Σημαιοφορίδης: Σοβαρά τα στοιχεία κατά του Ολυμπιακού

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Ο νομικός Λάκης Σημαιοφορίδης φιλοξενήθηκε στον ρ/σ Metropolis 95,5 όπου αναφέρθηκε στην απόφαση της ΕΠΟ για ημιτελικούς χωρίς κόσμο, ενώ υποστήριξε πως «υπάρχουν σοβαρά στοιχεία κατά του Ολυμπιακού στην Επιτροπή Δεοντολογίας», σε μια υπόθεση όπου όπως έχετε διαβάσει σε μια σειρά θεμάτων μέσα από το FWS.gr (διαβάστε τα εδώ) τα οποία εξηγούν αναλυτικά πως η συγκεκριμένη υπόθεση έχει ουσιαστικά κριθεί και δεύτερον, ότι η έρευνα της κυρίας Σπανού παρουσίασε παράδοξες ελλείψεις, ιδιαίτερες προτιμήσεις αλλά και αγνόησε σημαντικά γεγονότα

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την απόφαση της ΕΠΟ για τους ημιτελικούς χωρίς κόσμο: «Από την ώρα που η ΕΠΟ είναι η διοργανώτρια, και όταν έχουμε το ξεκίνημα της περιόδου και έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις από την επιτροπή του Κυπέλλου, δεν ρωτούν τις ομάδες για τους κανόνες και τις διαδικασίες. Είναι κάτι έκτακτο αλλά η όποια απόφαση και χωρίς τη συμμετοχή ή το αίτημα των ομάδων λαμβάνεται από την ΕΠΟ».

Για το ότι η Πολιτεία δεν ξεκαθάρισε εξ’ αρχής το θέμα της παρουσίας θεατών στους αγώνες: «Σε αυτήν την περίπτωση, ο διοργανωτής όφειλε σε κάθε περίπτωση – εφόσον υπήρχε ένα τέτοιο ζήτημα – να έχει ξεκαθαριστεί, να έχουν υποβληθεί τα σχετικά αιτήματα, να υπάρχουν οι σχετικές απαντήσεις από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και εν τέλει να καταλήξει στο ότι η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, που είναι η διοργανώτρια του Κυπέλλου, με τα δεδομένα που είχε στα χέρια της να πάρει μία απόφαση. Είναι προφανές ότι σε αυτές τις έκτακτες περιπτώσεις, ο καθένας να αποδεικνύει την οντότητά του με τις σωστές διαδικασίες και αποφάσεις».

Για την υπόθεση Ολυμπιακού-Ατρομήτου στην Επιτροπή Δεοντολογίας: «Αν λάβουμε υπόψιν μας άλλες περιπτώσεις, προχωράει σχετικά γρήγορα. Με δεδομένο κιόλας ότι είχαμε τα προβλήματα λόγω του κορωνοϊού. Έχω την αίσθηση ότι αυτό το ζήτημα θα έχει δρόμο μέχρι μία τελεσίδικη απόφαση. Γιατί με το δικονομικό καθεστώς που υπάρχει, με τον τρόπο και τους κανόνες που λειτουργεί η Επιτροπή Δεοντολογίας που σε κάποιους είναι γνωστοί και σε άλλους όχι και συγχέουν την Επιτροπή με άλλα πειθαρχικά όργανα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θεωρώ ότι δε θα είναι τόσο γρήγορες οι διαδικασίες. Γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να προκύψουν σε όλο αυτό το διαδικαστικό μέρος και τα οποία θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην έκδοση μίας τελεσίδικης και αμετάκλητης απόφασης».

Για τα στοιχεία της υπόθεσης: «Τα θεωρώ σοβαρά για τον εξής λόγο. Σοβαρό είναι ένα στοιχείο όταν μέσα από αυτό υπάρχει μία παραπομπή, μία απόφαση, μία γνωμοδότηση. Από τη στιγμή που στο πρώτο διερευνητικό στάδιο έχουμε μία παραπομπή, είναι προφανές ότι υπάρχουν στοιχεία που είναι επιβαρυντικά και τα οποία οδηγούν στο επόμενο στάδιο, τη δικαστική διαδικασία. Προφανώς έχει γίνει αξιολόγηση των στοιχείων, ας το πάρουμε ως στάδιο προδικασίας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το λέω διότι αν δεν υπήρχαν έστω ενδείξεις, το θέμα θα είχε πάει στο αρχείο. Αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε μία σοβαρή περίπτωση η οποία παραπέμπεται με στοιχεία τα οποία διερευνήθηκαν και καταλήγουν στο δικαστικό στάδιο».

Για την εκδίκαση της υπόθεσης του ΠΑΟΚ στο CAS που δείχνει να αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της: «Είναι προφανές ότι από τη στιγμή που υποβλήθηκαν αιτήματα για την ταχύτατη έκδοση της απόφασης, το CAS θα προχωρήσει. Διότι το CAS δε δικάζει πρώτη φορά μία τέτοια υπόθεση. Έχει μεγάλη εμπειρία και έχουν εκδοθεί πάμπολλες και παραπλήσιες αποφάσεις για τον χώρο του ποδοσφαίρου. Άρα μπορεί να το κάνει αφού υπάρχουν λόγοι για την άμεση έκδοση της απόφασης. Αυτό είναι και το πιο σωστό. Διότι δεν είναι λογικό να εκδοθεί μία απόφαση για μία ποδοσφαιρική περίοδο που έχει λήξει και να εφαρμοστεί στην επόμενη. Άρα πολύ σωστά θα εκδώσει πολύ γρήγορα την απόφαση με όλα τις δυσκολίες που υπάρχουν με την ιδιαίτερη διαδικασία στο CAS. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει μία ιδιαιτερότητα. Το CAS μπορεί να δικάσει από την αρχή, να λάβει υπόψιν του πάρα πολλά πράγματα, να ξεφύγει από δικονομικούς εγκλωβισμούς και να εξετάσει την ουσία του πράγματος. Αυτό είναι ένα σημαντικό γεγονός το οποίο νομίζω ότι είναι προφανώς υπέρ του ΠΑΟΚ γιατί το CAS αξιολογεί την ουσιαστική αλήθεια της διαφοράς και αυτήν ψάχνει. Παραβλέπει διάφορα δικονομικά τερτίπια και τυπικότητες και αναζητεί την αλήθεια για να προστατέψει ουσιαστικά και όχι φαινομενικά το ποδόσφαιρο».

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΨΗ

Υπόθεση Γουόκαπ: Ο Ολυμπιακός έχει πάρει κεφάλι στην κούρσα για τον… «δήμιό» του

Ο Insider γράφει τι ακριβώς ισχύει με την περίπτωση του Τόμας Γουόκαπ και εξηγεί γιατί οι Ερυθρόλευκοι έχουν προβάδισμα, αλλά και για ποιον λόγο πιέζουν ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η μεταγραφή
- Advertisement -