ΚΟΣΜΟΣ

Σινεμά: Πέθανε ο σπουδαίος Άλαν Πάρκερ

Άλαν Πάρκερ

Ο Βρετανός κινηματογραφιστής Άλαν Πάρκερ, που σκηνοθέτησε ταινίες που ποικίλλουν όπως η κωμωδία μιούζικαλ “Ανήλικοι ριφιφίδες” (Μπάγκσι Μαλόουν) η οποία εκτυλίσσεται μέσα σε έναν κόσμο από γκάγκστερ όπου παιδιά είναι οπλισμένα με πιστόλια σκοποβολής, και το “Εξπρές του μεσονυχτίου”, ένα δράμα που εκτυλίσσεται σε φυλακή, πέθανε σήμερα σε ηλικία 76 ετών έπειτα από μακρά ασθένεια, μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Το 2015 ο Πάρκερ είχε ανακοινώσει ότι αποσύρεται από το σινεμά λέγοντας «σκηνοθετώ απ’ όταν ήμουν 24 και κάθε μέρα ήταν μια μάχη. Κάθε μέρα ήταν δύσκολη, είτε είχες να αντιμετωπίσεις τα στούντιο, ή τους παραγωγούς που έχουν απόψεις με τις οποίες δεν συμφωνείς, ή οποιονδήποτε άλλο. Το να κάνεις σινεμά είναι κάτι εξαιρετικά κοστοβόρο και από την στιγμή που κοστίζει πολλά, πάντα υπάρχει κάποιος που θα πρέπει να υπηρετείς».

Ο Πάρκερ, σκηνοθέτησε επίσης τις ταινίες “Στον πυρετό της δόξας”, “Εβίτα”, “Ο Μισισιπής καίγεται”, “Οι Ροκάδες του Δουβλίνου” (The Commitments) και άλλα πετυχημένα φιλμ.

Φιλμογραφία

1974: Our Cissy
1974: Footsteps
1975: The Evacuees (TV)
1976: Bugsy Malone
1978: Midnight Express
1980: Fame
1982: Shoot the Moon
1982: Pink Floyd – The Wall
1984: Birdy
1987: Angel Heart
1988: Mississippi Burning
1990: Come See the Paradise
1991: The Commitments
1994: The Road to Wellville
1996: Evita
1999: Angela’s Ashes
2003: The Life of David Gale

Πηγή: POPULUS.GR

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top