Στίβος: Το καλοκαίρι του 2022 το Παγκόσμιο του Όρεγκον

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Μετά την αναβολή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το 2021 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού βρέθηκε και η χρυσή τομή για την επισημοποίηση μετάθεσης του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου της Γιουτζίν (Όρεγκον) για το 2022.

Αρχικά οι αγώνες επρόκειτο να γίνουν 6-15 Αυγούστου 2021 αλλά αποφασίστηκε η μετάθεσή τους για το 2022 προκειμένου να μην συμπέσουν με τους Ολυμπιακούς.

Έτσι θα γίνουν 15-24 Ιουλίου 2022, μετά από συνομιλίες της World Athletics, κυρίως με τους διοργανωτές δύο άλλων μεγάλων αγώνων του ίδιου έτους, αυτούς των αγώνων της Κοινοπολιτείας στο Μπέρμιγχαμ και των ευρωπαϊκών αγώνων του Μονάχου, οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι για Ιούλιο και Αύγουστο του 2022..

«Το νέο πρόγραμμα θα αποτρέψει μια άμεση σύγκρουση μεταξύ οποιωνδήποτε από αυτά τα σημαντικά γεγονότα και, με προσεκτικό προγραμματισμό, θα εξασφαλίσει ότι οι αθλητές μπορούν να συμμετάσχουν ακόμη και σε τρεις διοργανώσεις παγκόσμιου επιπέδου.

Σε μια εξαιρετική διεθνή σεζόν για το στίβο, και τα τρία γεγονότα θα πραγματοποιηθούν σε ένα καλοκαίρι με σπουδαίες διοργανώσεις για τον κλασικό αθλητισμό. Το παγκόσμιο θα αποτελέσει μια μοναδική γιορτή του αθλήματος, ενώ θα ακολουθήσουν οι αγώνες της Κοινοπολιτείας και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα», αναφέρει ανακοίνωση της WA.

«Θα αποτελέσει μια πλούσια φλέβα χρυσού για τους φίλους του στίβου σε όλο τον κόσμο. Περισσότερες των 70 εθνικών Ομοσπονδιών μελών μας είναι μέλη και της Κοινοπολιτείας και περισσότερες από 50 από τις Ομοσπονδίες μας είναι από την Ευρώπη.

Έτσι πρόθεσή μας από την αρχή ήταν ο επαναπρογραμματισμός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος σε ημερομηνίες που θα αφήναμε τον απαραίτητο χώρο για να μπορούν οι αθλητές να επιλέξουν και άλλες σημαντικές διοργανώσεις για να μετάσχουν.

Δείξαμε μεγάλη προσοχή στο γεγονός ότι δεν θέλαμε να βλάψουμε τα άλλα μεγάλα πρωταθλήματα το 2022, επειδή είναι επίσης πολύ σημαντικά για το άθλημά μας», είπε ο πρόεδρος της WA Σεμπάστιαν Κόε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καθρέφτης του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟ, όχι ο Ολυμπιακός

Ο Γιώργος Χαλάς επιχειρεί μέσω μιας... φυσιοκοινωνιολογικής προσέγγισης να εξηγήσει για ποιον λόγο ο Ολυμπιακός δεν συγκαταλέγεται στους πραγματικούς «αντιπροσώπους» του ελληνικού ποδοσφαίρου στις μέρες μας
- Advertisement -