Βενετόπουλος και Κοζομπόλη διαφοροποιούνται από τη δήλωση στήριξης του νέου αθλ. νομοσχεδίου

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Τη διαφοροποίησή τους σε σχέση με τη δήλωση στήριξης των αθλητικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης εκφράζουν κάποιοι από τους Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές της υδατοσφαίρισης, που φέρεται να υπογράφουν το σχετικό κείμενο. Οι περισσότεροι εξ αυτών εκφράζουν -άμεσα ή έμμεσα- δυσαρέσκεια για τη δημοσιοποίηση των θέσεών τους, και το συσχετισμό τους με τις επικείμενες αρχαιρεσίες στην Κολυμβητική Ομοσπονδία.

Η πιο «ηχηρή» διαφοροποίηση είναι σίγουρα αυτή της προέδρου της Ένωσης Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Βούλας Κοζομπόλη, η οποία σε ανάρτησή της στα social media σημειώνει: «Τις τελευταίες μέρες χρησιμοποιείται το όνομά μου προς εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και μεθοδεύσεων ξένων προς εμένα. Αναφέρεται δε δήλωσή μου με τελείως διαφορετικό περιεχόμενο και νόημα, η οποία όμως στην πραγματικότητα αφορά αποκλειστικά και μόνο σε πρωτοβουλίες προαγωγής της αξιοποίησης και του ρόλου των Ολυμπιονικών προς όφελος της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς τον τελευταίο χρόνο. Ας σταματήσουν κάποιοι επιτέλους να χρησιμοποιούν τους Ολυμπιονίκες και τους αθλητές υψηλού επιπέδου προς επιδίωξη άλλων σκοπών».

Σε αρκετά έντονο ύφος ήταν η αντίδραση του παλαίμαχου διεθνή πολίστα και νυν προπονητή του Παναθηναϊκού, Νίκου Βενετόπουλου, ο οποίος αναφέρει σε ανάρτησή τους: «Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι “κωλοτούμπας” δεν υπήρξα ποτέ. Ξέρουν επίσης πού ανήκω πολιτικά από μικρό παιδί. Δηλώσεις μετάνοιας δεν έχω κάνει ποτέ και ούτε πρόκειται. Κάποιοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την άποψή μου πως ο νέος αθλητικός νόμος κινείται προς τη σωστή πορεία, συνδυαστικά με τις επερχόμενες εκλογές της Κ.Ο.Ε.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι διοικήσεις Διαθεσόπουλου κατάφεραν να βγάλουν την Ελληνική Υδατοσφαίριση από την αφάνεια και την ανυποληψία και αυτή την στιγμή να μας αντιμετωπίζουν σαν παγκόσμια δύναμη με συνεχείς διακρίσεις, όπως επίσης διοικητικά να είναι η χώρα μας καθοριστικός παράγοντας των εξελίξεων στην παγκόσμια Υδατοσφαίριση. Οι υπογραφές, τα ψηφίσματα και οι ανακοινώσεις στήριξης είναι πρακτικές παλαιές και ξεπερασμένες. Όλοι έχουν κρίση και άποψη και δεν περιμένουν κανέναν “Ολυμπιονίκη” η οποιονδήποτε άλλον να τους επηρεάσει. Αυτά για αποφυγή παρεξηγήσεων…..και επεξηγήσεων».

Σε ανάλογη δήλωσε προχώρησε και η «ασημένια» Ολυμπιονίκης της Αθήνας και νυν προπονήτρια του Νηρέα Χαλανδρίου, Ευτυχία Καραγιάννη, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη θέση της συμπαίκτριας και συνεργάτιδάς της, Κατερίνας Οικονομοπούλου, καθώς και του παλιού αρχηγού της εθνικής και νυν προπονητή του Περιστερίου, Κώστα Λούδη: «Έχουμε τοποθετηθεί στο παρελθόν υπέρ του νόμου Αυγενάκη για την αξιοποίηση των Ολυμπιονικών στο χώρο του αθλητισμού μετά τη λήξη της αθλητικής τους καριέρας. Βρισκόμαστε στον χώρο της πισίνας τα τελευταία 40 χρόνια, τα περισσότερα σαν αθλητές, τα τελευταία σαν προπονητές. Όσοι μας ξέρουν γνωρίζουν καλά πως δεν συνηθίζουμε να εκφραζόμαστε συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν έχουμε γίνει ποτέ και ούτε πρόκειται πιόνι κανενός για πολιτικές αντιπαραθέσεις και διοικητικές διαμάχες! Επίσης προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν απειλούμαστε από κανέναν και λέμε ξεκάθαρα τη γνώμη μας όταν κρίνουμε ότι αυτό είναι αναγκαίο. Δεν βάλαμε την υπογραφή μας σε καμία επιστολή… ο νοών νοείτω!!!!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΨΗ

Οι πίνακες «made in Klattenburg» και η ευκαιρία των 21 διαιτητών

Ο Χρήστος Υφαντής επιχειρεί μια διαφορετική προσέγγιση στην ανακοίνωση των πινάκων διαιτησίας και αποκρυπτογραφεί τα «μηνύματα» που στέλνει ο επικεφαλής της ΚΕΔ
- Advertisement -