5.5 C
Athens

Υφυπουργείο Αθλητισμού για ΕΕΑ: «Καμία διαφωνία των κομμάτων για τα πρόσωπα της νέας σύνθεσης»

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Το Υφυπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε τη νέα σύνθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού μετά από τη σύμφωνη γνώμη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, κανένα κόμμα δεν είχε ένσταση για οποιοδήποτε πρόσωπο την ώρα που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε επιθετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση:

«Τη θετική γνώμη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής εξασφάλισε η πρόταση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για τη νέα σύνθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν, μετά την ψήφιση του νόμου 4809/2021, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας συνεδρίασε, ακροάστηκε τα 14 προτεινόμενα μέλη (επτά τακτικά και επτά αναπληρωματικά) της εισήγησης του Υφυπουργού Αθλητισμού και κατά πλειοψηφία διατύπωσε τη θετική της γνώμη.

Μάλιστα, από κανέναν πολιτικό σχηματισμό δεν διατυπώθηκε η παραμικρή ένσταση για οποιοδήποτε πρόσωπο από τα προτεινόμενα, όπως προβλέπεται πλέον από τη διαδικασία του άρθρου 3, ν. 4809/2021 (ΦΕΚ Α’ 102/19-06-2021)

Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έδωσε την έγκρισή του, διευκρίνισε ότι το πράττει διότι διαφωνεί συνολικά με το θεσμικό πλαίσιο κι όχι με την προτεινόμενη σύνθεση, τα πρόσωπα της οποίας τιμά.

Υπέρ ψήφισε η ΝΔ και «παρών» ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25, χωρίς οποιοσδήποτε να αναφέρει το παραμικρό αρνητικό για την προτεινόμενη από τον κ. Αυγενάκη σύνθεση της ΕΕΑ.

«Χαίρομαι που δεν υπήρξε η παραμικρή ένσταση από όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς για οποιοδήποτε προτεινόμενο πρόσωπο σήμερα για τη νέα σύνθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού» τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού και υπογράμμισε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στο Κοινοβούλιο, πως «χαίρομαι επιπλέον που όλα πλέον γίνονται στο φως, εδώ στη Βουλή. Με τον πρόσφατο νόμο μας, τον περασμένο Ιούνιο, ενισχύσαμε και θωρακίσαμε την Επιτροπή και τα μέλη της με εγγυήσεις λειτουργικής και προσωπικής ανεξαρτησίας, ανάλογες με αυτές των ανεξαρτήτων αρχών. Η λαμπρή διαδρομή και των 14 προτεινόμενων, τα πλούσια βιογραφικά τους και η άμεμπτη διαδρομή τους προσδίδουν περαιτέρω λάμψη στην ήδη αναβαθμισμένη ΕΕΑ».

Στις τοποθετήσεις τους, όλοι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων επισήμαναν τις παθογένειες που ταλανίζουν τον επαγγελματικό μας αθλητισμό, κατέθεσαν τον προβληματισμό τους ιδιαίτερα για τα τεκταινόμενα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και προτάθηκε μια ακόμα συζήτηση στη Βουλή για όλα αυτά, πέραν εκείνης που είχε πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του κ. Αυγενάκη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στις 7 Ιουλίου για την Ολιστική Μελέτη.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού αποδέχθηκε ασμένως την πρόταση και σημείωσε ότι «η αθλητική μεταρρύθμιση δεν σταματά, καθώς έπειτα από τέσσερα νομοσχέδια τα τελευταία δύο χρόνια, ήδη το 5ο βρίσκεται στη δημόσια διαβούλευση και κατόπιν θα πάρει τον δρόμο για τη Βουλή».

ΠΑΟΚ: «Νταλαβέρια Αυγενάκη η επιβράβευση των πρωταγωνιστών της ΕΕΑ στο σκάνδαλο της δήθεν πολυϊδιοκτησίας»

Αναλυτικά, η σύνθεση της νέας ΕΕΑ, με τετραετή θητεία, είναι η εξής:

Πρόεδρος, ο Νικόλαος Τζουλάκης του Εμμανουήλ, συνταξιούχος ανώτερος δικαστικός λειτουργός,

με αναπληρωτή Πρόεδρο τον Χρήστο Κουμπή του Γεωργίου, συνταξιούχο ανώτατο δικαστικό λειτουργό.

