ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Πρωτοφανής κατασκευή η πρωτόδικη απόφαση των δύο αγωνιστικών»

Ολυμπιακός

 Πέφτει στην επιτροπή εφέσεων η ποινή του Ολυμπιακού, καθώς με συντριπτικά στοιχεία απαιτήθηκε να εφαρμοστούν οι κανονισμοί.

Πέφτει στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ η πρωτόδικη απόφαση που τιμώρησε τον Ολυμπιακό με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών με το αιτιολογικό ότι στο ματς με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, τραυματίστηκε αστυνομικός.

Σε δεύτερο βαθμό η υπερασπιστική γραμμή των «ερυθρολεύκων» ήταν ξεκάθαρη να μην ληφθεί υπόψη ο τραυματισμός αστυνομικού, καθώς αυτός δεν αναφέρεται στις εκθέσεις που προσμετρώνται στην επιβολή της ποινής.

Ο δικηγόρος του Ολυμπιακού, Γιάννης Χατζησαββάογλου, επισήμανε ότι: «Η απόφαση του πρωτοβάθμιου οργάνου είναι μια πρωτοφανής κατασκευή. Τιμωρούμαστε για στοιχεία που δεν αναφέρονται στα δύο κύρια αποδεικτικά μέσα (φύλλο αγώνα και έκθεση παρατηρητή).

Ο αστυνομικός διευθυντής φώναξε τον παρατηρητή και του είπε για τον τραυματισμό αστυνομικού. Είναι κατά δήλωσή του αστυνομικού διευθυντή, δεν το είδε ο παρατηρητής με τις δικές του αισθήσεις.

Δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη η έκθεση της αστυνομίας για γεγονός που δεν αναφέρεται στην έκθεση του παρατηρητή. Δεν μπορεί ο παρατηρητής να μνημονεύει γεγονός που δεν παρατήρησε, δεν διαπίστωσε ο ίδιος. Δεν πρέπει να λάβετε καν υπόψη την αναφορά του. Ο τραυματισμός είναι ως μη γενόμενος».

Ανάλογα είχε πράξει το δικαιοδοτικό όργανο στο ματς κυπέλλου Παναχαϊκής-Ολυμπιακού, όπου ο παρατηρητής είχε γράψει στην έκθεσή του για τραυματισμό φιλάθλου, ο οποίος ωστόσο του είχε μεταφερθεί και δεν υπέπεσε στην αντίληψή του. Ως εκ τούτου δεν είχε συνεκτιμηθεί στο ύψος της ποινής που μοιραία περιορίστηκε σε πρόστιμο. Εφόσον τηρηθούν οι κανονισμοί κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και στην προκείμενη υπόθεση, έτσι ώστε ο Ολυμπιακός να υποδεχθεί παρουσία φιλάθλων την ΑΕΛ και τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη.

Η εισηγήτρια ρώτησε τον δικηγόρο του Ολυμπιακού: «Γιατί είχατε κλείσει την πόρτα από όπου έμπαιναν οι αποστολές και μάλιστα κατά παράβαση των συμφωνηθέντων»;

Ο δικηγόρος των Πειραιωτών απάντησε: «Η πόρτα ήταν σε στάδιο επισκευής και δεν πρόλαβαν οι τεχνικοί να την επισκευάσουν. Αν υπήρχαν υπόγειες σκέψεις για επεισόδια, γιατί να γίνουν σε κοινή θέα; Θα γίνονταν σε άλλους χώρους που δεν βλέπει κανείς».

Εκεί παρενέβη ο πρόεδρος της Επιτροπής Παναγιώτης Φιλόπουλος: «Μα παίζετε με την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών; Εδώ γράφει ότι τους λέγανε χυδαίες κουβέντες»!

Ο Γιάννης Χατζησαββάογλου είπε: «Ήταν χαλασμένη η πόρτα κύριε πρόεδρε. Ο ΠΑΟΚ ήταν που κατέβηκε με ατζέντα να δημιουργηθούν επεισόδια. Υπάρχουν αναφορές ότι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ πέταξαν μπουκάλι»!

Παρών για να καταθέσει ως μάρτυρας ήταν και ο εκ των αντιπροέδρων του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς, ωστόσο το δικαστήριο δεν έκρινε απαραίτητη την κατάθεσή του και δεν του επέτρεψε. Η Επιτροπή Εφέσεων ζήτησε επί τόπου την κατάθεση υπομνήματος, όπως και έγινε μετά από λίγα λεπτά, ενώ ο Γιάννης Χατζησαββάογλου ζήτησε απόφαση ως την Παρασκευή.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top