Στον αέρα η αναδιάρθρωση των κατηγοριών

Ο Βασιλειάδης δεν φέρνει τροπολογία, ο ΠΑΟΚ θέλει 16 ομάδες και τη νέα σεζόν, ο Ολυμπιακός δεν έχει αντίρρηση, όσοι κινδυνεύουν αντιδρούν κι έτσι η μείωση μπορεί να πάει περίπατο

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Στον αέρα βρίσκεται η αναδιάρθρωση των κατηγοριών, καθώς ο Γιώργος Βασιλειάδης έφερε το αθλητικό νομοσχέδιο, αλλά όχι την σχετική τροπολογία, με αποτέλεσμα να υπάρχει αναδίπλωση για τη μείωση των ομάδων της Super League από 16 σε 14 και τη δημιουργία της Super League 2.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League ο Λεβαδειακός επιχείρησε να βάλει το θέμα της αναδιάρθρωσης στο «τραπέζι» και η Λάρισα υπερθεμάτισε. Με δεδομένο όμως ότι δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη, δεν έγινε ανάλυση της κατάστασης και ως εκ τούτου δεν λήφθηκαν αποφάσεις που μπορεί να οδηγούσαν σε αντιπαραθέσεις και οξύνσεις.

Οι ΠΑΕ κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι θα πρέπει πρώτα να περιμένουν τον υφυπουργό Αθλητισμού αν θα καταθέσει την τροπολογία και τότε θα επανεξετάσουν το θέμα, καθώς η ΕΡΤ προσέφερε τηλεοπτική στέγη σε 7 ΠΑΕ στο πλαίσιο της δέσμευσής τους να υλοποιηθεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης των κατηγοριών.

Στην περίπτωση που ο Γ. Βασιλειάδης δεν καταθέσει την τροπολογία, τότε ανοίγει ο δρόμος ώστε να βρεθεί μια νομική φόρμουλα και τελικά να μην γίνει η αναδιάρθρωση. Όσο περνούν οι αγωνιστικές εξάλλου και διαφαίνεται ποιες ομάδες κινδυνεύουν, είναι δεδομένο ότι θα ασκηθούν πιέσεις να υποβιβαστούν λιγότερες και η νέα σεζόν να βρει τη Super League με 16 ομάδες. Πέραν αυτών υπάρχουν και οι ομάδες της Γ’ Εθνικής που θα ανέβουν και πάλι με τη δημιουργία της Super League 2, θα βρεθούν στην τρίτη κατηγορία.

Στο Δ.Σ. της Super League, πάντως, έγινε σαφές πως ο ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρα υπέρ του να παραμείνουν 16 οι ομάδες, ενώ ο Ολυμπιακός (μέσω του Βαγγέλη Μπαταγιάννη) είπε ότι δεν έχει και εκείνος αντίρρηση να μείνουν οι ομάδες 16.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΨΗ

- Advertisement -