20.5 C
Athens

Βαλβέρδε: Στην Ουρουγουάη εκτελείς κόρνερ και δίπλα σου υπάρχει ζώο

Ο Φεντερίκο Βαλβέρδε παραχώρησε συνέντευξη στη «The Guardian» ενόψει της αποψινής αναμέτρησης της Ρεάλ με τη Λίβερπουλ (22:00) για τα ημιτελικά του Champions League, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε προτού φτάσει να αγωνίζεται στη La Liga με τους «μερένγκες».

Ένας πολλά υποσχόμενος παίκτης στην Ευρώπη είναι αναμφίβολα ο Βαλβέρδε. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός της Ρεάλ που έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ατλέτικο Πενιαρόλ, υπέγραψε το πρώτο του μεγάλο συμβόλαιο με τον ισπανικό σύλλογο το καλοκαίρι του 2018.

Ο 22χρονος αποτελεί μία από τις πιο αξιόπιστες επιλογές του Ζινεντίν Ζιντάν, έχοντας πραγματοποιήσει τη φετινή σεζόν 27 συμμετοχές με τη φανέλα των «μερένγκες» σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ έχει σκοράρει τρία γκολ και έχει μοιράσει μία ασίστ.

Ωστόσο, ο δρόμος προς την ευρωπαϊκή ελίτ δεν ήταν εύκολος για τον Βαλβέρδε, ο οποίος στη συνέντευξη που έδωσε στη «The Guardian» αναφέρθηκε στο χαμηλό επίπεδο του ποδοσφαίρου στη χώρα του, τονίζοντας όμως αυτό αυτό τον έκανε πιο δυνατό.

«Στην Ουρουγουάη, δεν είναι κάθε γήπεδο με γρασίδι, ακόμη και στην πρώτη κατηγορία, οπότε φανταστείτε το ποδόσφαιρο του μωρού. Είναι χώμα, χαλίκι. Πηγαίνεις να εκτελέσεις ένα κόρνερ και δίπλα σου υπάρχει ένα ζώο. Σε κάνει να μεγαλώνεις, να παλεύεις πιο δυνατά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 22χρονος κεντρικός μέσος των Μαδριλένων και συνέχισε:

«Είναι υπέροχο να επιστρέφεις από ένα παιχνίδι με το πρόσωπό σου καλυμμένο με βρωμιά, μαλλιά γεμάτα με λάσπη, παπούτσια γεμάτα πέτρες. Το πιο όμορφο πράγμα που μπορεί να βιώσει ένα παιδί είναι να πηγαίνει στο λεωφορείο κάθε σαββατοκύριακο με τα ποδοσφαιρικά του ρούχα σας, να το μοιράζεται με φίλους και συγγενείς.

Το ποδόσφαιρο είναι απαραίτητο για την Ουρουγουάη. Οι άνθρωποι πεθαίνουν για τις ομάδες τους, είναι τρελοί για την ομάδα τους. Και όταν είσαι παιδί, το πρώτο πράγμα που σε φτιάχνει είναι μια μπάλα. Έχουμε τόσο μικρό πληθυσμό (3,5 εκατομμύρια), οπότε η παραγωγή τόσων πολλών παικτών μας γεμίζει με υπερηφάνεια».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς