9.8 C
Athens

ΘΥΡΑ 4: «Ο ΑΣ ΠΑΟΚ κάνει πρωταθλητισμό σε όλα τα αθλήματα, δε νοείται να έχουμε μόνο 150 μέλη»

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Η Θύρα 4 αρέσκεται συχνά-πυκνά στο να παίρνει θέσεις για τα ζητήματα που ταλανίζουν τον Δικέφαλο του Βορρά και με νέα τοποθέτησή της ζητά δημόσια «συγγνώμη» από τον πρόεδρου του ΑΣ ΠΑΟΚ, Θανάση Κατσαρή, για τη στάση που κράτησε απέναντί του όλον αυτό τον καιρό, ζητώντας παράλληλα από τους υπόλοιπους οπαδούς της ομάδας να στηρίξουν εμπράκτως τα τμήματα του Ερασιτέχνη, που πρωταγωνιστούν σε όλα τα αθλήματα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους.

Παράλληλα οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ αναφέρθηκαν και στο ζήτημα της Νέας Τούμπας, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα πως «οι οπαδοί πρέπει να μένουν στις κερκίδες και οι παράγοντες στις διοικήσεις».

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Θύρας 4 αναφέρεται:

«ΠΕΡΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

Περίπου δύο εβδομάδες πέρασαν από τις εκλογές του ΑΣ ΠΑΟΚ. Η ΘΥΡΑ 4 θέλει να ευχηθεί στη νεοεκλεγείσα διοίκηση του ερασιτέχνη καλή θητεία και καλή δύναμη ώστε να συνεχίσουν να στηρίζονται και να διοικούνται τα τμήματα μας με συνέπεια όπως γίνεται όλα αυτά τα χρόνια αλλά και να παρθούν στο κοντινό μέλλον οι αποφάσεις που πρέπει, με γνώμονα το συμφέρον του συλλόγου και μόνον αυτό.

Ο Θανάσης Κατσαρης εκλέχθηκε πρόεδρος του ΑΣ για πρώτη φορά το 1998. Εκτόξευσε τη δυναμική του ερασιτέχνη δημιουργώντας νέα τμήματα που φτάνουν πλέον τα 21 με τα περισσότερα από αυτά να κάνουν πρωταθλητισμό στις κατηγορίες που αγωνίζονται. Μόνο στα ομαδικά αθλήματα έχουν κατακτηθεί κατά τη θητεία του 27 πρωταθλήματα και 18 κύπελλα, τα οποία και έδωσαν μεγάλη χαρά στον κόσμο μας.

Έχοντας στο παρελθόν ως Σύνδεσμος καταφερθεί εναντίον του προέδρου του ΑΣ, οφείλουμε δημόσια να παραδεχτούμε οτι η παρουσία του στα κοινά του συλλόγου και στη θέση αυτή έχει απόλυτα θετικό πρόσημο, κάτι που οφείλει κάθε ΠΑΟΚτσής να του αναγνωρίσει. Προφανώς έχουν γίνει λάθη, κάνεις άλλωστε δεν είναι αλάνθαστος όταν δουλεύει και παίρνει κατά καιρούς δύσκολες αποφάσεις. Ο Κατσαρής, με τα θετικά του και τα αρνητικά του, ανήκει στην παλιά γενιά ΠΑΟΚτσήδων παραγόντων που ως κύριες αρετές διαθέτουν το μεράκι, την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη. Αυτά αποδεικνύονται εύκολα, απο το γεγονός ότι ο ΑΣ δεν χρωστάει, δεν είναι επαίτης, δεν έχει καταστρέψει κανένα του τμήμα και διαχειρίζεται με σύνεση τα περιορισμένα του έσοδα σε δύσκολους οικονομικά καιρούς.

Υπάρχουν όμως και ζητήματα τα οποία μας προβληματίζουν, και χρήζουν σίγουρα βελτίωσης. Στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν 142 μέλη από τα μόλις 150 οικονομικά τακτοποιημένα. Αυτά τα νούμερα αποτελούν ντροπή για έναν τόσο πολυπληθή σύλλογο. Ευθύνες για το γεγονός αυτό έχει τόσο ο ΑΣ που δεν κάνει κάποια σοβαρή προσπάθεια για την αύξηση των μελών, κυρίως όμως οι ευθύνες βαραίνουν τον κόσμο που έχει απλά απαιτήσεις χωρίς να αναγνωρίζει και τις υποχρεώσεις / ευθύνες του έναντι στο σύλλογο. Είναι πιστεύουμε κοινώς αποδεκτό πως 36 ευρω το χρόνο είναι σχεδόν μηδαμινό ποσό για να συμμετέχει κάποιος στα κοινά του μεγαλύτερου συλλόγου του κόσμου.

Αναφορικά με το μέλλον του ΑΣ, πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητη η άμεση συσπείρωση των οικονομικά επιφανών ΠΑΟΚτσήδων γύρω από τον ερασιτέχνη και τον πρόεδρο του, καθώς ο ίδιος οφείλει να προετοιμάσει και την επόμενη ημέρα. Έτσι και αλλιώς η προσφορά κάποιου δεν κρίνεται μόνο απο τα πεπραγμένα του, αλλά και από τη μέριμνά του για τη διάδοχη κατάσταση. Απαραίτητη όμως είναι η ενεργοποίηση του κόσμου του ΠΑΟΚ και η εγγραφή νέων μελών.

