21.4 C
Athens

Super League: Σε άρτια κατάσταση οι χλοοτάπητες των 14 γηπέδων

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Η Super League ανοίγει επιτέλους την αυλαία της το ερχόμενο Σαββατοκύριακο μετά από παράταση τριών εβδομάδων και η αρμόδια αρχή του πρωταθλήματος παρουσίασε τους αγωνιστικούς χώρους των 14ων ΠΑΕ, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται σε άρτια κατάσταση.

Αναλυτικά το σχετικό αφιέρωμα της Λίγκας:

«Την ώρα που έχει πλέον ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την εναρκτήρια σέντρα του Πρωταθλήματος Super League Interwetten, οι εξειδικευμένοι επιστημονικοί συνεργάτες της Grassform, της εταιρείας που έχει επιλεγεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League για την αξιολόγηση των αγωνιστικών χώρων, ολοκληρώνουν την αποτίμηση των βελτιωτικών έργων που έχουν αναλάβει οι ίδιες οι ομάδες.

Το γήπεδο “Απ. Νικολαΐδης”

Τα αποτελέσματα, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφική τεκμηρίωση, είναι θετικά και η συστηματική παρακολούθηση των χλοοταπήτων από τη Grassform, με άμεσες παρεμβάσεις από τις ίδιες τις ομάδες, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο, θα συντελέσουν στη διατήρησή τους σε καλό επίπεδο, ώστε οι πραγματικοί πρωταγωνιστές, οι ποδοσφαιριστές, να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, προσφέροντας θέαμα και συγκινήσεις σε όλους τους φιλάθλους, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης.

Το γήπεδο Τούμπας

Είναι ήδη γνωστό ότι η χρηματοδότηση της αξιολόγησης της κατάστασης και της υπόδειξης βελτιωτικών έργων υλοποιείται από τη Super League, σε συνέχεια της Κοινής Υπουργικής Απόφασης απόδοσης ποσοστού από το στοίχημα, ενώ η εκτέλεση των εργασιών πραγματοποιείται από τις ίδιες τις ομάδες.

Το γήπεδο “Γ. Καραϊσκάκης”

 

Το γήπεδο “Θ. Βαρδινογιάννης”

Τα θερμόφιλα γήπεδα (Άρης, Γιάννενα, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, ΟΦΗ, Βόλος, Ατρόμητος) βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και είναι απαλλαγμένα από ασθένειες.

Το γήπεδο του Παναιτωλικού

Τα ψυχρόφιλα γήπεδα ( ΟΑΚΑ, ΠΑΟΚ, Τρίπολη, Λαμία, Ιωνικός, Απόλλωνας) πιέστηκαν από τις παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες και θα επανέλθουν σε πλήρη δραστηριότητα όταν οι θερμοκρασίες σταθεροποιηθούν κάτω από τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Το Ο.Α.Κ.Α. “Σπύρος Λούης”

Σημαντικότερη βελτίωση είναι η αποτελεσματική αποστράγγιση των γηπέδων, συμπεριλαμβανομένων των Ιωαννίνων και του Αγρινίου, που δέχονται τις μεγαλύτερες βροχοπτώσεις.”

Το γήπεδο “Κλ. Βικελίδης”

Οι εργασίες βελτίωσης και συντήρησης συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, με τους αρμόδιους φορείς της Grassform να υποδεικνύουν, με επιστημονικά αδιάβλητες μετρήσεις, τις παρεμβάσεις που απαιτούνται, ώστε οι ομάδες να είναι σε θέση να πραγματοποιούν τα απαιτούμενα έργα, είτε αυτά αφορούν σε επισπορές, απομάκρυνση ζιζανίων, είτε σε παρεμβάσεις στα συστήματα άρδευσης και αποστράγγισης.

Ειδικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται στο “Κλ. Βικελίδης”

Τα πλεονεκτήματα της συστηματικής αξιολόγησης των αγωνιστικών χώρων κωδικοποιούνται ως εξής:

Συνολική  αναβάθμιση των αγωνιστικών χώρων που σημαίνει βελτίωση του θεάματος και ασφαλείς συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων.

Τα έργα στο “Γ. Καμάρας”. Ανακατασκευάστηκε το αρδευτικό και το αποστραγγιστικό σύστημα και τοποθετήθηκε νέα αντλία.

