13 C
Athens

UEFA: Έφεση και αίτημα εξαίρεσης του δικαστή της Μαδρίτης

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Η UEFA ζήτησε την εξαίρεση του δικαστή της Μαδρίτης που προεδρεύει της υπόθεσης της Ευρωπαϊκής Super League και κατέθεσε έφεση σε ανώτερο δικαστήριο στην ισπανική πρωτεύουσα, σημειώνοντας ότι παρατηρήθηκαν «σημαντικές παρατυπίες».

Χθες η UEFA ανακοίνωσε ότι ακύρωσε την πειθαρχική δίωξη εναντίον των ομάδων που εξακολουθούν να υποστηρίζουν την ευρωπαϊκή Super League (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους), μετά την απόφαση του δικαστηρίου της Μαδρίτης ότι δεν πρέπει να επιβάλλει κυρώσεις.

Η UEFA είχε ξεκινήσει έρευνα εναντίον των τριών συλλόγων, αλλά τον Ιούνιο ανέστειλε τη διαδικασία, αφού ειδοποιήθηκε από τις ελβετικές αρχές για δικαστική απόφαση του δικαστηρίου στη Μαδρίτη.

Πρόκειται για μία υπόθεση που φαίνεται πλέον να αναγκάζει την UEFA να υπερασπιστεί τον οργανισμό της από κατηγορίες που σχετίζονται με το δίκαιο του ανταγωνισμού, οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο σε μελλοντικές προσπάθειες.

Η UEFA ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να «υπερασπίζεται τη θέση της σε όλες τις σχετικές δικαιοδοσίες» και ανέφερε ότι δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του 17ου Εμπορικού Δικαστηρίου της Μαδρίτης, το οποίο ζήτησε επίσης από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να εξετάσει εάν η UEFA παραβίασε το δίκαιο ανταγωνισμού της ΕΕ με τις ενέργειές της στην υπόθεση της ευρωπαϊκής Super League.

Το 17ο Εμπορικό Δικαστήριο της Μαδρίτης είχε διατάξει την άρση όλων των οικονομικών και αθλητικών ποινών εναντίον των ιδρυτικών μελών της ευρωπαϊκής Super League.

«Η UEFA υπέβαλε σήμερα επίσημες καταθέσεις στο Δικαστήριο της Μαδρίτης, αποδεικνύοντας τη συνεχή συμμόρφωσή της με τις εντολές» ανέφερε η UEFA σήμερα  σε ανακοίνωσή της.
«Επιπλέον, η UEFA έχει καταθέσει πρόταση για την εξαίρεση του δικαστή που προεδρεύει της τρέχουσας διαδικασίας, καθώς πιστεύει ότι υπάρχουν σημαντικές παρατυπίες σε αυτές τις διαδικασίες.

Σύμφωνα με το ισπανικό δίκαιο και για τα θεμελιώδη συμφέροντα της δικαιοσύνης η UEFA αναμένει από τον εν λόγω δικαστή να παραιτηθεί, εν αναμονή της πλήρους και σωστής εξέτασης αυτής της πρότασης» πρόσθεσε η UEFA.

Τον Μάιο, οι εννέα από τις 12 ιδρυτικές ομάδες συμφώνησαν να πληρώσουν συνολικά 25,7 εκατομμύρια ευρώ στην UEFA ως «χειρονομία καλής θέλησης».
Ωστόσο, χθες, η UEFA έκανε γνωστό ότι «ενόψει των εκκρεμών δικαστικών διαδικασιών στη Μαδρίτη και για την αποφυγή τυχόν περιττών επιπλοκών … η UEFA δεν θα ζητήσει την πληρωμή οποιουδήποτε από τα συγκεκριμένα ποσά».

Σοκ στην ΑΕΚ: Πρόστιμο 1.500.000 ευρώ από την UEFA για μη συμμόρφωση στο FFP!

Η παραβίαση κανονισμών από την Ένωση έφερε βαριά καμπάνα από την UEFA, παρακράτηση από μελλοντικά έσοδα και κίνδυνο αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Κλάτενμπεργκ, το αξεπέραστο εμπόδιο για την παλιοπαρέα που κάνει κουμάντο στην ΕΠΟ

Ο Χρήστος Υφαντής αποτυπώνει την αγωνία που επικρατεί πίσω από τις φυλλωσιές ευκαλύπτων του Πάρκου Γουδή για το αν θα «πιεστεί» αποτελεσματικά ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ προκειμένου να αποχωρήσει, αφήνοντας την ΚΕΔ στα χέρια των τροβαδούρων της εξυγίανσης

Επανέρχεται ο Πέρεθ για την ESL: «Μάλλον πρέπει να θυμίσουμε στην UEFA τι εστί Ρεάλ»

Νέες βόμβες από τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, που κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του προσφέρει αρκετούς λόγους για συζήτηση γύρω...

Και ο Θρύλος έχει 9: Η ομάδα που στύβει σα λεμονόκουπα τη Euroleague!

Ο Γιώργος Χαλάς γράφει για την ομάδα που ήθελε να κλείσει στόματα μετά την ήττα από τον ΠΑΟ και τελικά τα άνοιξε τόσο πολύ - σε Μιλάνο και Καζάν - που τα σαγόνια ακούμπησαν στο πάτωμα

Κλάτενμπεργκ, το αξεπέραστο εμπόδιο για την παλιοπαρέα που κάνει κουμάντο στην ΕΠΟ

Ο Χρήστος Υφαντής αποτυπώνει την αγωνία που επικρατεί πίσω από τις φυλλωσιές ευκαλύπτων του Πάρκου Γουδή για το αν θα «πιεστεί» αποτελεσματικά ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ προκειμένου να αποχωρήσει, αφήνοντας την ΚΕΔ στα χέρια των τροβαδούρων της εξυγίανσης

Ανέστης Δαλακούρας: Ο τίμιος στρατιώτης της πίσω ζώνης του Ολυμπιακού

Ο Ανδρέας Καταχανάς γράφει για την πολύτιμη συμβολή του Εβρίτη ακραίου στην υποδοχή των πρωταθλητών Ελλάδας, τις λύσεις και την ηρεμία που προσφέρει στο διάστημα της απουσίας του τραυματία Μιγιαΐλοβιτς