Σημαιοφορίδης: Να βγει γρήγορα η απόφαση του CAS για να μην αλλοιωθούν τα πλέι οφ

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Ο νομικός Λάκης Σημαιοφορίδης μίλησε στον ρ/σ Metropolis 95,5 για το σκάνδαλο πολυϊδιοκτησίας και την εκδίκαση του CAS, αλλά και στην απόφαση του ΠΑΟΚ να καλέσει τον Χρήστο Πανόπουλο ως μάρτυρα υπεράσπισης. Μεταξύ άλλων -και παρότι δεν έχει οριστεί ημερομηνία εκδίκασης- ζήτησε να… επισπευστούν οι διαδικασίες για να βγει απόφαση και να «μην αλλοιωθούν τα πλέι οφ».

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την απόφαση του ΠΑΟΚ να καλέσει ως μάρτυρα υπεράσπισης τον Χρήστο Πανόπουλο: «Ο Ολυμπιακός φωνάζει γιατί θέλει προφανώς να προστατεύσει τα συμφέροντά του. Το να θέλει ο οποιοσδήποτε να επιτύχει κάτι δεν έχει σχέση με τον τρόπο απονομής δικαιοσύνης, και η ειδικά της δικαιοσύνη όπως προβλέπεται από τη λειτουργία του CAS που κάποιοι την αγνοούν σκόπιμα. Το CAS έχει μια απεριόριστη εξουσία να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια κρίνει για να διαπιστώσει την ουσιαστική αλήθεια. Προφανώς μπορεί να εξετάσει ένα εμπλεκόμενο πρόσωπο για να καταλήξει σε αυτό που επιδιώκει.

Βασική αρχή του CAS είναι να κρίνει το ουσιαστικό μέρος μιας υπόθεσης και στο πλαίσιο αυτό μπορεί να παραλείπει ακόμη και πιθανές δικαστικές παρατυπίες που ενδεχομένως να συνέβησαν σε προηγούμενο βαθμό. Στη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν έχουμε μια κρίση ουσίας από τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ. Το CAS έχει μια ευρύτητα να εφαρμόζει κάθε πρόσφορο αποδεικτικό μέσο και διάταξη ώστε να κρίνει το ουσιαστικό μέρος της διαφοράς».

Για την ημερομηνία της απόφασης: «Αυτό το ξέρει μόνο η τριμελής επιτροπή των δικαστών. Επειδή όμως υπάρχει μια εκκρεμότητα, η οποία επηρεάζει τη διαδικασία των πλέι-οφ, η επιτροπή πρέπει να επισπεύσει τις διαδικασίες για την έκδοση απόφασης ώστε να μην έχουμε αλλοίωση των πλέι-οφ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΨΗ

Υπόθεση Γουόκαπ: Ο Ολυμπιακός έχει πάρει κεφάλι στην κούρσα για τον… «δήμιό» του

Ο Insider γράφει τι ακριβώς ισχύει με την περίπτωση του Τόμας Γουόκαπ και εξηγεί γιατί οι Ερυθρόλευκοι έχουν προβάδισμα, αλλά και για ποιον λόγο πιέζουν ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η μεταγραφή
- Advertisement -