεί στις 17 Φεβρουαρίου, στα «Δύο Αοράκια» της Κρήτης. Φυσικά, στα ημιτελικά βρίσκονται τα ζευγάρια Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και Κύμη-ΠΑΟΚ....

Σκουρτόπουλος: «Κάναμε καλό παιχνίδι»

Η εθνική Ανδρών νίκησε και τη Γερμανία στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος για...

Γιατί ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να κατηγορεί τον Μπερτομέου

Ο Mythbuster κοιτάζει πίσω από τις φωνές των Πράσινων για τον Μπερτομέου που στην εποχή του κατέκτησαν τέσσερις φορές τη Euroleague κι όμως ακόμα ισχυρίζονται ότι τους έκανε πόλεμο

Ποιος θα δώσει στους Αγγελόπουλους τα δεκάδες εκατομμύρια που πήγαν στράφι λόγω «φάρου»;

Ο Insider διάβασε τις διαμαρτυρίες του Δ. Γιαννακόπουλου για τα «50 εκ. που πήγαν στράφι» στη Euroleague και γράφει για αμέτρητα εκατομμύρια των Αγγελόπουλων που τους απέφεραν τρία πρωταθλήματα σε 17 χρόνια!

Η πολυτέλεια με Παγένκ και το μαγικό αριστερό του Ιερεσουέλο

Ο Ανδρέας Καταχανάς κράτησε σημειώσεις από την πρεμιέρα της Volley League και εξηγεί γιατί πρέπει να είναι ικανοποιημένος ο Ολυμπιακός, ενώ καταγράφει όσα πρέπει να προβληματίσουν ΠΑΟΚ και Κηφισιά