Δημιουργείται ένα μεγάλο και αξιόπιστο αρχείο χρήσιμο τόσο στις ΠΑΕ-Μέλη όσο και στη Super League.

Η Grassform έχει Έλληνα τεχνικό σύμβουλο ο οποίος μπορεί ανά πάσα στιγμή να ταξιδέψει ή να απαντήσει σε απορίες των υπευθύνων και των εντεταλμένων γεωπόνων όλων των ομάδων.

Το “Γ. Καμάρας”, μετά την ολοκλήρωση των έργων από τους ανθρώπους του Απόλλωνα Σμύρνης, σε συνέχεια των επιστημονικών υποδείξεων της Grassform

Ο κάθε σύλλογος και η Super League θα έχουν σε κάθε αγώνα τρέχοντα και συγκριτικά στατιστικά που αφορούν τα βασικά μηχανικά χαρακτηριστικά του κάθε γηπέδου.

Σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να διατηρηθούν οι χλοοτάπητες σε καλή κατάσταση, απαιτείται από τις ομάδες συστηματική παρακολούθηση και άμεση παρέμβαση, σύμφωνα με τις υποδείξεις των εμπειρογνομώνων της Grassform, καθώς οποιαδήποτε ολιγωρία ή καθυστέρηση, ενδέχεται να προκαλέσει ζημιές στους χλοοτάπητες.

Οι εργασίες συνεχίζονται, με διορθωτικές ενέργειες, όπου αυτό απαιτείται, καθώς τα έργα δεν περιορίζονται στο χλοοτάπητα, αλλά αφορούν και στο εδαφικό υπόστρωμα, τα αποστραγγιστικά κ.λπ.

Η τρίτη φάση αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2021, ούτως ώστε να ελεγχθούν οι χλοοτάπητες και τα σχετικά έργα (υπόστρωμα, αποστράγγιση κ.λπ.) μετά από τη διεξαγωγή αρκετών αγώνων, υπό διάφορες καιρικές συνθήκες (υψηλές θερμοκρασίες, βροχοπτώσεις κ.α.).

Ας κυλήσει η μπάλα στο χορτάρι!»

ΠΑΟΚ: Ο Σαββίδης συνομίλησε με τους παίκτες και ζήτησε νίκες με Κοπεγχάγη και Ολυμπιακό

Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου θέλει να δει το restart από την ομάδα του και ζήτησε μόνο νίκες στα δύο κρίσιμα παιχνίδια για το μέλλον των «ασπρόμαυρων» σε Conference και Super League

Στο 90% η πληρότητα σε ανοιχτά και κλειστά γήπεδα!

Το υφ. Αθλητισμού ανακοίνωσε την αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα, η οποία θα φτάνει πλέον το 90% της συνολικής πληρότητας τόσο στις ανοιχτές, όσο και στις κλειστές εγκαταστάσεις

Ο Σκουλάς ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τη διαιτησία με αιχμές κατά του Κλάτενμπεργκ

Το τέλος στην καριέρα του ως διαιτητής μετά από 18 χρόνια ανακοίνωσε ο Μανώλης Σκουλάς που τη φετινή σεζόν δεν βρισκόταν στους πίνακες με...

Γιατί ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να κατηγορεί τον Μπερτομέου

Ο Mythbuster κοιτάζει πίσω από τις φωνές των Πράσινων για τον Μπερτομέου που στην εποχή του κατέκτησαν πέντε φορές της Euroleague κι όμως ακόμα ισχυρίζονται ότι τους έκανε πόλεμο

Ποιος θα δώσει στους Αγγελόπουλους τα δεκάδες εκατομμύρια που πήγαν στράφι λόγω «φάρου»;

Ο Insider διάβασε τις διαμαρτυρίες του Δ. Γιαννακόπουλου για τα «50 εκ. που πήγαν στράφι» στη Euroleague και γράφει για αμέτρητα εκατομμύρια των Αγγελόπουλων που τους απέφεραν τρία πρωταθλήματα σε 17 χρόνια!

Η πολυτέλεια με Παγένκ και το μαγικό αριστερό του Ιερεσουέλο

Ο Ανδρέας Καταχανάς κράτησε σημειώσεις από την πρεμιέρα της Volley League και εξηγεί γιατί πρέπει να είναι ικανοποιημένος ο Ολυμπιακός, ενώ καταγράφει όσα πρέπει να προβληματίσουν ΠΑΟΚ και Κηφισιά