ΕΥΘΕΩΣ

Το διπλό πλήγμα για ΠΑΟΚ από την προσφυγή του Ολυμπιακού στο CAS

Μαρινάκης Σαββίδης Super League Ολυμπιακός ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στο σκαμνί του κατηγορούμενου, μαζί με την Ξάνθη. Έγινε επίσημη καταγγελία, προσκομίστηκαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που δεν άφηναν καμιά αμφιβολία για την άσκηση κυριαρχικής επιρροής που παραπέμπει ΕΥΘΕΩΣ σε πολυϊδιοκτησία. Από τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν την υπόθεση οι Θεσσαλονικείς, φάνηκε πόσο απροετοίμαστοι ήταν. Αλλά και πόσες προσδοκίες κι ελπίδες είχαν εναποθέσει στην κυβέρνηση. Την όποια κυβέρνηση. Έτσι κι αλλιώς, ο ΠΑΟΚ δεν έχει πολιτικά χρώματα. Τον ευνοούσε το ΠΑΣΟΚ, τον ευνοούσε η Νέα Δημοκρατία, τον πήγε… τρένο ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ξανά ΝΔ. Και δεν πάμε στην προ μεταπολίτευσης εποχή. Τότε που η χούντα άλλαξε τον νόμο περί μεταγραφών (σας θυμίζει κάτι;) μόνο και μόνο για να ματαιώσει τη συμφωνία του Κούδα με τον Ολυμπιακό.

Η υπόθεση δικάστηκε σε τρία διαφορετικά όργανα. Επί της ουσίας, το ένα θα ήταν αρκετό από μόνο του. Η ΕΕΑ ήταν και παραμένει η μόνη αρμόδια Αρχή για τέτοιες υποθέσεις. Ας ρωτήσουν τον Μάκη Γκαγκάτση που ψήφισε υπέρ το καλοκαίρι ή την ΕΠΟ του Γραμμένου γιατί εκχωρήθηκαν όλες οι αρμοδιότητες στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Τα στοιχεία ήταν συντριπτικά, ο ΠΑΟΚ καταδικάστηκε πανηγυρικά (έτσι μεταφράζεται το 4-1 της ΕΕΑ), η μπάλα πήρε και την Ξάνθη βεβαίως και κάπως έτσι σφραγίστηκε το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Από τη Μεγάλη Τρίτη συμπληρώθηκαν ακριβώς δυο εβδομάδες. Οι δυο από τις τρεις που προβλέπονται ως προθεσμία κατάθεσης προσφυγής στο CAS. Μέσα σε αυτές τις δυο εβδομάδες οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ (και τα εξωτικά παπαγαλάκια που εκτρέφουν) έκαναν σχεδόν τα πάντα. Εκτός από το να πάνε στο CAS για να βρουν το δίκιο που τους έκλεψε ο Αρκούδης, η Μαρούπα, ο Αυγενάκης, η Super League και η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση, επικαλέστηκαν τον… άριστο γνώστη του αθλητικού δικαίου Κυρ. Μητσοτάκη που είπε επιπόλαια και δίχως να γνωρίζει από το βήμα της Βουλής ότι το πόρισμα της ΕΕΑ δεν είναι δεσμευτικό. Τουλάχιστον αυτός δεν το επανέλαβε, όπως συνέχισαν να κάνουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Και τα εξωτικά παπαγαλάκια τους.

Στη συνέχεια βρήκαν ένα μικρό επικοινωνιακό πάτημα σε μια εισήγηση που προκάλεσε εύλογες απορίες για την επιλεκτικότητα των στοιχείων και των πηγών της και μετά ξεκίνησαν οι απειλητικές διαρροές για τον κύριο Βρυώνη, εφέτη δικαστή της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ. Μέσα σε όλη αυτή την υπερπροσπάθεια παραπλάνησης – πρώτα απ’ όλα των δικών τους οπαδών και μετά των υπολοίπων – οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ άφησαν σε δεύτερη μοίρα την πραγματική υπόθεση. Αυτή της τελεσίδικης καταδίκης από κάθε αρμόδιο όργανο στην Ελλάδα.

Σήμερα, Τρίτη, ο ΠΑΟΚ υπέστη μια ακόμα ήττα. Διπλή μάλιστα. Πρώτον επειδή ο Ολυμπιακός προσέφυγε στο CAS προκειμένου να τηρηθούν οι προβλεπόμενοι κανονισμοί, αυτοί με τους οποίους άρχισε το πρωτάθλημα δηλαδή και προτού μεσολαβήσει το νομοθετικό πραξικόπημα της ΝΔ. Οι οποίοι προφανώς προέβλεπαν αποβολή (και ουχί απλό υποβιβασμό) από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, που κρίθηκαν τελεσίδικα ένοχοι στο βαρύτερο ίσως αδίκημα που μπορεί να υποπέσει ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος. Δεύτερον, επειδή οι Ερυθρόλευκοι κατέθεσαν την προσφυγή τους την ώρα που οι αντίπαλοι – και αντίδικοί – τους ακόμη το σκέφτονται. Επισήμως, περιμένουν, λέει, να μεταφραστούν οι σελίδες της υπόθεσης που είναι πολλές. Το είπε ο κύριος Μπαλτάκος τις προάλλες, άλλωστε. Ίσως να ήταν πιο αποτελεσματικός ένας άλλος μεταφραστής, με μεγάλη εμπειρία στο θέμα. Και πολύγλωσσος…

Ο ΠΑΟΚ, αυτός με τα χίλια δίκια που του τα στέρησαν ο Αυγενάκης, η Μαρούπα, ο Αρκούδης και όσοι κλήθηκαν να δικάσουν την υπόθεση, θα έπρεπε να έχει καταθέσει την προσφυγή του την αμέσως επόμενη μέρα κιόλας. Ακόμα κι εδώ όμως κωλυσιεργεί. Όπως έκανε από την πρώτη στιγμή που βγήκε στη φόρα το σκάνδαλο, δήθεν ζητώντας άμεση διαλεύκανση και ζητώντας αναβολή για κάθε πιθανό και απίθανο λόγο. Μετά την προσφυγή του Ολυμπιακού, η επικοινωνιακή ήττα είναι μεγάλη. Και γι’ αυτό έχουν ήδη ξεκινήσει τα οργισμένα στο facebook της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, από τους οπαδούς της που βλέπουν ξανά κακούς χειρισμούς και μια ανεξήγητη – γι’ αυτούς – χρονοτριβή. Κακά τα ψέματα, δεν είναι εύκολο να πιστέψεις ότι η ομάδα σου έχει υποπέσει σε ένα τόσο σοβαρό παράπτωμα. Όταν όμως τα στοιχεία είναι συντριπτικά (και ο Καλπαζίδης εξαφανισμένος πολύ πριν την καραντίνα), δεν έχεις καμία δικαιολογία να συνεχίσεις να πιστεύεις αυτούς που την έφεραν στο χείλος του γκρεμού…

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top