15.2 C
Athens

Σόου στο Εφετείο: Καφές και… γεγονότα «άδειασαν» Γεωργέα και Καλαϊτζίδη

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Μετά τον Νίκο Γεωργέα, ο οποίος άρχισε τα «δεν θυμάμαι», «δεν πρόσεχα» και «γιατί με πιέζετε;» όταν είδε τα σκούρα, ακολούθησε η κατάθεση του Παντελή Καφέ στο Εφετείο για την περιβόητη δίκη των «28». Ο πρώην παίκτης της Βέροιας, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού κατέθεσε πράγματα που ήρθαν σε αντίθεση με εκείνα των… κατηγόρων Γεωργέα και Καλαϊτζίδη, με αποτέλεσμα να κληθούν άπαντες να καταθέσουν κατ’ αντιπαράσταση.

Δίκη των «28»: Εισαγγελέας και πρόεδρος εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τον Γεωργέα!

Μέσα από το ρεζουμέ της κατάθεσης του Καφέ πάντως, εκτίθεται ανεπανόρθωτα η εκδοχή Καλαϊτζίδη (και Γεωργέα κατ’ επέκταση). Ο πρώην διεθνής μέσος αρχικά ξεκαθάρισε ότι ήταν στον χώρο του μασάζ και ότι δεν είχε επαφή με όσα υποτίθεται ότι ειπώθηκαν στο ημίχρονο, διευκρινίζοντας πως ζήτησε αλλαγή επειδή ένιωθε ενοχλήσεις. Ο τότε προπονητής της Βέροιας ωστόσο επέμεινε με βεβαιότητα ότι ο Καφές δεν είχε πρόβλημα τραυματισμού, τονίζοντας μάλιστα πως στο 50′ έσωσε ένα σίγουρο γκολ.

Με το σκορ στο 0-0 εκείνη τη στιγμή, ο Καφές δεν θα μπορούσε να είναι στο «κόλπο» που προέβλεπε δήθεν τελικό 3-0, αφού απέτρεψε ένα βέβαιο γκολ. Το σκορ άνοιξε στο 54′ (Μήτρογλου) και στο 67′ ο Καλαϊτζίδης τον έκανε τελικά αλλαγή. Αν ο Καφές δεν είχε πρόβλημα τραυματισμού και ήταν αποδεδειγμένα «εκτός κόλπου», τότε γιατί να τον αντικαταστήσει ο προπονητής του, ο οποίος υποτίθεται ότι έπαιζε για την τιμή και την υπόληψή του; Και στην τελική, ποιος προπονητής μπορεί να δηλώνει με βεβαιότητα «100%» ότι ένας παίκτης του δε νιώθει ενοχλήσεις, όταν μάλιστα τον έχει ενημερώσει σχετικώς και μάλιστα γι’ αυτόν τον λόγο βρισκόταν στο χώρο του μασάζ στο ημίχρονο;

Για να έχει στηθεί ένα ματς, υπάρχουν μονάχα δυο λόγοι. Ή κάποια ομάδα να χρειάζεται ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα ή να μεσολαβεί στοιχηματικό, δηλαδή οικονομικό όφελος. Εκείνη την εποχή ο Ολυμπιακός ήταν αήττητος και πολλούς βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο. Άρα, η πρώτη εκδοχή αποκλείεται. Για να ισχύσει η δεύτερη εκδοχή τώρα, θα έπρεπε να έχει βρεθεί το «σώμα του εγκλήματος». Δηλαδή, μια απόδειξη ότι κάποιος πόνταρε και κέρδισε πολλά χρήματα στο συγκεκριμένο σκορ και μάλιστα όχι από έμπνευση, αλλά από γνώση για χειραγώγηση. Μέχρι και τη στιγμή που μιλάμε, κανείς δεν έχει καταφέρει να αποδείξει την ύπαρξη ενός τέτοιου ύποπτου στοιχήματος. Τζίφος δηλαδή…

Διαβάστε την κατάθεση του Παντελή Καφέ:

«Μπήκαμε στα αποδυτήρια, ήρθε ο προπονητής κι εγώ επειδή είχα μια ενόχληση, ήμουν στον χώρο του μασάζ. Tα αποδυτήρια είναι μεγάλος χώρος, οπτική επαφή δεν μπορούσα να έχω.

Δεν μου είπε κάποιος τίποτα, πηγαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο, είπα στον προπονητή ότι δεν αισθάνομαι καλά και να με αλλάξει. Δεν θυμάμαι να πήγαμε μαζί με τον Γεωργέα στον προπονητή. Δεν άκουσα τίποτα.

