Το ΥΠΕΞ των Σκοπίων απάντησε για το FFM στις φανέλες: «Η συμφωνία των Πρεσπών μας καλύπτει απόλυτα»

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Οι Σκοπιανοί συνεχίζουν την προκλητική στάση λίγες ώρες πριν τη δική τους πρεμιέρα στο Euro απέναντι στην Αυστρία (13/06, 19:00), στην οποία και η εθνική τους ομάδα θα αγωνιστεί κανονικά με τον ήλιο της Βεργίνας και τη συντομογραφία FFM (Football Federation of Macedonia) στο έμβλημα.

Μετά τις αντιδράσεις από την ΕΠΟ και τον πρόεδρο της, Θόδωρο Ζαγοράκη, που ουσιαστικά ζήτησε από την UEFA να αλλάξει η ονομασία στο έμβλημα της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς προσβάλει τις ρίζες της Ελλάδας, ήρθε η απάντηση από τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων, Μπουχάρ Οσμάνι, ο οποίος επικαλέστηκε τη Συμφωνία των Πρεσπών.

ΕΠΟ: Επιστολή διαμαρτυρίας στην UEFA για το «Μακεδονία» των Σκοπιανών

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Το FFM είναι ένας ανεξάρτητος και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που είναι εγγεγραμμένος στο κεντρικό μητρώο ως ένωση που δε λαμβάνει κρατικά χρήματα.

Η συμφωνία Πρεσπών καλύπτει ιδρύματα που λαμβάνουν κρατικά χρήματα. Και εφόσον η FFM δε λαμβάνει κρατικά χρήματα, δεν έχει καμία υποχρέωση να προσαρμόσει το όνομά της σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τα εμπορικά σήματα της Συμφωνίας ορίζονται: ο κωδικός είναι MK, MKD. “Μερικοί ρωτούν γιατί δεν είναι NMC”, αλλά αυτό το ακρωνύμιο είναι μόνο για πινακίδες κυκλοφορίας, σύμφωνα με τη Συμφωνία Πρεσπών.

Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της γειτονικής χώρας δεν έχει προσχωρήσει ακόμη στην αλλαγή του ονόματός της, όπως προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών, κάνοντας χρήση του προηγούμενου».

Τα Σκόπια βρίσκονται στον 3ο όμιλο μαζί με Ολλανδία, Ουκρανία και Αυστρία και είναι η η πρώτη φορά που θα πάρουν μέρος σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καθρέφτης του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟ, όχι ο Ολυμπιακός

Ο Γιώργος Χαλάς επιχειρεί μέσω μιας... φυσιοκοινωνιολογικής προσέγγισης να εξηγήσει για ποιον λόγο ο Ολυμπιακός δεν συγκαταλέγεται στους πραγματικούς «αντιπροσώπους» του ελληνικού ποδοσφαίρου στις μέρες μας
- Advertisement -