17 C
Athens

Βούλευμα-καταπέλτης για την δολοφονία Μπακαρί – «Τον χτυπούσαν στο κεφάλι και αναίσθητο» (video)

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την πρωτοφανή αγριότητα των δραστών • Ηρθαν από το Τέξας για τη δίκη οι γονείς του άτυχου νέου

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Με τον Φιλ και τη Τζιλ Χέντερσον παρόντες στη δικαστική αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας ξεκίνησε η δίκη για την άγρια δολοφονία του γιου τους, Μπακαρί, το 2017 στο Λαγανά Ζακύνθου.

Οι ενστάσεις απορρίφθηκαν από την έδρα και η διαδικασία διεκόπη για την ερχόμενη Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου. Οι γονείς του άτυχου τουρίστα ταξίδεψαν την περασμένη Τρίτη από το Ώστιν του Τέξας στην Αθήνα και στη συνέχεια στην αχαϊκή πρωτεύουσα, καθώς ήθελαν να είναι παρόντες στη διαδικασία, αξιώνοντας την απονομή δικαιοσύνης.

Η πρωτοφανής αγριότητα των δραστών περιγράφεται με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στις 55 σελίδες του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ζακύνθου που «έδειξε» το εδώλιο του δικαστηρίου σε εννέα εμπλεκόμενους και έναν ακόμα δράστη ο οποίος δεν εντοπίστηκε ποτέ και αναφέρεται ως «άγνωστος κατά την κύρια ανάκριση».

Οι κατηγορούμενοι έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν για βαρύτατα αδικήματα που επισύρουν ποινές έως και ισόβιας κάθειρξης . Συγκεκριμένα έξι από τους εννέα θα δικαστούν για το αδίκημα «της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία», ένας για το αδίκημα «της άμεσης συνέργειας στην ως άνω πράξη κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία με πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» και δύο για το αδίκημα «της απόπειρας ανθρωποκτονίας από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία με πρόθεση…».

Φόνος σε 11 δευτερόλεπτα

Ο καβγάς μεταξύ της παρέας του Μπακαρί και της ομάδας των Σέρβων που διασκέδαζαν στο ίδιο μπαρ, είχε ξεκινήσει με αφορμή φωτογραφία selfie που έβγαλε μια σερβιτόρα Σερβικής καταγωγής με το θύμα.

Όπως τονίζεται στο βούλευμα, 11 δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για τον θάνατο του νεαρού Αμερικανού. «Είναι χαρακτηριστική η ανεπανάληπτη συχνότητα των χτυπημάτων καθώς , καθ’ όσον το συμβάν που αρχίζει με το πρώτο χτύπημα διήρκεσε μόλις ένδεκα (11) δευτερόλεπτα από ώρα 03.15. 22 έως 03.15.33» επισημαίνουν οι δικαστές.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ζακύνθου ζητεί για τους κατηγορούμενους «να δικαστούν ως υπαίτιοι του ότι στο Λαγανά Ζακύνθου στις 7/7/2017 ( έξι από αυτούς) ενεργώντας από κοινού κατόπιν συναπόφασης μεταξύ τους καθώς και με άλλο αγνώστων στην ανάκριση στοιχείων πρόσωπο με πρόθεση σκότωσαν άλλον, την πράξη τους δε αυτή αποφάσισαν και εκτέλεσαν ευρισκόμενοι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση . Ειδικότερα στον πιο πάνω τόπο και χρόνο και περί ώρα 03.16.00 μετά από προηγηθέντα διαπληκτισμό μεταξύ του παθόντα Χέντερσον Μπακαρί κατοίκου εν ζωή ΗΠΑ και του 9ου κατηγορούμενου στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με τον διακριτικό τίτλο Barcode ευρισκόμενοι σε κατάσταση ψυχικής ηρεμίας συναποφάσισαν και ακολούθως με συγκλίνουσες επί μέρους πράξεις ταυτόχρονες και διαδοχικές επιτέθηκαν με σφοδρότητα εναντίον του ως άνω παθόντα με ανθρωποκτόνο σκοπό και δη ο 5ος κατηγορούμενος τον χτύπησε στο κεφάλι με το δεξί χέρι του και αφού ο παθών έχασε την ισορροπία του και επέπεσε στο πίσω μέρος σταθμευμένου ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου χτυπώντας με την αριστερή πλευρά του σώματός του, ο πρώτος κατηγορούμενος τον χτύπησε στο κεφάλι με το αριστερό χέρι στο οποίο είχε σιδερογροθιά…».

