ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας από Λονδίνο για Λαζαρίδη: «Είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε»

Την παντελή έλλειψη ανησυχίας του για την αποχώρηση από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, του βουλευτή Γιώργου Λαζαρίδη, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας από το Λονδίνο όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη.

Παρά το γεγονός ότι η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης αφήνει τη συγκυβέρνηση με την εύθραυστη -έως οριακή- πλειοψηφία των 152 βουλευτών, ο Ελληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν ανησυχεί.

Σε δηλώσεις του σε εκπροσώπους του Τύπου, μετά τη συνάντηση που είχε στο Λονδίνο, με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Tερέζα Μέι, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει».

Ο Πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν ανησυχώ καθόλου για την (αποχώρηση Λαζαρίδη). Παρά τα ανόητα σχέδια που κάποιοι επιχειρούν, θα έχει συνέχεια η κυβερνητική συνοχή και θα ολοκληρώσουμε το έργο μας στο τέλος της τετραετίας. Είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε».

Η συνάντηση με την Τερέζα Μέι

Ιστορική χαρακτήρισε η Τερέζα Μέι την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Λονδίνο, δίνοντας συγχαρητήρια στον Ελληνα πρωθυπουργό για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup και τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Ειδικότερα, στον διάλογο που είχαν κατά την έναρξη της συνάντησής τους στην Downing Street 10, η κ. Μέι αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών. Εκανε ιδιαίτερη μνεία και στο ζήτημα του μεταναστευτικού, το οποίο πρέπει να συζητηθεί, ένα ζήτημα που έχει διαχειριστεί η Ελλάδα, ενώ αναγνώρισε την πίεση που έχει δεχτεί η χώρα μας.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η επίσκεψή του γίνεται σε μια εξαιρετικά σημαντική περίοδο για την Ελλάδα, λόγω του τέλους του προγράμματος, που επισφραγίστηκε με την απόφαση του Eurogroup. Υπογράμμισε το ρόλο που διαδραματίζει η Βρετανία ως παγκόσμια οικονομική δύναμη, για να σημειώσει ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, οι δύο χώρες πρέπει να ενισχύσουν τους οικονομικούς δεσμούς τους, αλλά και τους δεσμούς τους σε όλα τα επίπεδα.

Αναφέρθηκε επιπλέον και στη συνεργασία στον αμυντικό τομέα. Ο Πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα αντιμετώπισε και διαχειρίστηκε μεγάλες προκλήσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόκληση που αντιμετωπίζει η Βρετανία μετά την απόφαση του λαού της για Brexit.

Τα γλυπτά του Παρθενώνα

Οπως δήλωσε ο Ελληνας πρωθυπουργός, έθεσε στην Βρετανίδα πρωθυπουργό, το θέμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην πατρίδα τους, τονίζοντας ότι η φυσική τους θέση είναι στον Παρθενώνα, εκεί που οι αρχαίοι Ελληνες έδωσαν μία μεγάλη πνοή στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

To Top