Βασιλακόπουλος για Αθλητικό Νομοσχέδιο: Καταστρατηγούνται ρητές συνταγματικές διατάξεις

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έχει ενοχληθεί από την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να θέσει υπό δημόσια διαβούλευση το νέο Αθλητικό Νομοσχέδιο και τοποθετήθηκε μέσω γραπτής του δήλωσης.

Φαίνεται πως ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΟΚ θα δυσκολευτεί να χωνέψει την ιδέα της αποχώρησής του από τον προεδρικό θώκο μιας ομοσπονδίας που για δεκαετίες αποτελεί συνώνυμο της ασυδοσίας.

Συγκεκριμένα η δήλωσή του:

«Εύλογη είναι η απορία μου για την πρωτοφανή επίδειξη οίησης της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού να καταθέσει ένα δήθεν Σχέδιο Νόμου για τον Αθλητισμό, με το οποίο όμως καταστρατηγούνται ρητές συνταγματικές διατάξεις, καταστατικές διατάξεις και αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών αλλά και έχουν τύχει της γενικής αποδοκιμασίας του αθλητικού κινήματος.

Οι ρυθμίσεις του Νομοσχεδίου δεν έχουν προηγούμενο ούτε στις πλέον αυταρχικές εξουσίες και το μόνο που επιδιώκεται είναι η ποδηγέτηση του αθλητικού κινήματος, μέσω της επιχειρούμενης κατάργησης της διεθνώς κατοχυρωμένης ανεξαρτησίας των Αθλητικών Ομοσπονδιών, του κορυφαίου θεσμικού οργάνου του αθλήματος.

Επίσης ζητώ τη σύγκλιση της ολομέλειας της ΕΟΕ για να συζητήσει τα θέματα που αφορούν το κατατεθέν Σχέδιο Νόμου, προκειμένου να αποφευχθούν αρνητικές για τη χώρα μας διεθνείς επιπτώσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΨΗ

- Advertisement -