Δείτε το βίντεο που δείχνει πώς ξεκίνησε ο καβγάς στο μπαρ:

Τον χτυπούσαν με μανία και αναίσθητο

Με την ίδια μανία όπως περιγράφεται, οι δράστες συνέχισαν να χτυπούν τον Μπακαρί ακόμα και αναίσθητο. «Ο 6ος κατηγορούμενος τον κλώσησε με το δεξί πόδι του στην πλάτη και ακολούθως στον αυχένα με αποτέλεσμα εξ αιτίας των χτυπημάτων αυτών ο παθών να σωριαστεί στο οδόστρωμα και να μείνει ακίνητος έχοντας χάσει τις αισθήσεις του… Ακολούθως ο 6ος κατηγορούμενος τον κλώσησε εκ νέου αυτή τη φορά με το δεξί πόδι του στο κεφάλι , ο 1ος κατηγορούμενος έσκυψε πάνω του και τον χτύπησε αλλεπάλληλα στο κεφάλι με τη σιδερογροθιά, ο 7ος κατηγορούμενος τον κλότσησε με το αριστερό πόδι του δύο φορές το κεφάλι, ο 8ος κατηγορούμενος τον κλότσησε 8 φορές στο κεφάλι και ο 9ος κατηγορούμενος τον κλώσησε με το δεξί πόδι του δυο φορές στο κεφάλι, ενώ ο άγνωστος κατά την κύρια ανάκριση δράστης τον κλότσησε με το δεξί πόδι του 2 φορές στο κεφάλι. Αποτέλεσμα των ως άνω πράξεών τους, ήταν να προκαλέσουν στον παθόντα βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και δη εκτεταμένη βλάβη του εγκεφάλου (θλάσεις και αιμορραγία) από τις οποίες επήλθε ο θάνατος του, αποτέλεσμα στο οποίο αυτοί απέβλεψαν».

Δείτε το φρικιαστικό βίντεο με την δολοφονία του Μπακαρί:

Καταπέλτης το βούλευμα για τον Ελληνα μπάρμαν

Καταπέλτης είναι το βούλευμα και για τον Έλληνα μπάρμαν που εμπλέκεται στην υπόθεση καθώς σύμφωνα με τους δικαστές «με πρόθεση παρείχε άμεση συνδρομή στους ως άνω δράστες κατά τη διάρκεια της άδικης πράξης της ανθρωποκτονίας με πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία την οποία αυτοί διέπραξαν και στην εκτέλεση της κύριας αυτής άδικης πράξης, τη δε πράξη του αυτή διέπραξε σε κατάσταση ψυχικής ηρεμίας. Ειδικότερα τον πιο πάνω τόπο και χρόνο και περί ώρα 03.16.00 ενώ καταδίωκε τον ως άνω παθόντα Χέντερσον Μπακαρί μαζί με άπαντες τους λοιπούς κατηγορουμένους καθώς και έναν άγνωστο κατά την κύρια ανάκριση δράστη οι οποίοι είχαν συναποφασίσει να τον σκοτώσουν γεγονός που αυτός γνώριζε, απώθησε βίαια τον παθόντα, με αποτέλεσα αυτός να χάσει την ισορροπία του και να επιπέσει στο πίσω μέρος σταθμευμένου ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου χτυπώντας με την αριστερή πλευρά του σώματός του και με τον τρόπο αυτό βοήθησε εν γνώσει του σπουδαία, τον 1ο κατηγορούμενο, τον 5ο, τον 6ο, τον 7ο, τον 8ο, τον 9ο, καθώς και τον άγνωστο δράστη να τον προλάβουν να του επιτεθούν και να του επιφέρουν γρονθοκοπήματα και λακτίσματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο».