Δεν θυμάμαι να έγινε κάποια συζήτηση, ότι αργήσαμε να βγούμε στον αγωνιστικό χώρο. Δεν ξέρω για ποιον λόγο έγινε αλλαγή ο Γεωργέας. Εγώ βγήκα στο 67’.

Δεν αντιλήφθηκα κάτι στην συμπεριφορά των συμπαικτών μου, ήταν πολύ καλή παρουσία. Δεν είδα διαφορά σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, δεν αντιλήφθηκα κάτι. Δεν θυμάμαι ποιος παίκτης με αντικατέστησε.

Δεν πήγα στον πάγκο, πήγα στα αποδυτήρια να κάνω ντους. Μετά τον αγώνα παρέμεινα στην Αθήνα. Τους έδωσα συγχαρητήρια για την προσπάθεια, συνηθίζεται. Παρέμεινα στην Αθήνα οπότε στη Βέροια είναι πολύ πιθανό να επέστρεψα τη μεθεπόμενη.

Τα άκουσα όλα αυτά για τον Λαναρή το καλοκαίρι του 2015, όταν με κάλεσε ο ανακριτής. Δεν διαψεύδω τίποτα, ούτε μπορώ να επιβεβαιώσω κάτι. Λέω την άποψη μου. Ούτε λέω ότι κάποιος λέει ψέματα.

Έχω δει στιγμιότυπα από το παιχνίδι, αλλά όχι όλο τον αγώνα. Δεν έχω παρατηρήσει κάποια ενέργεια από συμπαίκτη μου, κόντρα στην απόδοση του. Στο γκολ στο πέναλτι είναι καθαρά λάθος του διαιτητή. Δεν υπάρχει επαφή.

Εισαγγελέας: Οι σχέσεις σας με Καλαϊτζίδη και Γεωργέα τότε ποια ήταν:

Καφές: Με τον Γεωργέα υπήρχε αλληλοεκτίμηση, τον ήξερα χρόνια, σεβασμός και εμπιστοσύνη. Τον Καλαϊτζίδη τον γνώρισα τότε και συνεργαστήκαμε, υπήρχε εμπιστοσύνη. Οι σχέσεις μου με τον Γεωργέα και τώρα είναι καλές. Με τον Καλαϊτζίδη δεν έχω επαφές, μπορεί να τον πετύχω βέβαια γιατί είμαστε στην ίδια πόλη.

Εισαγγελέας: Απ’ όσα έχουν καταθέσει, όχι απλώς καταλάβατε τι έγινε στο ημίχρονο, το παρακαταλάβατε. Κάποιος από τους δύο σας δεν λέει τα πραγματικά περιστατικά. Πήγατε μαζί με τον Γεωργέα εκνευρισμένοι;

Καφές: Πήγα για συγκεκριμένο λόγο. Όχι δεν ήμουν εκνευρισμένος.

Εισαγγελέας: Άρα αυτό που λέει ο Καλαϊτζίδης, ότι ήσασταν εκνευρισμένος είναι ακριβές;

Καφές: Σας απάντησα το τι έχει να κάνει με μένα. Είχα πρόβλημα τραυματισμού, δεν ήμουν εκνευρισμένος. Όταν όμως, ο Γεωργέας είναι εκνευρισμένος και πάει και λέει «κάνε με αλλαγή» και λέω κι εγώ «κάνε με αλλαγή» μπορεί ο κ. Καλαϊτζίδης να κατάλαβε λάθος για μένα.

Εισαγγελέας: Λένε ψέματα;

Καφές: Δεν λέω αυτό το πράγμα.

Εισαγγελέας: Δεν σας είπε τίποτα ο Γεωργέας δηλαδή και ζητήσατε αλλαγή λόγω τραυματισμού;

Καφές: Σωστά.

Στη συνέχεια ακολούθησε η κατ’ αντιπαράσταση των μαρτύρων, στην οποία ειπώθηκαν τα εξής:

Καλαϊτζίδης: «Ήρθαν μαζί ταυτόχρονα. Περιγράφω γεγονότα 100%, μου το είπαν ταυτόχρονα. Ο Γεωργέας μου είπε να τον βγάλω γιατί θα πάρει κόκκινη και ο Καφές «δεν παίζω σε τέτοιον αγώνα».

Το αν ο ένας ήρθε με λίγα δευτερόλεπτα διαφορά από τον άλλο… Η συζήτηση έγινε με τους τρεις μας, αν υπήρχε θέμα τραυματισμού θα μου το έλεγε ο φυσιοθεραπευτής. Είναι κανόνας αυτό. Δεν έγινε καμία αναφορά σε τραυματισμό, ούτε από την πλευρά του Καφέ, θα ερχόταν και ο φυσιοθεραπευτής.

