Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή για την γ’ Λυκείου

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Το ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων, με έμφαση στην γ’ Λυκείου, θα απασχολήσει κυρίως σήμερα τους λοιμωξιολόγους στη συνεδρίαση της επιτροπής. Παρούσα στη σημερινή σύσκεψη θα είναι και η υπουργός Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Μετά το λιανεμπόριο, τα σχολεία και δη η τελευταία τάξη του λυκείου, με τις Πανελλαδικές ενόψει, αποτελεί την επόμενη προτεραιότητα της κυβέρνησης, που έχει βάλει στόχο την επιστροφή των μαθητών στα θρανία την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Απριλίου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για το άνοιγμα των σχολείων, όπως έχει τονιστεί επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες, είναι η χρήση των self tests από μαθητές κι εκπαιδευτικούς.

Ο εφοδιασμός των φαρμακείων με τα σχετικά τεστ ξεκίνησε σήμερα και έως το τέλος της εβδομάδας τα 11.000 φαρμακεία όλης της χώρας θα διαθέτουν επαρκείς ποσότητες για να τις διαθέσουν σε πρώτη φάση στους μαθητές ηλικίας 16-18 ετών και τους εκπαιδευτικούς, με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας.

Επόμενη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα γυμνάσια, ενώ οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται να επιστρέψουν στη διά ζώσης εκπαίδευση μετά το Πάσχα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΨΗ

Ελλάδα έχεις ταλέντο: Τα «αστέρια της ΚΕΔ» Μάνος, Σώμος και Κορομηλάς στην… προετοιμασία της εθνικής!

Ο Insider γράφει για τους ξεκαρδιστικούς χειρισμούς των έκπτωτων της ΕΟΚ, που όρισαν την ίδια διαιτητική τριάδα στα ματς της εθνικής στο Ακρόπολις, προκειμένου να εξασφαλιστεί το 50-50: «50 υπέρ μας και 50 εναντίον των αντιπάλων μας»
- Advertisement -