Ο «άγνωστος» δράστης τον οποίο οι αρχές δεν κατάφεραν να εντοπίσουν παρ’ ότι η δολοφονία είχε καταγραφεί καρέ καρέ από κάμερες ασφαλείας, εκτιμάται ότι ήταν περίπου 20 ετών, είχε ύψος 1.80 και κοντά καστανά μαλλιά, ενώ φορούσε λευκή μπλούζα με μακριά μανίκια, τζιν βερμούδα και ανοιχτόχρωμα παπούτσια.

Από πρόθεση

Σύμφωνα με το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ζακύνθου οι δράστες επιτέθηκαν στον νεαρό τουρίστα με ανθρωποκτόνο σκοπό. «Στην πράξη τους δε αυτή προέβησαν με σκοπό να προκαλέσουν τρώση εσωτερικού ζωτικού οργάνου του παθόντος και με τον τρόπο αυτό να επιφέρουν τον θάνατό του, αποτέλεσμα στο οποίο αυτοί απέβλεπαν, ενώ παράλληλα οι λοιποί ως άνω συγκατηγορούμενοι τους επιτίθεντο με σφοδρότητα εναντίον του ως άνω παθόντα με τον ίδιο κοινό ανθρωποκτόνο σκοπό όπως ανωτέρω», τονίζουν οι δικαστές.

Έφη Κακαράντζουλα: Η Ιωάννα με περιέπαιζε, ήθελα να πονέσει όπως εγώ

Απολύτως ψύχραιμη η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι εις βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου έδωσε σήμερα Πέμπτη με λεπτομέρειες όλα τα στοιχεία του πώς προετοίμασε...

Έπεσε στο κενό και το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης του Μεντί

Στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του θα παραμείνει ο Μπενζαμέν Μεντί, που κατηγορείται για τον βιασμό τριών γυναικών και μία σεξουαλική παρενόχληση

Γλυκά Νερά: Το ηχητικό ντοκουμέντο-σοκ μετά τη δολοφονία της Καρολάιν (vid)

Ο δημοσιογράφος του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος εξασφάλισε την ηχογράφηση του τηλεφωνήματος που έκανε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στην Άμεση Δράση, ξημερώματα της...

Μόνο και μόνο για να κοντράρει τον Ολυμπιακό, η ΕΠΟ κινδυνεύει ακόμα και με αυτοκατάργηση!

Ο Χρήστος Υφαντής γράφει για την υπόθεση Διαιτητικού και το... αντιολυμπιακό πάθος της ΕΠΟ που την οδηγεί σε επιλογές οι οποίες θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμα και στην αυτοκατάργησή της

Ολυμπιακός: Επέστρεψε στο παρελθόν!

Ο Ολυμπιακός έχει επιστρέψει στις εποχές που οι φίλοι του δεν έβλεπαν την ώρα για το επόμενο τζάμπολ - Τα συμπεράσματα από τη νίκη κόντρα στη Ζαλγκίρις

Ολυμπιακός: Ο μεγαλύτερος λόγος αισιοδοξίας είναι αυτός…

Όσοι δεν είχαν πειστεί για τις δυνατότητες του φετινού Ολυμπιακού μετά τις δυο πρώτες νίκες στη Euroleague, πείθονται πλέον από τον τρόπο με τον οποίο οι Ερυθρόλευκοι έφεραν στα μέτρα τους το μεγαλύτερο «μπόι» της διοργάνωσης τη δεδομένη στιγμή