Αντιπρόεδρος, η Αριστέα Σινανιώτη του Κωνσταντίνου, Καθηγήτρια του Εμπορικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς,

με αναπληρωτή Αντιπρόεδρο τον Χαράλαμπο Τσιλιώτη του Μιχαήλ, Επίκουρο Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, του Δημόσιου Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Μέλος, ο Σπυρίδων Τσαντίνης του Κωνσταντίνου,

με αναπληρωτή του τον Χρήστο Καπετάνο του Δημητρίου,

αμφότεροι δικηγόροι παρ’ Αρείω Πάγω, με εξειδίκευση και εμπειρία σε θέματα Δικαίου Εταιρειών.

Μέλος, ο Νικόλαος Γερακάρης του Αριστείδη,

με αναπληρώτριά του την Ευαγγελία Παπανδρέου του Παναγιώτη,
αμφότεροι δικηγόροι παρ’ Αρείω Πάγω, με εξειδίκευση και εμπειρία σε θέματα Αθλητικού Δικαίου.

Μέλος, ο Ηλίας Αρκούδης του Παναγιώτη,

με αναπληρωτή του τον Ιωάννη Πανόπουλο του Ευαγγέλου,

αμφότεροι πτυχιούχοι οικονομικής κατεύθυνσης και κάτοχοι άδειας άσκησης επαγγέλματος Οικονομολόγου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Μέλος, ο Ιωάννης Ράλλης του Βασιλείου, συνταξιούχος ιδιωτικού τομέα, πρώην διεθνής διαιτητής καλαθοσφαίρισης,

με αναπληρωτή του τον Ιωάννη Μπατσίλα του Δημητρίου, δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω, με εμπειρία στον χώρο του αθλητισμού.

Μέλος, ο Μιχαήλ Κουρέτας του Διονυσίου, εν ενεργεία διεθνής διαιτητής υδατοσφαίρισης,
με αναπληρωτή του τον Εμμανουήλ Μίαρη του Νικολάου, δικηγόρο και πρώην διαιτητή ποδοσφαίρου».

Υφυπουργείο Αθλητισμού σε ΕΠΟ: «Ευτυχώς οι νόμοι ψηφίζονται στην Ολομέλεια της Βουλής»

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν φαίνεται πολύ διατεθειμένη να εφαρμόσει στο 100% όσα αναφέρει η Ολιστική Μελέτη, κάτι που επεσήμανε ξανά ο υφυπουργός Αθλητισμού...

ΕΕΑ: Κλήση σε ΠΑΣ Γιάννινα για το ιδιοκτησιακό μετά την καταγγελία Κούγια και ΑΕΛ!

Η ΕΕΑ αποφάσισε να ανοίξει τον φάκελο της σοβαρότατης καταγγελίας Κούγια και ΑΕΛ για κρυφή πώληση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και οι συνέπειες που θα μπορούσαν να προκύψουν για τους Ηπειρώτες είναι βαρύτατες

Αυγενάκης: Με ή χωρίς την ΕΠΟ, η εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης θα προχωρήσει

Νέα επίθεση στην ΕΠΟ εξαπέλυσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή τη μη εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης των FIFA/UEFA. «Στην ΕΠΟ προσπαθούν να...

Δεν θα είναι υπέρβαση, αλλά άθλος: Ο «Μάρτης γδάρτης» του Ολυμπιακού και το 6+1 που κλειδώνει την 8άδα

Ο Γιώργος Χαλάς γράφει ΕΥΘΕΩΣ για τα «βαριά συμπτώματα» που άφησε ο κορωνοϊός στους Ερυθρόλευκους και εξηγεί για ποιον λόγο ενδεχόμενη πρόκριση στα πλέι οφ θα αναβαθμιστεί από υπέρβαση σε άθλο

Ολυμπιακός: Θα έρθουν και τέτοιες βραδιές, αλλά το ΣΕΦ πρέπει να παραμείνει «φρούριο»

Ο Ολυμπιακός υπέστη δεύτερη διαδοχική ήττα με σχεδόν τον ίδιο τρόπο, αλλά το «κλειδί» για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα θα είναι η προστασία της «απόλυτης» έδρας του. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Άρης: Η επιθετική δυστοκία έχει εξήγηση και δύσκολα θα λυθεί φέτος

Οι Κίτρινοι τα βρίσκουν σκούρα στο επιθετικό κομμάτι επιμένοντας στην περσινή τους συνταγή, που όπως φαίνεται δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά με τις προσθαφαιρέσεις στο φετινό ρόστερ αλλά και τις μεγαλύτερες απαιτήσεις που δικαίως έχουν δημιουργηθεί από τον κόσμο