Τον Παντελή τον άφησα επειδή κυλούσε ο αγώνας. Στο 50’ ο μάλιστα, ο Καφές σε μια φάση, κάλυψε τον τερματοφύλακα και αν δεν ήταν θα δεχόμασταν γκολ.

Γεωργέας: Εγώ είπα ότι πήγα πιο μπροστά. Μόνος μου πήγα.

Καφές: Είπα ότι είχα ένα πρόβλημα τραυματισμού, όχι σοβαρό.

Πρόεδρος: Λέτε δύο διαφορετικά πράγματα.

Καλαϊτζίδης: Το γεγονός ότι βγήκε στο 67’ επιβεβαιώνει αυτό που λέω. Λέω ότι 100% ότι δεν ήταν τραυματίας.

Καφές: Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό, να έχει κάποιος ενοχλήσεις και να συνεχίζει; Επιμένω ότι ζήτησα αλλαγή για τραυματισμό. Στο σημείο που βγήκα έκανα μια ενέργεια και ένιωσα ακόμη μια ενόχληση.

Πρόεδρος: Γιατί δεν σας έβγαλε εσάς πρώτα;

Καφές: Θα προσπαθούσα λίγο ακόμα.

Εισαγγελέας: Σας είπαν κύριε Καλαϊτζίδη ότι δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε σε κάτι τέτοιο; Μπορείτε να προσδιορίσετε τι σημαίνει, «δεν μπορώ να συμμετάσχω σε κάτι τέτοιο;»

Καλαϊτζίδης: Σημαίνει, σε μια αλλοίωση αποτελέσματος, σε ένα προφασισμένο αποτέλεσμα…

Καφές: Εγώ είπα ότι δεν μπορώ να συνεχίσω γιατί είχα ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού.

Γεωργέας: Εγώ δεν άκουσα αυτή τη συζήτηση.

Εισαγγελέας: Ή το ένα συμβαίνει ή το άλλο, μην κοροϊδευόμαστε. Εδώ τα πράγματα είναι μετρημένα. Ο Γεωργέας σας λέει ότι γνωρίζατε ότι είχατε καταλάβει τι έγινε. Κύριε Γεωργέα αυτό δεν είπατε;

Γεωργέας: Ναι, αφού ήταν στα αποδυτήρια.

Καφές: Ήμουν μέσα στο μασάζ. Δεν αντιλήφθηκα τι έγινε».

Οι διαιτητές του Ολυμπιακός – Άλμπα

Τους διαιτητές της αυριανής αναμέτρησης ανάμεσα στον Ολυμπιακό με την Άλμπα στο ΣΕΦ, του πρώτου αυτής της διαβολοβδομάδας στην Ευρώπη, καθώς την Πέμπτη οι...

Μαρτίνς: Ο Γκάρι Ροντρίγκες βγήκε γιατί χτύπησε, θα εκτιμηθεί η κατάσταση του

Ο Πορτογάλος αποκάλυψε πως ο μεσοεπιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι τραυματίστηκε και θα υποβληθεί σε εξετάσεις, ενώ στάθηκε στην ανεβασμένη απόδοση του Κενί Λαλά

Μαρτίνς: Σημαντική η νίκη, μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα γκολ

Ο Πέδρο Μαρτίνς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εικόνα του Ολυμπιακού, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να έχει σκοράρει περισσότερες από δυο φορές

Μια νίκη στον πόλεμο και η ανάγκη για ενθουσιασμό και όχι φαγωμάρα

Η νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ επανάφερε την ηρεμία στο στρατόπεδο των Ερυθρόλευκων και πιστοποίησε ότι ακόμα και σε τέτοιες βραδιές, ένα σύννεφο γκρίνιας θα πλανάται πάνω από το μεγάλο λιμάνι της χώρας

Η Ευρώπη της υπέρβασης και η Ελλάδα της υποχρέωσης

Ο Γιώργος Χαλάς εξηγεί γιατί ο εκάστοτε προπονητής του Ολυμπιακού θα πρέπει να κρίνεται πρωτίστως βάσει των εγχώριων επιδόσεων της ομάδας του, ενώ θεωρεί ότι μόνο καλό μπορεί να κάνει στους πρωταθλητές η έλλειψη δικαιολογιών πριν από ματς που «πρέπει» να νικήσουν

Τιμωρία Παναθηναϊκού: Μια αντίδραση που αιτιολογεί την ανικανότητα όσων διαχειρίζονται την ομάδα

Ο Χρήστος Υφαντής απορεί με την αναιμική αντίδραση του Παναθηναϊκού στην τιμωρία των δυο αγωνιστικών και υπενθυμίζει στους Πράσινους ότι ήταν από εκείνους που υπερψήφισαν τον κανονισμό-έκτρωμα