Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη: «Όχι» στο λιανεμπόριο, «ναι» στις διαδημοτικές μετακινήσεις

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, όπου τα καταστήματα θα ανοίξουν τις πόρτες τους από τη Δευτέρα, στη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και Κοζάνη το λιανεμπόριο θα παραμείνει κλειστό, σύμφωνα με απόφαση των ειδικών.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ο διαχωρισμός οφείλεται στην αυξητική τάση και σε κάποια τοπικά χαρακτηριστικά στα κρούσματα στις τρεις αυτές περιοχές.

«Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε προβλήματα στον εμπορικό χώρο και δεν θα έχουμε πισωγυρίσματα», ανέφερε ο κ. Πέτσας σχετικά με το ενδεχόμενο να ξανακλείσουν τα καταστήματα αν δεν τηρηθούν τα μέτρα και πρόσθεσε: «Είμαστε στο τέλος αυτή της μεγάλης περιπέτειας. Αν τηρήσουμε τα μέτρα θα πάμε μια χαρά μέχρι το Πάσχα».

Ο γ.γ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης διευκρίνισε, ωστόσο, ότι στις τρεις περιοχές όπου το λιανεμπόριο δεν θα ανοίξει, θα επιτρέπονται κανονικά οι διαδημοτικές μετακινήσεις το Σαββατοκύριακο.

Σε σχέση με το μερικό άνοιγμα των δραστηριοτήτων, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τόνισε ότι ιδιοκτήτες και υπάλληλοι θα πρέπει να κάνουν τεστ πριν ανοίξουν τα μαγαζιά. «Σε όλες τις δραστηριότητες από δω και πέρα, αν θέλουμε να τις κρατήσουμε ανοικτές, θα πρέπει ισχύει το ίδιο», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΨΗ

Ελλάδα έχεις ταλέντο: Τα «αστέρια της ΚΕΔ» Μάνος, Σώμος και Κορομηλάς στην… προετοιμασία της εθνικής!

Ο Insider γράφει για τους ξεκαρδιστικούς χειρισμούς των έκπτωτων της ΕΟΚ, που όρισαν την ίδια διαιτητική τριάδα στα ματς της εθνικής στο Ακρόπολις, προκειμένου να εξασφαλιστεί το 50-50: «50 υπέρ μας και 50 εναντίον των αντιπάλων μας»
- Advertisement -