ΧΡΗΣΤΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ

Ξάνθη – ΠΑΟΚ: Το μεγαλύτερο εν εξελίξει ποδοσφαιρικό σκάνδαλο του κόσμου

ΠΑΟΚ - Ξάνθη

Η πλήρως αποδεδειγμένη, με στοιχειοθετημένη και επαρκέστατη νομικά απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.), δηλαδή μιας κρατικής ανεξάρτητης αρχής, πολυϊδιοκτησία (στην ουσία πρόκειται για έλεγχο και κυριαρχική επιρροή) μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης αποτελεί, εκτός των άλλων, το μεγαλύτερο εν εξελίξει, δημοσιοποιημένο σκάνδαλο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Στην διεθνή, περί το ποδόσφαιρο, ειδησεογραφία δεν υφίσταται, αυτή την περίοδο τουλάχιστον, άλλη, αντίστοιχη, υπόθεση, δεν εξελίσσεται άλλη, αντίστοιχη, δικαστική διαδικασία που να συνδέει, αποδεδειγμένα, δύο ομάδες με ένα ιδιοκτήτη. Την μέγιστη αυτή τιμή την έχει μόνο το ελληνικό ποδόσφαιρο γεγονός που αντανακλά πλήρως, εκτός από την απαξιωμένη και απολύτως ελεγχόμενη Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την ουδετεροποιημένη Λίγκα, στη FIFA και στην UEFA, ως υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές.

Ε.Π.Ο. και Super League 1 ξέρουν πολύ καλά τι θα συμβεί στην επόμενη, τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα. Καμία στάση «χρήσιμου ηλίθιου» δεν πρόκειται να τους διευκολύνει σε άφεση αμαρτιών ή να τους αφήσει έξω από την εξίσωση.

Στην έδρα της Ξάνθης θα διεξαχθεί, με όλους τους τύπους που επιβάλλει η προκήρυξη του πρωταθλήματος, ο πρώτος στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ιστορία επίσημος αγώνας μιας κορυφαίας εθνικής επαγγελματικής διοργάνωσης μεταξύ δύο ομάδων που η μία ασκεί, αποδεδειγμένα, επί της άλλης έλεγχο και κυριαρχική επιρροή. ΚΙ αυτός ο αγώνας θα είναι στο κουπόνι του στοιχήματος. Για τον αγώνα αυτό θα οριστούν διαιτητές από μια ΚΕΔ που την ελέγχει η FIFA. Αυτός ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά (ίσως για να μείνει για πάντα στην ιστορία) και την ίδια ώρα η εθνική ομοσπονδία, η κορυφαία λίγκα, οι πειθαρχικές επιτροπές απλώς θα παρακολουθούν, ανήμποροι κι αδύναμοι (ως απολύτως ελεγχόμενοι) να πράξουν το παραμικρό.

Τους ακολουθεί η αντίστοιχη άρνηση, στο όριο της συνενοχής, μιας δημοκρατικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το φαινόμενο. Ο κ. Μητσοτάκης, ομού μετά του κ. Γεραπετρίτη, του κ. Αυγενάκη και των υπόλοιπων της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα μείνουν στην ιστορία ως οι άμεσοι συνεργοί μια συγκλονιστικής καταδολίευσης της ακεραιότητας των διοργανώσεων και της ισονομίας, που εξελίσσεται εν γνώσει τους και με όλη την επιβαλλόμενη δημοσιότητα.

Την ίδια ώρα, FIFA και UEFA, παρόντες καθημερινά την τελευταία τριετία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ποιούν την νήσσαν ( κοινώς την πάπια). Κωφεύουν, όπως έως σήμερα συστηματικά πράττουν, σε όλες τις επισημάνσεις για την διαπιστωμένη και αποδεδειγμένη κατάντια του ποδοσφαίρου που ήρθαν να διοικήσουν. Αρνούνται πεισματικά να αναγνωρίσουν το μερίδιο ευθύνης που τους ακολουθεί για όλα όσα έπραξαν και επέβαλαν.

Πρόκειται για την ίδια UEFA και την ίδια FIFA που τρία χρόνια πριν συνωμότησαν με την τότε κυβέρνηση και ανέτρεψαν την εκλεγμένη διοίκηση της Ε.Π.Ο. για να επιβάλλουν μια άλλη «δια την εξυγίανση και την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου». Κανείς δεν πρέπει να τα ξεχνάει αυτά!

Για αυτή την UEFA και για αυτή τη FIFA μιλάμε. Και για τους τοποτηρητές τους, επίσης, που μπουκωμένοι έχουν στρίψει δια του αρραβώνος και παριστάνουν τους μουγγούς.

Πως μπορούν να επιτρέψουν να διεξαχθεί αυτό το ματς με τους όρους που έχουν διαμορφωθεί μετά την απόφαση της Ε.Ε.Α.; Τίποτε, πλέον, δεν τους συγκινεί; Τίποτε δεν τους  ενδιαφέρει;

Την ώρα που ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη θα «γλεντάνε» από τα «Πηγάδια» την ακεραιότητα και την αξιοπιστία των διοργανώσεων, θα γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τον νόμιμο ανταγωνισμό και την ισονομία των ομάδων και, σαν να μην συνέβη το παραμικρό, θα παραταχθούν για να αγωνιστούν σε ένα πρωτάθλημα επίσημα στημένο και χειραγωγημένο, οι διεθνείς ομοσπονδίες θα έχουν χώσει το κεφάλι τους στο χώμα και η κυβέρνηση θα μετράει τ’ άστρα.

Υπό άλλες συνθήκες όλο αυτό το πανηγύρι θα μπορούσε να είναι ένα δρώμενο στο γνωστό Καρναβάλι της Ξάνθης και να γελάνε ντόπιοι κι επισκέπτες με την τρελή φαντασία των διοργανωτών.

Δυστυχώς, θα είναι (και είναι) η σκληρή αλήθεια που κανείς δεν θέλει να αντιμετωπίσει επειδή ξέρει πως ό,τι θα συμβεί στην Ξάνθη είναι κατ’ εικόνα και ομοίωση του ποδοσφαιρικού και κρατικού καφενείου της χώρας.

1 Comment

1 Comment

  1. Τρελό Κουνέλι

    25/02/2020 12:08 at 12:08

    Η κατάσταση είναι τραγική. Το χειρότερο είναι πως το σκάνδαλο δεν είναι απλά ποδοσφαιρικό. Όταν στήνεται ένα πρωτάθλημα, δε γίνεται για να πουλήσει μαγκιά ο Μπάμπης ο Σουγιάς στον Σάκη τον Πεταλούδα στο καφενείο. Γίνεται κυρίως για τα κέρδη από το στοίχημα. Επίσης τα κέρδη από το στοίχημα δεν είναι τόσο σημαντικά για την “κλοπή” από αυτούς που δεν ήταν στο “κόλπο”, αλλά για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Βάζεις/ποντάρεις βρώμικο χρήμα στο στοιχηματισμό και το παίρνεις πίσω “καθαρό”, επειδή τα κέρδη από το τζόγο είναι νόμιμα…. Ιδανικό για διάφορους Πούτιν….

    Τι γίνεται λοιπόν όταν θα αρχίσουν διάφοροι εντός και εκτός της χώρας να σκάνε μηνύσεις και αγωγές για διαφυγόντα κέρδη;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top