Η ενδεχόμενη απόφαση της παραχώρησης του γηπέδου σε επενδυτή για την κατασκευή της νέας Τούμπας είναι ιστορικής σημασίας, και προφανώς δε γίνεται να ληφθεί από το ΔΣ του ΑΣ, αλλά ουτε από Γενικη Συνέλευση αποτελούμενη από 150 ανθρώπους. Πρέπει να συμμετέχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, ώστε ο ΛΑΟΣ του ΠΑΟΚ να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ σε κατ’ ιδίαν συζήτηση με εκπροσώπους των συνδέσμων, είχε δεσμευτεί πέρυσι πως εκπρόσωποι της ΠΑΕ, του ΑΣ και του κόσμου του ΠΑΟΚ θα καθίσουν στο ιδιο τραπέζι προκειμένου να συζητηθεί το θεμα του γηπέδου εκτενώς και να χαραχθεί η στρατηγική που εκφράζει ολο το σύλλογο. Ενώ αυτό δεν έχει συμβεί ακομη, καθημερινά διαβάζουμε περί νεας Τούμπας, χωρίς ο άμεσα ενδιαφερόμενος (ο ΑΣ δηλαδή και τα μέλη του) να έχει την κατάλληλη πληροφόρηση. Το πώς θα κατασκευαστεί το γήπεδο, με τι πόρους, ποιό το χρονοδιάγραμμα, τι χώρους εξασφαλίζει ο ΑΣ και ποιο το καθεστώς ιδιοκτησίας είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης. Είναι χρέος της διοίκησης του ερασιτέχνη να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση και με απόλυτη διαφάνεια προς το ΛΑΟ του ΠΑΟΚ.

Η ΘΥΡΑ 4 θα συνεχίσει τις εγγραφές νέων μελών στον ΑΣ, με μειωμένη ετήσια συνδρομή για τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του συνδέσμου. Στόχος μας είναι αποκλειστικά ΚΑΙ ΜΟΝΟ η στήριξη του συλλόγου και των τμημάτων και η συμμετοχή σε αποφάσεις που λαμβάνονται από τη ΓΣ και σε καμία περίπτωση να διοικήσουμε. Υπάρχουν παραδείγματα εμπλοκής οπαδών στο διοικητικό κομμάτι σε διάφορες ομάδες (γειτονικές και μη) με καταστροφικές για τους συλλόγους τους συνέπειες. Συλλόγους που μετατράπηκαν σε πλυντήρια, υποθηκεύοντας τα περιουσιακά τους στοιχεία και ρισκάροντας την ίδια τους την ύπαρξη. Εάν τη σήμερον ημέρα ο ΑΣ ακόμη εκπέμπει υγεία, κατά πολύ οφείλεται στην μη εμπλοκή οπαδών στη διοίκηση. Αυτό πρέπει να αποτελέσει οδηγό για το μέλλον και από την πλευρά μας θα κανουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε η πετυχημένη και απολύτως λογική αυτή πρακτική να συνεχιστεί και στο μέλλον.

ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΣΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ, ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ».

Ανακοινώθηκε από τη Μίντιλαντ ο Βάγκνερ Λοβ

Έναν ακόμα πονοκέφαλο θα έχει ο Ραζβάν Λουτσέσκου στις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ απέναντι στη Μίντιλαντ για μια θέση στους «16» του Europa Conference League....

ΑΕΚ Χάντμπολ: Δεν κυκλοφορεί εισιτήρια για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Χωρίς την παρουσία κόσμου θα υποδεχθεί η ΑΕΚ το Σάββατο τον ΠΑΟΚ για τον μεταξύ τους αγώνα χάντμπολ. Η Κιτρινόμαυρη ομάδα αποφάσισε να μην διαθέσει...

ΠΑΟΚ: Ανανέωσε και παραχωρήθηκε δανεικός στο Βέλγιο ο Κωνσταντέλιας

Παίκτης της Εουπέν και με την «βούλα» θεωρείται πλέον ο Ιώαννης Κωνσταντέλιας, ο οποίος παραχωρήθηκε δανεικός από τον ΠΑΟΚ. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής αφού επέκτεινε την...

Ολυμπιακός: Δεν ταιριάζει ο εφησυχασμός επειδή ο επαναληπτικός είναι εντός

Ο Ολυμπιακός βάζει δύσκολα στον εαυτό του και καλείται να κάνει μία ακόμα ανατροπή για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Ανάλυση φάσεων τέλος: Ο Φωτιάς, η Τούμπα και η διόλου τυχαία συγκυρία της αναδίπλωσης Κλάτενμπεργκ

Ο Χρήστος Υφαντής αποκαλύπτει το παρασκήνιο πίσω από την «οργανωμένη αναδίπλωση» Κλάτενμπεργκ για και αναλύει τα δεδομένα που έπαιξαν ρόλο στην απόφαση ακύρωσης της καθιερωμένης ανάλυσης και κριτικής διαιτητικών αποφάσεων

Κορωνοϊός: Το μυστήριο με τις ρωσικές ομάδες, η υπεράνω… κρουσμάτων ΤΣΣΚΑ και η περίπτωση του Γιόβιτς

Ο Insider γράφει για την καθυστερημένη εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού σε Ούνικς και Ζενίτ, την παραδόξως «απρόσβλητη» μέχρι στιγμής ΤΣΣΚΑ, αλλά και μια ιστορία με τον Γιόβιτς κατά την παρουσία του στη Χίμκι