Το CAS μείωσε την ποινή του Ονανά σε εννέα μήνες

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) μείωσε την ποινή αποκλεισμού που είχε επιβάλλει η UEFA στον Αντρέ Ονανά από 12 σε εννέα, για το γεγονός πως παραβίασε τους κανονισμούς αναφορικά με το ντόπινγκ.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας επέβαλε ποινή αποκλεισμού διάρκειας 12μηνών στον Αντρέ Ονανά για παραβίαση των κανονισμών περί ντόπινγκ.

Η τιμωρία του τερματοφύλακα του Άγιαξ αφορά σε κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, είτε σε εθνικό είτε σε συλλογικό επίπεδο, με τον 24χρονο κίπερ να δέχεται τη συγκεκριμένη κύρωση μετά από έλεγχο που του έγινε στις 30 Οκτωβρίου 2020 και στον οποίο ανιχνεύτηκε η ουσία φουροσεμίδη.

Η Ολλανδική Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών αντέδρασε στην ποινή που επέβαλε η UEFA στον Αντρέ Ονανά, χαρακτηρίζοντάς την δυσανάλογη και ακατανόητη. Μάλιστα άσκησε έφεση στο (CAS) για την απαγόρευση, η οποία μάλιστα δεν επιτρέπει στον 24χρονο κίπερ να προπονηθεί με την ομάδα.

Από τη μεριά του το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο δήλωσε ότι δεν μπορούσε να αποδώσει κανένα σημαντικό σφάλμα στον Ονάνα, ο οποίος κατά λάθος είχε καταπιεί φάρμακα που προορίζονταν για κάποιον άλλο, αλλά παράλληλα δεν μπόρεσε να αποδεχθεί και το αίτημα του τερματοφύλακα να αποσύρει εντελώς την ποινή.

Ως εκ τούτου, το CAS αποφάσισε ότι η απαγόρευση εννέα μηνών ήταν ανάλογη με την αμέλεια που διαπράχθηκε από μεριάς του Ονανά. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ο Ολλανδός τερματοφύλακας θα είναι σε θέση να επιστρέψει στο γήπεδο στις 3 Νοεμβρίου 2021, την ημέρα δηλαδή που λήγει η εν λόγω ποινή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολυμπιακός: Ο Βρουσάι αποδεικνύει ότι πρέπει να παίζει περισσότερο

Από τους εξτρέμ που βρίσκονται τη δεδομένη χρονική στιγμή στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού, ο Μάριος Βρουσάι είναι ο μοναδικός που διαθέτει ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό χαρακτηριστικό στο παιχνίδι του: την ντρίμπλα! Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης
- Advertisement -