ΧΡΗΣΤΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ

Υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθης: Τώρα πια κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί

ιβάν σαββίδης ΠΑΟΚ ξάνθη Καρπαζίδης ΕΕΑ

Επιεικώς κρινόμενη η αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στις αποκαλύψεις (δι’ εγγράφων και υπογραφών) του ONE CHANNEL είναι, στην καλύτερη των περιπτώσεων, αμήχανη. Σε μια δεύτερη ανάγνωση ακουμπάει και στην αστειότητα.

Εννοείται πως η αντίστοιχη των κ.κ. Πανόπουλου και Συγγελίδη δεν κρίνεται καν καθώς εκφεύγει κάθε κριτικής. Αναζητείται εναγωνίως εκείνη του κ. Πιαλόγλου, την οποία, προφανώς, συγγράφει ακόμη.

Η κατάσταση πολυϊδιοκτησίας ανάμεσα σε εταιρείες (και πρόσωπα) συμφερόντων Σαββίδη και σε περιουσιακά στοιχεία προπονητικό κέντρο (ξενοδοχείο και γήπεδα) της ΠΑΕ Ξάνθης  είναι, δυστυχώς για τον ομογενή επιχειρηματία, δεδομένη και έχει βασίμως αποδειχθεί με τις μέχρι σήμερα αποκαλύψεις.

Είναι δε εξαιρετικά πιθανό το ONE CHANNEL να έχει στη διάθεση του και άλλα στοιχεία και να προσβλέπει σε μια προοδευτική αποσύνθεση της κατάστασης, εξέλιξη την οποία κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει. Ήδη οι σχετικές αναφορές στις δραστηριότητες ενός κ. Anton Khodaref έχουν δημοσιοποιηθεί, γεγονός που αποδεικνύει μια σε βάθος έρευνα του καναλιού, τα συνολικά ευρήματα της οποίας παραμένουν προς το παρόν, άγνωστα.

Η καταγγελία του Ολυμπιακού στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, μια ανεξάρτητη αρχή, θα κινήσει, αναγκαστικά, τις διαδικασίες έρευνας από την πλευρά του κρατικού παράγοντα. Στην έρευνα αυτή ο Ολυμπιακός θα εισφέρει το σύνολο των ευρημάτων του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του τι θα συνεισφέρει; Τις απειλές περί μηνύσεων και αγωγών σε όποιον αναπαράγει τις ειδήσεις; Αυτά δεν γίνονται ούτε σε καθεστώς KGB στις ένδοξες μέρες του πατερούλη Ιωσήφ, πόσο μάλλον σε μια δημοκρατία αστικού τύπου και δυτικόστροφη. Είναι σαν τη μήνυση που θα κατέθεταν κάποιοι εναντίον του κ. Καραπαπά προ καιρού…

Δυστυχώς για τον Δικέφαλο και την οικογένεια Σαββίδη αν δεν υπάρχει αντίκρουση επί της ουσίας των αποκαλύψεων, αν δεν προκύψει διαφορετική ερμηνεία των εγγράφων (πώς να γίνει αυτό;), αν δεν εμφανιστούν, ενώπιον της Ε.Ε.Α., νέα στοιχεία ικανά να ανταποδείξουν τα όσα το ONE CHANNEL δημοσιοποίησε το μέλλον (το άμεσο) εμφανίζεται κατάμαυρο.

Θέμα, τεράστιο μάλιστα, προκύπτει και για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Όχι τόσο για την επιτομή της ξεφτίλας να θέλει να νομιμοποιήσει κανονιστικά την εν μέρει πολυϊδιοκτησία το καλοκαίρι που μας πέρασε (εξ ου και το διάσημο, πλέον, «χεστήριο» του Αυγενάκη στον Γραμμένο), όσο για την αδειοδότηση των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη από τις διαδικασίες της Διεύθυνσης Αδειοδότησης που «δεν είδε τίποτε, δεν άκουσε τίποτε, δεν κατάλαβε τίποτε» στην κρίσιμη ώρα των αδειοδοτήσεων με κριτήρια UEFA μάλιστα.

Η άγνοια της είναι πια επίσημα ξεπερασμένη. Τώρα και γνωρίζει και στοιχεία διαθέτει. Άρα, είναι αναγκασμένη να κάνει χρήση των διατάξεων που επιβάλλουν αναγκαστική επανεξέταση της άδειας που πήραν ΠΑΟΚ και Ξάνθη και με βάση τις νέες εξελίξεις να άρει αμέσως τη θετική της εισήγηση και να προτείνει διαδικασία ποινών. Έτσι δεν υποστηρίζει ο Κανονισμός Αδειοδότησης των Ομάδων;

Εννοείται, πως στο κάδρο μπαίνουν, αυτόματα σχεδόν, οι διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές και οι εν Ελλάδι τοποτηρητές τους (όσοι πέρασαν κι όσοι έχουν απομείνει). Είναι πιθανό από χθες το απομεσήμερο ο κ. Χούμπελ να κατάλαβε επιτέλους τι εννοούσε ο κ. Μαρινάκης όταν ξέσπασε ενώπιον του για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και του επέρριψε τις βασικές ευθύνες. Τώρα ο ίδιος, αλλά και όλοι οι Φούσεκ, Λάκοβιτς, Γεωργίου και οι υπόλοιποι της συνομοταξίας των εξυγιαντών δεν μπορούν, πλέον, να σιωπούν.

Αν επιλέξουν την τακτική αυτή θα κατηγορηθούν ως συνένοχοι στο μεγαλύτερο κόλπο που στήθηκε ποτέ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένα κόλπο που (πιθανόν) σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και εκτελέστηκε με παρόντες τους ίδιους σε καθεστώς «κάθαρσης και εξυγίανσης», με τη FIFA και την UEFA να παρατηρούν απλώς (ίσως και γνωρίζοντας τι εξελίσσεται στο δίπλα δωμάτιο) τις εξελίξεις και να σιωπούν για να μην τραυματιστούν ψυχολογικά τα χαϊδεμένα παιδιά τους.

Τώρα κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί, ούτε να βάλει το κεφάλι του στην άμμο για να μην βλέπει.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top