ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Ελπίζω να υπάρξουν μεγαλύτερα τουρνουά στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ενόψει του Davis Cup μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος εξέφρασε την ευχή να υπάρξουν σημαντικότερες διοργανώσεις από αυτήν στη χώρα μας.

Ο νεαρός αθλητής θα ηγηθεί της ελληνικής αποστολής στο τουρνουά που θα διεξαχθεί στο Τατόι Club.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη διοργάνωση: «Να ευχαριστήσω την ομοσπονδία και το Τατόι κλαμπ και σε όλους όσους συνέβαλαν στην ανάπτυξη της ομάδας, ώστε να πάρουμε συμμετοχή σε ένα τέτοιο τουρνουά. Είναι ωραίο event που γίνεται στην Ελλάδα. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές που μας έχουν βοηθήσει με την προετοιμασία και την ομάδα που είναι δυναμική και σταθερή μέχρι στιγμής.

Επίσης είναι σημαντικό να έχουμε τέτοια event στην Eλλάδα. Είναι πρώτη φορά που αγωνίζομαι εδώ, είναι κάτι καινούργιο, κάτι φρέσκο. Ελπίζω να υπάρξουν και άλλα τουρνουά μεγαλύτερα στην Ελλάδα που θα αναπτύξουν αγωνιστικά τη χώρα μας, θα δημιουργήσουν κάτι φρέσκο, θα δουν τα παιδιά πράγματα. Έτσι, η Ελλάδα θα μπει στο χάρτη του τένις».

Για την απόφασή του να αποχωρήσει από τα social media: «Ήταν χαοτική η κατάσταση εκεί πέρα, πήρα απόφαση να το κλείσω και να τα βγάλω από τη ζωή μου. Μου προκαλούσαν πίεση και στρες».

Για το κίνητρο της Εθνικής ομάδας: «Νιώθω μεγάλο κίνητρο που κάνω προπόνηση κάθε μέρα με τα παιδιά. Το κλίμα το ομαδικό είναι ξεχωριστό, δεν το βρίσκεις στο τένις συχνά. Ελπίζω να νιώσω την ίδια αυτοπεποίθηση όταν βρεθώ σε τόσο κόσμο μπροστά.

Είναι τεράστιο συναίσθημα να παίζεις για τη χώρα σου, να περιβάλλεσαι από μια ομάδα, υπάρχει κάτι το έξτρα εκεί μέσα».

Για τη διαφορά επιπέδου με τις άλλες χώρες: «Μου έδωσε έξτρα κίνητρο να δημιουργήσω κάτι από το μηδέν, να εκπροσωπήσω τη χώρα μου όπως δεν έχει γίνει. Ήταν δύσκολο όταν έρχονταν παίκτες από δυνατές ομοσπονδίες, όμως ήθελα να δείξω ότι μπορώ να παίξω και στην Ελλάδα.

Δεν έχουμε μεγάλη ιστορία με το τένις στην Ελλάδα, αλλά τη δημιουργούμε, με εμένα, τη Μαρία και τα παιδιά εδώ πέρα».

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top